Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-08-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 14.30 u) Vrijdag, 1 augustus 2003

District Sittard

Sittard; onder invloed
Bij controle afgelopen donderdag op vrijdagnacht op de Boterbloemstraat in Sittard van een 39-jarige automobilist uit Geleen, bleek dat de man onder invloed de auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 3 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast bleek dat de verdachte niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De politie nam de auto waarin de verdachte had gereden in beslag en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Sittard-Geleen; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Rijskweg-centrum in Geleen ontdekten afgelopen donderdagnamiddag, omstreeks 17.45 uur een inbreker in hun woning. Vermoedelijk omdat de inbreker zich betrapt wist, maakte die zich meteen via een raam uit de voeten. Uit de woning is een geldbedrag gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in. Niet uitgesloten is dat de dezelfde inbreker heeft getracht ook in een ander, naastgelegen pand te hebben willen inbreken. Daarbij is het de inbreker niet gelukt binnen te geraken. Ook was er ingebroken in een woning aan de Mauritslaan in Geleen. Hier heeft de inbreker (s) een gsm en een horloge gestolen. Alle benadeelden hebben bij de politie aangifte gedaan.

Sittard-Geleen/Beek/Spaubeek; snelheidscontroles De politie heeft radar snelheidscontroles gehouden op diverse locatie in Sittard (Dr. Nolenslaan, Bergerweg, Windraak, Rijksweg-Noord), in Beek (Prins Mauritslaan) en in Spaubeek (Soppestraat). In Sittard werden totaal 206 voertuigbestuurders betrapt die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden. In Beek flitste de politie totaal 56 voertuigbestuurders die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden en in Spaubeek betrapte de politie totaal 82 voertuigbestuurders die er te hard reden. Wegens de hoge snelheidsovertreding werd van drie voertuigbestuurders het rijbewijs ingevorderd.