Ingezonden persbericht

Projecten Kinderpostzegels UITGELICHT

De Stichting Kinderpostzegels Nederland steunt jaarlijks honderden projecten en programma´s voor kinderen die het niet gemakkelijk hebben. Omdat ze te maken hebben met oorlog, geweld, discriminatie of armoede. Of omdat ze ernstig ziek zijn of gehandicapt. Kinderen in binnen- en buitenland die onze steun hard nodig hebben. Iedere maand schenken wij op deze plek aandacht aan twee projecten.
Ik hoor erbij
Samen naar school
Vanaf 1 augustus 2003 kunnen kinderen met een handicap of een chronische ziekte makkelijker naar 'gewone' scholen gaan. Daarvoor is de Wet op de Leerlinggebonden Financiering gemaakt, beter bekend als de Rugzak. In het kader van het Europees Jaar van Gehandicapten wilde de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) hierover berichten. De Stichting Kinderpostzegels Nederland heeft mede geld gegeven om een speciale krant te maken voor alle kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen. Met deze ERBIJ-krant worden zij voorbereid op de komst van kinderen met een handicap of chronische ziekte in de klas.

Wat is een handicap? En wat betekent het eigenlijk om een handicap te hebben? Of een ziekte waarvan je nooit beter wordt? Wat vinden kinderen dan van jou?
In de ERBIJ-krant vertellen kinderen daarover. Kinderen met en zonder handicap of ziekte, die bij elkaar op school zitten. Mark, die moeilijk loopt, heeft wel eens straf gehad, zegt: 'Gehandicapten kunnen ook vervelend zijn en straf krijgen.' En Mustafa schrok wel een beetje van een kunstbeen 'Eigenlijk was ik een beetje bang', zei hij. Naast de ERBIJ-krant is er ook een speciale website over dit onderwerp, voor kinderen van 10 tot 12 jaar: www.ikhoorerbij.nl