Politie Rotterdam Rijnmond

donderdag 31 juli 2003

* HENNEPKWEKERIJ
Woensdagmiddag werd naar aanleiding van klachten een onderzoek ingesteld in een woning aan de Zweedsestraat. In de woning werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er werden drie zakken met gedroogde henneptoppen, ruim 200 hennepplantjes en voor de groei gebruikte apparatuur in beslag genomen. De verdovende middelen en de apparatuur zijn vernietigd. Tegen de 35-jarige eigenaar van de hennepkwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt.


* BENZINESTATION OVERVALLEN - VERDACHTE AANGEHOUDEN

Woensdagavond omstreeks acht uur werd een benzinestation aan de Gordelweg overvallen. Twee mannen bedreigden met een vuurwapen de vrouwelijke pompbediende en eisten geld. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit gingen de mannen er vervolgens vandoor. Bij de Stadhoudersweg zag de gewaarschuwde politie een man lopen, die voldeed aan het opgegeven signalement van de overvallers. Politiemensen probeerden hem aan te houden, maar hij rende weg in de richting van de Statensingel. De man trok zijn T-shirt uit en gooide een muts weg. Na een vordering om te blijven staan en de weigering van de vluchter, werd er door een politieman een waarschuwingsschot gelost. De verdachte, een 17-jarige Rotterdammer kon hierop worden aangehouden. Hij was in het bezit van een geldbedrag en werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede overvaller.


* STRAATROVER AANGEHOUDEN
In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks één uur werd in het Museumpark een 42-jarige Rotterdammer beroofd van zo'n 40 Euro.
Het slachtoffer werd benaderd door een man die hem om een vuurtje vroeg. Toen het slachtoffer aangaf dit niet te hebben en door wilde fietsen, sprong de man achterop de fiets en probeerde de portemonnee bij het slachtoffer weg te halen. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer in zijn arm werd gebeten. Uiteindelijk ging de man er vandoor met het geld uit de portemonnee van het slachtoffer. Omwonenden reageerden op het hulpgeroep van het slachtoffer en waarschuwden de politie. Het signalement van de straatrover werd verspreid en wat later werd door cameratoezicht in de Ochterveldstraat een man waargenomen, die aan het signalement voldeed. De man, een 27-jarige Rotterdammer werd aangehouden en bij confrontatie met het slachtoffer, herkend. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* JONGENS AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL FIETS
RIDDERKERK - Woensdagmiddag omstreeks zes uur werden een 15-jarige en twee 17-jarige Rotterdammers aangehouden nadat zij op de Noordstraat een vrouw hadden beroofd van haar fiets. Een 60-jarige man uit Ridderkerk die dit zag gebeuren ging achter de jongens aan en eiste de fiets terug. De man nam, ondanks het feit dat de jongens hem verbaal bedreigden, de fiets mee en gaf deze terug aan de vrouw.
De politie die naar aanleiding van deze melding ter plaatse kwam kon de jongens, op aanwijzingen van de 60-jarige Ridderkerker, in een park aan de Noordstraat aanhouden.