Ingezonden persbericht

Informatieavond Segi in Vrankrijk gaat gewoon door

Vrankrijk is een Politiek Cultureel Centrum dat ruimte wil bieden aan linkse groepen. Juist om deze reden hebben wij zaterdag 2 augustus 2003 een informatie-avond over de huidige situatie in Baskenland.

Wederom worden wij, Politiek Cultureel Centrum Vrankrijk gebombardeerd tot terroristenbolwerk, en weer is met name F. Huffnagel van de VVD uit op confrontatie met en criminalisatie van alles wat niet binnen de gevestigde patronen valt. Feit blijft dat wij ons het recht voorbehouden (wat vooralsnog in Nederland nog niet verboden is) om dissidente stemmen aan het woord te laten, zeker in de huidige omstandigheden die meer en meer gekenmerkt worden door criminalisering en verdachtmakingen van alles wat maar enigszins niet strookt met het beeld van een voorbeeldig Amsterdam volgens VVD begrippen.

Segi is een organisatie die op haar manier het Baskische onafhankelijkheidsstreven onder de aandacht probeert te brengen. Dit hangt nauw samen met de jarenlange pogingen van de Spaanse staat om door middel van repressie, censuur en intimidatie alle mensen met een afwijkende mening monddood te maken. De lange lijst van verboden partijen, groeperingen, publicaties, stichtingen en dergelijke geven duidelijk aan in welke richting de huidige neo-fascistische regering, zijn repressieve beleid weet door te drukken aan alle 15 lidstaten van de EU. Als jeugdorganisaties als Segi als terroristisch worden bestempeld, blijkt eens te meer dat deze EU zuiver en alleen gebaseerd wordt op het monddood maken van oppositie en het neutraliseren door middel van politionele druk van elke vorm van afwijkende en meestal kritische meningen.

Vrankrijk is niet van plan zich te laten intimideren door de zoveelste poging van delen van de gemeenteraad, het Openbaar Ministerie en (niet in de minste) de Spaanse staat, om ons weer eens in een kwaad daglicht te stellen voor hun eigen politieke doeleinden. Wij zullen, hoe dan ook, deze informatieavond doorgang laten vinden, omdat wij van mening zijn dat een jongerenorganisatie zoals Segi het recht heeft en de vrijheid moet hebben om hun standpunt naar buiten te brengen. Juist zij hebben het recht hun mening kenbaar te maken zonder de inmenging van die instanties die op alle manieren pogingen doen om sociaal verzet te breken op de enige manier die de Spaanse staat met in haar kielzog de Nederlandse regering verstaat, met meer en meer repressie.

Barcollectief Vrankrijk

Voor nadere informatie bel: 06-18177258

*** EINDE PERSBERICHT ***