Gemeente Abcoude


Werkzaamheden aquaduct en stremming Gein

In het laatste weekend van augustus is er een belangrijke buitendienststelling op het spoor tussen Utrecht en Amsterdam. In Abcoude wordt van deze gelegenheid gebruik gemaakt om enkele werkzaamheden uit te voeren. Dit betekent o.a. dat op diverse tijden Gein Noord en Zuid zullen zijn gestremd.

Vrijdag 29 augustus
vanaf 05.00 uur wordt onderwaterbeton gestort. Dat loopt non-stop door tot zaterdagmiddag 15.00 uur. 's Nachts zullen omwonenden er weinig overlast van ervaren: het is stil werk. Wel is er natuurlijk sprake van bedrijvigheid en zullen er enkele kranen met draaiende motoren aanwezig zijn.

Zaterdag 30 augustus
vanaf 01.00 's ochtends worden onder andere damwanden getrild. Dit loopt door tot zondagmiddag.

Zondag 31 augustus
Gein Zuid wordt vandaag tweemaal gestremd. Omdat Gein Noord standaard gestremd is betekent dit dat Gein Noord en Zuid beide tweemaal een half uur zijn afgesloten. De eerste keer tussen 12.00 - 12.30 uur, de tweede keer tussen 20.00 - 20.30 uur. Dit zijn streeftijden. Het kan zijn dat het iets eerder of later is. De kans dat de stremming langer dan een half uur is, is klein.

Die stremming is nodig omdat ter plaatse van de spoorwegovergang onderhoudsmaterieel op het spoor moet worden gezet. 's Avonds wordt deze er weer afgehaald. Dat veroorzaakt de tweede stremming.


---

31 juli 2003