Politie Zaanstreek-waterland



30-JUL-03
LOC: PURMEREND

Verdachten inbraak woning in Landsmeer aangehouden

Een 20-jarige man uit Purmerend werd in zijn woning aangehouden, omdat hij van betrokkenheid wordt verdacht bij een woninginbraak. De inbraak vond plaats in de vroege ochtend van 19 juli in een woning aan de Van Beekstraat. Daarbij werden onder andere twee auto's gestolen met bijbehorende sleutels en papieren. Eén van de auto's werd reeds de volgende dag aangetroffen in Zandvoort, waarbij een 17-jarige Zaandammer werd aangehouden. Tijdens het vervolg onderzoek kon ook de andere auto worden opgespoord. Deze was inmiddels verkocht. Beide verdachten zitten vast. Onderzocht wordt of zij betrokken zijn bij soortgelijke misdrijven.

30-JUL-03
LOC: ZAANDAM, VELDBLOEMENWEG

Oproep slachtoffers fietsdiefstal

De politie roept slachtoffers op van de vermoedelijke diefstal van vijf fietsen op woensdag, 16 juli rond halftien in de ochtend bij station Kogerveld in Zaandam.
Rond die tijd werd bij de politie gemeld, dat de bestuurder van een witte bestelbus fietsen aan het inladen was bij het station. De bus werd later door de politie aangetroffen met daarin vijf fietsen, die allen op slot zaten. De eigenaar van de bus gaf onduidelijke en tegenstrijdige verklaringen. Daarop zijn de fietsen in beslaggenomen en naar het bureau gebracht. Tot op heden werd echter van geen van de fietsen aangifte van diefstal gedaan.

01:30 31-JUL-03
LOC: PURMEREND, VERZETSLAAN

Aanrijding na negeren wegafzetting

Een 28-jarige automobilist uit Amsterdam veroorzaakte een aanrijding, doordat hij een wegafzetting wegens reparatiewerkzaamheden negeerde. Een wegwerker in een auto met aanhanger kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Amsterdammer reed met de linkervoorkant van zijn auto tegen het linkerachterwiel van de aanhangwagen. De man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 495 ug/l, ruim tweemaal zoveel als is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Naast een proces-verbaal kreeg de verdachte bovendien een rijverbod van vijf uur.


10:13 31-JUL-03
LOC: PURMEREND, EINSTEINSTRAAT
Man valt van stelling
Een 28-jarige man uit Purmerend werd met onbekend letsel naar het Waterland ziekenhuis overgebracht, nadat hij van een stelling was gevallen. Tijdens de verbouwing van een industriële stelling van een bedrijf, schoot een ligger van de stelling los. Zowel het slachtoffer als de pallet waar hij op stond, vielen zo'n twee meter naar beneden. Het letsel lijkt mee te vallen want de man bleef bij kennis. De aanvliegende traumaheli werd door een ter plaatse komende ambulance afbesteld. Onderzocht wordt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

12:03 31-JUL-03
LOC: MIDDENBEEMSTER, WESTERHEM
Keukenbrand door wasmand
Doordat een wasmand tegen een elektrische kookplaat aanstond, die in werking was, raakte de mand en het wasgoed in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er raakte niemand gewond. De keuken is echter zo ernstig beschadigd, dat deze vervangen zal moeten worden. Daarnaast liep de hele woning roet- en rookschade op. Hoe de kookplaat aan kon staan is niet bekend.



12:42 31-JUL-03
LOC: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT
Agressieve winkeldief
Winkelpersoneel van een drogisterij hielden een 26-jarige man uit Zaandam aan op verdenking van
winkeldiefstal. Daarbij verzette de man zich zodanig hevig, dat er allerlei artikelen van stellingen in de winkel op de grond te terechtkwamen. Uiteindelijk kreeg men de man onder controle en werd hij aan de gewaarschuwde politie overgedragen.
Het personeel had de man betrapt op het stelen van scheermesjes en had hem de winkel uitgezet. Hij nam daarbij een volle tas mee, maar wilde niet, dat het personeel daarin keek. Daarop hield men hem aan. In de tas bleken later diverse niet betaalde artikelen uit de winkel te zitten. De man is voor onder andere winkeldiefstal een bekende van de politie. Hij werd ingesloten.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-310703


03:20 31-JULI-03
NOORDBEEMSTER, OOSTHUIZERWEG

Onder invloed (1)

Een 37-jarige man uit Spanbroek reed donderdagochtend onder invloed (305 ug/l) over de Oosthuizerweg in de Noord-Beemster. De man kreeg een rijverbod van twee uur, een boete en een proces-verbaal. De automobilist probeerde nog aan de controle te ontsnappen door snel het dichtstbijzijnde erf op te rijden.

04.00 31-JULI-03
ZAANDAM, DE WATERING
Onder invloed (2)
Een 30-jarige man uit Amsterdam werd donderdagochtend aangehouden op de Watering in Zaandam wegens het rijden onder invloed. De man had bijna twee keer zoveel drank op (410 ug/l) als toegestaan. Daarbij bleek de bestuurder ook nog eens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

13:00-15:30 30-JULI-03
7:30-10:00 31-JULI-03
ZAANDAM, PRINS BERNHARDWEG

Veel hardrijders tijdens wegwerkzaamheden

In verband met wegwerkzaamheden op de Prins Bernhardweg, nabij de rotonde in Zaandam, werd woensdagmiddag en donderdagochtend op snelheid gecontroleerd. De weg is tijdelijk met pylonen afgebakend en de snelheidslimiet is, in verband met de veiligheid van de wegwerkers, teruggebracht naar 30-km per uur. Woensdagmiddag werd de tijdelijke maximumsnelheid, in tweeënhalf uur tijd, door 53 bestuurders genegeerd. Alle hardrijders werden staande gehouden. Een 30-jarige Fransman moest de boete van 156 euro ter plekke betalen. De snelste overtreder reed 44 km per uur te hard. Donderdagochtend tussen halfacht en tien uur reden enkele honderden bestuurders te hard. Allen hadden minimaal 40 km per uur op de km-teller staan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 86 km per uur. Deze hardrijders krijgen de boete thuisgestuurd. Zij kunnen rekenen op een boete van 80 euro (10 tot 15 km per uur te hard), oplopend tot 156 euro bij 25 tot 30 km per uur te hard. Bij snelheidsoverschrijdingen vanaf 30 km per uur zal de officier van justitie de sanctie bepalen. Omdat er sprake is van wegwerkzaamheden, zijn de boetebedragen hoger dan bij een 'gewone' snelheidsovertreding. Hierdoor vallen de bedragen in sommige gevallen zelfs twee keer zo hoog uit.
---



---- --