Gemeente Zevenaar

Nu bekijken Nummer: 03.4258
Gevelisolatie woning Sleeg 18a in het kader van het project Betuweroute.
ProRail, Projectorganisatie Betuweroute, berichten dat u akkoord gaat met het treffen van de voorgestelde geluidisolerende maatregelen. In het kader van de realisering van de Betuweroute dienen aan een aantal woningen geluidisolderende maatregelen te worden getroffen teneinde te kunnen voldoen aan de in de Wet geluidhinder aangegeven binnenwaarden. Voor een deel van die woningen is inmiddels door een terzake deskundig bureau onderzocht welke voorzieningen daartoe nodig zijn. Met de bewoners van die woningen is een overeenkomst gesloten voor de uitvoering van de geluidwerende maatregelen. Op grond van de Wet geluidhinder dient de gemeente met die maatregelen in te stemmen alvorens tot uitvoering daarvan kan worden overgegaan. Nummer: 03.4349

1. Minimabeleid: Extra middelen langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief.

2. Hoofdlijnen nieuwe Wet werk en bijstand. Opties met betrekking tot de extra middelen langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief bespreken (geen ambtelijke keuze gezien het politieke karakter daarvan.)
Het college constateert dat ook het rijk nu met aanvullende maatregelen komt voor het minimabeleid, welke in Zevenaar reeds met aanvullend beleid is vormgegeven. Het college opteert voor oplossing
3, d.w.z. de door het rijk gehanteerde normvergoeding, waarbij de gemeentelijke bijdrage wordt verrekend. Geconstateerd wordt dat de vergoeding van het rijk bij lange na niet de normvergoeding dekt. Door het rijk zijn extra middelen beschikbaar gesteld voor de financiële ondersteuning van langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief. Een voorstel over de wijze waarop hier invulling aan kan worden gegeven zal besproken worden in de commissievergadering van 2 september 2003.
Nummer: 03.4085
Brief van KAN-bestuur aan minister en reacties van consumentenorganisaties n.a.v. bezuinigingen op het openbaar vervoer.
1. De brieven voor kennisgeving aannemen.

2. De brieven ter inzage leggen voor de raad.

Conform advies
De vervoerplannen van busbedrijf Connexxion voor 2004 hebben tot afwijzende reacties geleid van KAN-gemeenten en consumentenorganisaties. De plannen staan sterk onder invloed van bezuinigingen die door het Rijk zijn opgelegd. In het portefeuilleoverleg Verkeer van het KAN is afgesproken de minister hierover een brief te sturen.
Nummer: 03.4301
Energie-inkoop in KAN-verband.

1. Intentieverklaring ondertekenen en versturen aan gemeente Arnhem.
2. Keuze maken tussen jaarlijkse prijsbepaling of korter periodieke prijsbepaling.

3. Onderzoeken wat de mogelijkheid is om een deel van de energie groen in te kopen.

4. Afstemmen keuze/beslissingen met Angerlo. Bij de definitieve keuze ook de bijbehorende perceptiekosten betrekken. Verder confom advies.
Nummer: 03.3768
Afrekening kosten medische zorg 2002 Arnhemse Buitenschool. Verzoek om afrekening niet honoreren.
TOELICHTING:
De Arnhemse Buitenschool verzoekt om afrekening van de verpleegkosten zonder dat hiervoor een subsidieverzoek is ingediend. Evenals vorig jaar kan aan dit verzoek geen gehoor worden gegeven. Nummer: 03.4377
besluiten d.d. 17 t/m 23 juli 2003.
Nummer: 03.4376
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 22 juli 2003. Vaststellen conform voorstel.
Als volgt besloten:
Besluitenlijst gewijzigd vastgesteld:

1. 03.4064 Het college opteert in deze situatie voor oplossing twee, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen éénpersoonshuishoudens en meerpersoonshuishoudens, en gaat er daarbij van uit dat het een éénmalige situatie betreft vanwege de problemen van de levering van Sulo. De raad conform voorstel hiertoe een voorstel doen toekomen;

1. Bij nagekomen punten toevoegen;
College nader informeren omtrent de sluitingstijden van discoavonden in het Juvenaat.
Nummer: 03.4283
Gunning bestek 1147-03: Groot Onderhoud Wegen 2003 met diverse bijkomende werken en uniformering voorrangsregeling rotondes binnen de bebouwde kom.

1. Het bestek 1147-03: Groot Onderhoud Wegen 2003 met diverse bijkomende werken opdragen aan Wegenbouwmaatschappij J. Heijmans BV voor een bedrag van 271.000,00 exclusief BTW en stortkosten teerhoudend asfalt.

2. Verkeersbesluit ten behoeve van aanpassing voorrangsregeling rotondes Spaansmaat-Ringbaan Noord; Arnhemseweg-Westeinde; Arnhemseweg-Willem de Zwijgerlaan;
Arnhemseweg-Roodwilligen-Schellenkrans in procedure brengen.

In onze gemeente en landelijk wordt op gebiedsontsluitingswegen reeds vele jaren de rotonde als veilige kruispuntoplossing toegepast. In de verschijningsvorm zijn grote verschillen ontstaan, met name ten aanzien van de plaats en de voorrangsregeling van de fietser. Dit heeft ertoe geleid dat een landelijke werkgroep met aanbevelingen is gekomen om de verschillende verschijningsvormen te stroomlijnen. Dit verbetert het verwachtingspartoon van de weggebruiker en daarmee de verkeersveiligheid.
Nummer: 03.4257
Aanvraag reguliere bouwvergunning voor het bouwen van 12 woningen "De Warande" kavel 47 t/m 58, plan Ooy in Zevenaar, in opdracht van bouwbedrijf H.W. Joosten B.V., Celsiusstraat 3 te Zevenaar. Bouwvergunning verlenen.
Nummer: 03.4271
Aanvraag lichte bouwvergunning voor het bouwen van een erker aan de voorzijde op het perceel Boterhek 3 in Zevenaar, in opdracht van de heer G.T.W. Heijneman, Boterhek 3.
Bouwvergunning verlenen met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (binnenplanse vrijstelling) en ontheffing verlenen voor de bouw van de overkapping (luifel) op grond van artikel
2.5.8. Van de Bouwverordening Zevenaar 2002.