Koninklijke Ahold



01/08/03

Ahold rondt verkoop af van Santa Isabel in Chili aan Cencosud

Zaandam, 1 augustus 2003 Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat de verkoop van haar 99,6%-belang in Santa Isabel S.A. aan de Chileense retailer Cencosud S.A. is afgerond.

Ahold and Cencosud voltooiden de transactie voor Aholds activiteiten in Chili op basis van een totale waarde van ongeveer USD 150 miljoen, exclusief schulden, hetgeen gelijk is aan het bedrag dat werd aangekondigd ten tijde van de eerste besprekingen met Cencosud. Na aanpassing van de waarde voor het netto werkkapitaal en externe rentedragende schulden zal de netto-opbrengst van de transactie voor Ahold ongeveer USD 77 miljoen bedragen. Cencosud zal de externe rentedragende schulden ten bedrage van USD 17,5 miljoen overnemen.

De transactie is beperkt tot Aholds supermarktactiviteiten in Chili. De activiteiten van de onderneming in Peru en Paraguay, voorheen dochterondernemingen van Santa Isabel, blijven onderdeel van Ahold en zullen ook worden verkocht, zoals aangekondigd op 3 april 2003.

Cencosud heeft belangen in onroerend goed, doe-het-zelf winkels en hypermarkten in Chili en Argentinië. Haar volledige dochter Hipermercados Jumbo S.A. is de op twee na grootste food retailer in Chili met 7 hypermarkten, 16 doe-het-zelf winkels en 3 winkelcentra. De onderneming exploiteert ook 11 hypermarkten, 23 doe-het-zelf winkels en 11 winkelcentra in Argentinië.

Santa Isabel maakte sinds 1998 deel uit van Aholds winkelbestand. Eind 2002 exploiteerde Santa Isabel 77 winkels in Chili. Santa Isabel heeft ongeveer 7.000 medewerkers in Chili.

De verkoop van Santa Isabel in Chili, waarvan de intentie was aangekondigd op 5 februari 2003, is onderdeel van Aholds strategie om de bedrijvenportfolio te herstructureren, teneinde zich te kunnen richten op haar kernactiviteiten en zich te concentreren op haar volwassen en meest stabiele markten.