Katholieke Universiteit Nijmegen

Faculteit der Medische Wetenschappen UMC St. Radboud Prof. Arie van Vugt benoemd tot hoogleraar Traumatologie Prof. dr. A.B. van Vugt is met ingang van 1 augustus benoemd tot hoogleraar bij het UMC St. Radboud van de Katholieke Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Traumatologie. Het gaat om een profileringsleerstoel voor een periode van vijf jaar. De heer Van Vugt was tot voor kort bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkzaam als staflid Heelkunde en hoofd van de afdeling Traumatologie in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam.

Arie Barend van Vugt (1955) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1982 werd hij in het specialistenregister ingeschreven. De opleiding Algemene Heelkunde kreeg hij in het Leijenburg Ziekenhuis te Den Haag. Van 1986 tot 1990 was de heer Van Vugt als arts specialist verbonden aan de afdeling algemene heelkunde van het UMC St. Radboud te Nijmegen. Hij promoveerde hier in 1991bij prof. dr. R.J.A. Goris.
Traumatologie is een van de zwaartepunten binnen het UMC St. Radboud. Het ziekenhuis biedt onderdak aan ernstige ongevalspatiƫnten uit de regio.

15-8-2003