Politie Hollands Midden
Datum: 1 augustus 2003

(


Politie waarschuwt voor valse eurobiljetten Noordwijk/regio

De politie waarschuwt voor valse eurobiljetten. Op woensdag 30 juli doken in totaal zeven valse 100 euro biljetten op in diverse horecagelegenheden in Noordwijk. De biljetten zouden door verschillende mensen bij de uitgaansgelegenheden zijn ingewisseld. Het personeel kreeg argwaan en waarschuwde de politie. Uit onderzoek bleek inderdaad dat de biljetten vals waren. De echtheidskenmerken van de eurobiljetten zijn onder andere op internet na te lezen: www.euro.nl



Openslaand portier veroorzaakt hersenschudding Gouda

Op 31 juli 2003 botste in Gouda een fietser omstreeks 10.45 uur tegen een openslaand portier van een personenauto. Het 73-jarige slachtoffer uit Gouda fietste met zijn vrouw over de Gravin Beatrixstraat. Op het moment dat hij de stilstaande personenauto wilde passeren werd het voorportier geopend. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de gevallen fietser een hersenschudding opliep en naar het Groenehart Ziekenhuis is vervoerd.


Tweetal gewond bij conflict Gouda

De politie heeft donderdag 31 juli omstreeks 02.00 uur ingegrepen bij een conflict tussen twee mannen. Een 42 jarige man uit Rotterdam, die verblijft in een woning aan de Scharroosingel, kreeg daar bezoek van een kennis, een 29 jarige man uit Gouda. Deze wilde tijdelijk woonruimte. De 42 jarige man wilde daar niet op ingaan. Het conflict liep uit op een handgemeen over en weer. De 29 jarige man werd een aantal keren met een mes gestoken. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.


Rijden onder invloed Bodegraven

Een 49 jarige fietser uit Gouda is donderdag 31 juli omstreeks 23.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Goudseweg toen hij gecontroleerd werd. De man was eerder op de avond al door de agenten aangesproken dat hij gezien het feit dat hij onvast ter been was niet moest gaan fietsen. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 700. Hij krijgt proces-verbaal.


Rijden onder invloed op quad Bergambacht

Een 35 jarige man uit Bergambacht is vrijdag 1 augustus omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed met een quad over de Ambachtstraat toen hij gecontroleerd werd. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 375. De man kreeg een rijverbod voor 3 uur en een proces-verbaal.


Rijden onder invloed Alphen a/d Rijn

Een 44 jarige automobilist is op vrijdag 1 augustus omstreeks 03.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Willem de Zwijgerlaan toen hij gecontroleerd werd. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 730. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Doorrijden na aanrijding Alphen a/d Rijn

Op 31 juli 2003 heeft omstreeks 12.00 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Herenweg in Alphen a/d Rijn. Een 63-jarige man uit Alphen a/d Rijn fietste op de rotonde Herenweg/Binkhorst toen hij werd aangereden door een zwarte Daewoo Matiz met een vrouwelijke chauffeur. Beide bestuurders hebben even met elkaar staan praten en afgesproken dat zij samen naar een huisarts zouden gaan. De Alphenaar stond reeds onder behandeling voor zijn rug en had hier na de aanrijding wat pijn aan. Terwijl de man zijn fiets wegzette zag hij dat de autobestuurster wegreed in de richting van de Binkhorst. De politie is nog op zoek naar automobilist.


Aanrijding Ter Aar

Op donderdag 31 juli vond omstreeks 14.30 uur een aanrijding plaats op de Oostkanaalweg. Een 40 jarige automobilist uit Ter Aar reed over de Oostkanaalweg toen zij moest stoppen. De daar achterrijdende 31 jarige automobilist uit Alphen had dit te laat in de gaten. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is voor controle overgebracht naar het Lumc. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij niet tijdig heeft geremd.


Conflict Roelofarendsveen

De politie heeft donderdag 31 juli omstreeks 18.00 uur bemiddeld bij een conflict aan de Floraweg. Een 15 jarige jongen uit Roelofarendsveen voer met zijn motorbootje door de polder achter de Floraweg toen hij voor zijn boot een kist in het water werd gegooid. Hij voer terug om een man op de kant hierover aan te spreken. Hierbij ontstond een woordenwisseling die uitliep in een handgemeen waarbij met een ijzeren staaf geslagen en met een mes gedreigd zou zijn. De 15 jarige jongen heeft kneuzingen aan zijn arm opgelopen. Beide betrokkenen hebben aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.


Aanrijding met golfkar Oud Ade

Donderdag 31 juli omstreeks 18.00 uur vond een aanrijding plaats op de Boekhorsterweg tussen een wandelaar en een golf-kar. Een 36 jarige vrouw uit Zoetermeer stond een reclamebord te lezen toen zij aan de achterzijde aangereden werd door een golf-kar. Deze werd bestuurd door een 44 jarige man uit Oud Ade. De naast hem gezeten jongen had uit een schrikreactie op het gas gedrukt op het in het midden gelegen gaspedaal. Als gevolg van de aanrijding kwam de vrouw met haar been vast te zitten tussen de paal van de reclamezuil en het karretje. Ze is met beenletsel afgevoerd naar het RijnlandZiekenhuis.


Brand Leiden

Vrijdag 1 augustus werd omstreeks 01.00 uur een brand gemeld aan de Joke Smitstraat. Agenten zagen dat een hoeveelheid grof vuil kennelijk in brand was gestoken. Hierdoor ontstond er schade aan een daarnaast geparkeerd staande personenauto. Ook een stenen schuur liep schade op. De 44 jarige eigenaresse van de auto heeft aangifte gedaan van brandstichting.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326

Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 31 juli 2003

(


Snelheidsovertredingen Voorhout

Van 9 juli tot 30 juli 2003 is de flitspaal op de Leidse Vaart nabij de KTS voorzien geweest van de radar met fotocamera. In totaal zijn 6886 snelheidsovertreders op film vastgelegd, waarbij snelheden werden gemeten van 109 km per uur tot 142 km per uur. Op de Leidse Vaart geldt een snelheid van 50 km per uur. Overtreders hebben een acceptgiro van het Centraal Justitieel Incasso Bureau ontvangen of zullen deze binnenkort op de deurmat krijgen.


Ongeval Bodegraven

Een 17-jarige jongen uit Werkhoven kwam op woensdag 30 juli rond 13.10 uur op het fietspad langs de spoorlijn ter hoogte van de Beiershof met zijn scooter ten val. Vermoedelijk was een losliggende tegel van het fietspad hier debet aan. De jongen uit Werkhoven werd met last van zijn schouder voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Zijn duopassagier, een 14-jarige jongen uit Bodegraven kwam er met schrik, schrammen en kleerscheuren vanaf. De politie heeft de gemeente van de losliggende tegel in kennis gesteld.


Auto tegen boom Benthuizen

Een man uit Schiedam raakte op woensdag 30 juli met zijn auto van de Provincialeweg N209. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder en een inzittende zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval gebeurde nadat de man bij het uitsturen van een bocht met zijn wielen in de berm raakte. Daarna raakte hij de controle over zijn stuur kwijt en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. ( red. Op dit moment is de leeftijd van de man en is de identiteit van de passagier nog niet bekend)



Politie houdt brandstichters aan Leiden

De politie hield op woensdag 30 juli rond 19.00 uur in het Huispark twee mannen aan die er van werden verdacht in het Huigpark een grote berg hout in de brand te hebben gestoken. De twee, 34 en 36-jaar en afkomstig uit Leiden werden bij het vuur aangetroffen. Beiden wezen naar elkaar als zijnde de brandstichters. De politie hield daarop de twee aan. Later in de avond zijn beide verdachten na het verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld. De brandweer doofde het vuur.

(Poging) Inbraak in woningen (6) Leiden
In vijf woningen werd in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 juli geprobeerd in te breken. In één woning lukte het woensdag overdag wel. De vijf pogingen vertoonden veel overeenkomst in modus operandi. In alle gevallen werd geprobeerd een achterdeur open te breken. Veelal bleef het bij een afgebroken cilinder van een deurslot. De politie denkt dat dit te danken is van het nemen van goede beveiligingsmaatregelen, van sloten goedgekeurd door het Politie keurmerk tot alarm of extra grendels op deuren. De pogingen vonden plaats aan het Jeltje de Bosch Kemperpad (2x), Clariet Kok van Alphenstraat, Mary Zeldenrustweg en Louise Wentstraat.
Aan de Parelstraat werd op woensdag overdag ingebroken in een woning. Hier werd een bovenlichtje opengebroken en vervolgens ingeklommen. Uit de woning zijn enkele fototoestellen, een horloge, een verrekijker en zijn sieraden gestolen.


---- --