Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (01/08)

Oosterhout, vrijdag 1 augustus 2003

Aanhouding na belediging
MADE: Op donderdagmiddag 31 juli hield de politie een 30-jarige inwoner van Made aan. Een 42-jarige vrouw uit Made had hem verzocht om de muziekinstallatie van zijn auto wat zachter te zetten. De man voelde zich geroepen om vervolgens enkele handelingen te verrichten waarvan de meldster niet gediend was. Zij deed bij de politie aangifte van belediging. De man werd aangehouden en na verhoor weer naar huis gestuurd.

Inbraak woning
RAAMSDONKSVEER: In de nacht van 31 juli op 1 augustus werd ingebroken in een woning aan de Hagersweer. Terwijl de bewoner lag te slapen is men via de achterzijde van de woning binnen gekomen. Er werd o.a. geld weggenomen.

Aanrijding met gewonde
LAGE ZWALUWE: Op 31 juli rond 18.35 uur vond een aanrijding plaats op de Amerweg ter hoogte van de nieuwe Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP). Hierbij kwam een 37-jarige wielrenner uit Made in botsing met een auto die werd bestuurd door een 25-jarige inwoner van Lage Zwaluwe. Beiden kwamen vanuit de richting Drimmelen en moesten uitwijken voor een groep fietsers die uit tegenovergestelde richting naderden en plotseling afsloegen richting JOP. De wielrenner sloeg door de aanrijding met de auto over de kop en is door de ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het Amphia ziekenhuis in Breda.

Controle snelheid
Op 31 juli hield de politie weer snelheidscontroles. Hooge Zwaluwe, Spoorstraat ( 30 km-zone): 238 passanten waarvan 42 overtredingen. De hoogste snelheid die werd gemeten was 56 km/u. Bijzonderheden: 3 brommers reden met een snelheid van 45, 59 en 60 km per uur.
Lage Zwaluwe, Oude weg ( 50 km-zone): 211 passanten waarvan 22 overtredingen. De hoogste snelheid die werd gemeten was 76 km/u. Terheijden, Moerdijkseweg ( 80 km-zone ): 489 passanten waarvan 86 overtredingen. Hoogst gemeten snelheid: 183 km/u.

Dronken achter het stuur
WAALWIJK: Op de Industrieweg betrapte de politie in de nacht van donderdag op vrijdag om 03.00 uur een 22-jarige inwoner van Vlijmen op het rijden onder invloed. Hij reed daar in zijn personenauto. Bij controle blies hij 275 ug/l. Hij keer daarvoor een boete van 190,-- en een rijverbod opgelegd. De man heeft de boete direct betaald.

Verkeerscontroles
OOSTERHOUT: Tijdens de avonduren op donderdag 31 juli heeft de politie van Oosterhout tijdens de surveillance in het bijzonder gelet op het weggedrag, de draagplicht van de helm en de technische staat van bromfietsen in het algemeen. Hierbij zijn vier bekeuringen uitgeschreven. Voor het rijden zonder helm,het niet voeren van de juiste plaat en het overschrijden van de maximum toegestane snelheid.

Glaasje teveel op
OOSTERHOUT: De politie heeft een 27-jarige inwoner van Waspik bekeurd voor rijden onder invloed. Tijdens een controle omstreeks 01.30 uur in de nacht van donderdag op vrijdag bleek de man zoveel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs is ingenomen. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Diefstal bromfiets
OOSTERHOUT: Vanaf een parkeerterrein aan de Souvereinstraat werd een bromfiets gestolen van het merk Tomos. Dit gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. De bromfiets stond op slot.

Bron: Connie Polak