Politie Noord- en Oost Gelderland

Een 42-jarige Harderwijker is omstreeks 18.50 uur door de politie aangehouden nadat hij even tevoren op de Nassaulaan in z'n woonplaats in de nabijheid van spelende kinderen stond te urineren. Toen hij door een stadswacht op dit gedrag werd aangesproken bedreigde hij de stadswacht. De man krijgt een pv.

Tijdens afwezigheid van de bewoners is op twee locaties in Putten ingebroken. Aan de Schremmersteeg forceerde de inbrekers een raampje en doorzochten de hele woningen en namen zilveren bestek en sieraden mee. Aan de Stenenkamerseweg werd het slot van een deur geforceerd en verdween een geldkistje met persoonlijke papieren en een bankpasje. De eigenaar heeft direct de rekening laten blokkeren.

Omstreeks 01.30 uur controleerden agenten op de Dorpsstraat in Putten een 18-jarige jongeman op een snorfiets. Hij bleek te hebben gedronken en blies 1.2 promille. Hij krijgt een pv en verliet met een rijverbod met politiebureau.

Bij thuiskomst ontdekten bewoners van een woning aan de Deventerweg in Harderwijk, dat er was ingebroken. De voordeur was geforceerd en na een zoektocht door de hele woning hadden de dieven in ieder geval een laptop gestolen.

Einde berichten

Anton de Ronde 0900 - 8844