Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(31/7)

donderdag, 31 juli 2003

Man aangehouden voor poging tot doodslag

BREDA De politie heeft vannacht een 42 jarige Bredanaar aangehouden, die met zijn auto in de Texelstraat opzettelijk een 23 jarige Bredanaar zou hebben aangereden. De gemoederen waren verhit geraakt toen de 42 jarige Bredanaar in de Texelstraat door zijn hoge snelheid een hond aanreed. Bewoners spraken de man op zijn rijgedrag aan waarbij de gemoederen verhit raakten. Bij het wegrijden zou de man een 23 jarige Bredanaar opzettelijk hebben aangereden. De man werd per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis. Over de aard van zijn letsel is niets nader bekend. De verdachte kon kort daarna op de St. Ignatiusstraat door de politie worden aangehouden.

De 42 jarige Bredanaar was gisteravond met opgestoken zeilen naar de Texelstraat gereden. Iets eerder op de avond had hij al moeilijkheden gehad in een woning in het Brabantpark waar hij met enkele bekenden was. Daar had hij al klappen uitgedeeld en een 28 jarige Bredanaar geslagen, die daarop de woning was uitgevlucht. Toen die in zijn auto op weg was naar huis merkte hij dat de 42 man hem in zijn auto achterna zat. Bij zijn woning aangekomen in de Texelstraat wist de mishandelde Bredanaar via de brandgang te vluchten. Ondertussen reed de 42 jarige Bredanaar door zijn rijgedrag in die straat een hond aan. Geergerd door het rijgedrag van de 42 jarige man werd hij hier door enkele bewoners op aangesproken. Een bierfles sneuvelde op de auto van de man. Toen die daarna wegreed zou hij opzettelijk de 23 jarige Bredanaar hebben aangereden. De verdachte is in verzekering gesteld. De gewonde hond is door een dierenambulance afgevoerd. Over de toestand van het dier is niets bekend.

Relatiesfeer mogelijk aanleiding voor steekpartij

BREDA Wrijving tussen een 20 jarige Bredanaar en een 24 jarige plaatsgenoot over avances naar een (ex)vriendin, in combinatie met de verdenking van een vernieling aan een auto, leidde gisteravond tot een steekpartij op de Kesterenlaan in Breda. De ware toedracht van het gebeuren is nog onduidelijk, omdat de lezing van betrokkenen niet op elkaar aansluit. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis en is door een messteek in de hals geraakt.

Gisteravond tegen middernacht troffen beide partijen elkaar weer op straat. Eerst werd er gesproken en al snel volgden verwijten, dat veranderde in een handgemeen. Plots zou er een mes zijn getrokken en werd de 24 jarige Bredanaar in zijn hals gestoken. De verdachte is aangehouden voor poging tot doodslag en in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Opnieuw aanhouding verdachte beroving

BREDA- De politie heeft gisteren een 15 jarige jongen aangehouden, die ervan wordt verdacht begin juni op de Bisschopshoeve betrokken te zijn geweest bij de beroving van een GSM telefoon van een 12 jarige jongen. Bij de beroving werd door de verdachten ook geweld gebruikt. Eerder werd in dit onderzoek al een 14 jarige jongen aangehouden. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Hennepkwekerij opgerold

ACHTMAAL De politie heeft vanmorgen in een loods in Achtmaal een hennepkwekerij aangetroffen waarin 2000 hennepplanten stonden te groeien en te bloeien. In opdracht van justitie werden de 75 verwarmingslampen in beslag genomen en de planten vernietigd. De gemeente Zundert ondersteunde de ruiming met een kraakwagen. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van de loods. Stroom werd om de meter afgetapt. Hoelang de kwekerij in bedrijf was is niet bekend.

Resultaten snelheidscontrole Etten-Leur

ETTEN-LEUR Tjdens een gisteren gehouden snelheidcontrole op de Grauwe Polder en Beiaard in Etten-Leur is een motorrijder voor 104 km per uur bekeurd. De Etten-leurse bestuurder kon zijn rijbewijs gelijk bij de politie achterlaten. In totaal kregen nog 11 automobilisten een bon voor te hard rijden.

Man mist horloge ter waarde van 10.000 euro

BREDA- Een 55 jarige Bredanaar heeft vandaag bij de politie aangifte gedaan, dat hij zijn polshorloge mist van het merk Cartier met een geschatte waarde van 10.000 euro. Volgens de aangever had hij zijn horloge in zijn tas gestopt en ontdekte hij gisteren tot zijn schrik, dat het kostbare bezit hieruit was gestolen. Waar dit moet zijn gebeurd probeert de man te achterhalen, omdat hij het dure bezit al een paar dagen niet om zijn pols had gedragen. De politie heeft de aangifte opgenomen.

Politie redt katje dat al vier dagen onder motorkap zit

BREDA De politie heeft vanmorgen even de handen vol gehad aan een jong katje, dat volgens de bewoners van de Rubensstraat in Breda al vier dagen onder de motorkap van een auto zat te miauwen. Het beestje was kennelijk zover onder de motorkap gekropen dat hij/zij er niet meer onderuit kon. De eigenaar van de auto was op vakantie.

De dealer van het automerk, een Volvo, werd erbij gehaald om zonder de auto te beschadigen de motorkap te openen, maar dat wilde niet lukken. Met kunst- en vliegwerk kon uiteindelijk de centrale deurvergrendeling worden uitgeschakeld en kon de motorkap ontgrendeld worden. Toen de motorkap openging ging het beestje er als een speer tussenuit en gaf de hulpverleners het nakijken. Hopelijk weet het diertje zijn eigen huis weer terug te vinden.

Acht van Chaam overwegend rustig verlopen

CHAAM Na afloop van de Acht van Chaam hebben zich geen grote bijzonderheden voorgedaan. Wel waren er enkele kleine vechtpartijtjes bij een muziekpodium, maar die konden snel in de kiem worden gesmoord. Een 23 jarige inwoner uit Riel werd aangehouden, omdat hij het kennelijk leuk vond om constant met bier naar de politie te gooien. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Tuinstellen gestolen

TETERINGEN - Bij een bedrijf aan de Oosterhoutseweg in Teteringen zijn vannacht vanaf het opslagterrein diverse houten tuinstellen weggenomen. Men heeft zich de toegang verschaft tot het terrein door het slot van de poort open te breken. De omvang van de schade is niet bekend.

Bron: R. van Kuik