Politie Groningen

Persberichten zaterdag 12 augustus 2003

Provincie Groningen 2-8-2003 - Persberichten uit de politieregio groningen van zaterdag 2 augustus 2003. Vandaag berichten.

Groningen: man ( 22) schiet met gasalarmpistool
De politie kreeg vrijdagnacht meerdere meldingen dat er vanuit een woning aan de Goudenregenstraat schoten klonken. De bewoonster speelde eerst de vermoorde onschuld maar bij onderzoek bleek er een 22-jarige man uit Groningen zich verstopt te hebben in een slaapkamer. In de woning werd verdere een gasalarmpistool aangetroffen en enkele doosjes patronen. De man is op grond van de wet wapen en munitie aangehouden en ingesloten op het bureau voor verhoor.

Groningen: aanhouding voor (poging) diefstal
Na aanleiding van overlastklachten nam de politie vrijdagavond een kijkje bij een school aan de Multatulistraat. Daar troffen zij behalve een groepje jeugd ook een geforceerd rolluik aan van een lokaal. Aan de zijkant van de school bleek een ruit vernield. Een 17-jarige jongen uit Groningen werd aangehouden voor (poging) diefstal en naar het bureau gebracht voor nader onderzoek.

Groningen: skater gewond aan hoofd
Een 22-jarige vrouw uit Groningen kwam vrijdagavond tijdens een skeelertocht ten val op de Driebondsweg. Zij kwam daarbij op haar hoofd terecht en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hoofd- en hersenletsel geconstateerd.

Groningen: vechtpartij in Papengang
Twee mannen uit Leek (20 en 22 jaar) werden vrijdagnacht aangehouden voor mishandeling van twee mannen uit Groningen, beide 24 jaar oud. De vechtpartij was ontstaan in de Papengang en beide slachtoffer gaan aangifte doen. Op basis van de binnenstadscameras was te zien dat beide mannen geslagen hadden. De beide verdachten werden eerst ter ontnuchtering ingesloten en worden daarna verhoord over de mishandeling.

Groningen: rijden onder invloed
Een 39-jarige automobilist uit Groningen werd vrijdagnacht gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol op het Gedempte Zuiderdiep. Hij blies een promillage van 1.5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt. Op de Boteringesingel werd een slingerend rijdende 24-jarige fietser uit Groningen aangesproken. De man verklaarde te fietsen omdat hij dronken was en daarom niet met de auto wilde. Hij gedroeg zich bij de controle recalcitrant en hield zich niet aan de aanwijzingen van de politieagenten. Hij werd naar het bureau gebracht waar hij een promillage blies van 1.65. Hij kreeg een proces-verbaal.

BERICHTEN REGIO KOMEN LATER IN DE OCHTEND