Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 2 augustus 2003

Tanja Rijsman 053-455 55 88

Aanrijding met letsel

Vrouw gewond naar ziekenhuis na aanrijding

Nijverdal

Aan de Rijssensestraat in Nijverdal vond vrijdag 1 augustus om 11.12 uur een aanrijding plaats. Een 33-jarige man uit Eibergen keerde nadat hij op een parkeerstrook bij een informatiebord had stilgestaan op de weg in de richting van Rijssen. Hierbij zag hij een personenauto die uit de richting van Rijssen kwam over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. Zowel de bestuurder van de bestelbus, als de bestuurder van de personenauto, een 41-jarige man uit Voorhout zijn ongedeerd gebleven. Een 35-jarige vrouw uit Voorhout raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto's hebben flinke schade opgelopen en zijn afgesleept. (03-100800)

Rijden onder invloed

Bromfietser met slok op aangehouden

Hengelo

Zaterdag 2 augustus om 2.45 uur werd op het schouwburgplein in Hengelo een bromfietser aangehouden. De bestuurder, een 26-jarige man uit Den Haag, reed zonder helm en had behoorlijk wat alcohol genuttigd. De man is hierop meegenomen naar het bureau. Ademanalyse wees 2,4 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt ook kreeg de man een rijverbod van 13 uren opgelegd. (03-101121)

Rijden onder invloed

Politie houdt bestuurder zonder rijbewijs en onder invloed aan

Borne

Op 2 augustus om 1.22 uur willen agenten op de Enk in Borne een personenauto controleren. De bestuurder negeert het stopteken en gaat er vandoor. De agenten treffen de auto en bestuurder, een 19-jarige man uit Hengelo, even later aan op een parkeerplaats. Dan blijkt dat de bestuurder rijdt zonder rijbewijs ook is hij onder invloed van alcohol. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar ademanalyse 1,2 promille uitwijst. De man heeft een proces-verbaal gekregen voor rijden zonder rijbewijs en voor rijden onder invloed. (03-101082)

Diefstal GSM's

Politie houdt dief GSM's aan

Tubbergen

Vrijdag 1 augustus om 17.58 uur doet de eigenaar van een zaak in Tubbergen aangifte van diefstal van twee GSM's. De politie houdt later op de avond rond 21.00 uur twee mannen aan die van de diefstal verdacht worden. Een van hen, een 33-jarige man uit Ruinen, bekend de diefstal te hebben gepleegd. (03-100956)

Aanhouding na belediging

Lastige horecabezoekers aangehouden wegens belediging

Oldenzaal

Zaterdag 2 augustus om 3.45 uur gedraagt een 41-jarige man uit Oldenzaal zich recalcitrant tijdens een bezoek aan een horecagelegenheid aan de Markt in Oldenzaal. Hij uit bedreigend en beledigend taalgebruik naar het personeel van het etablissement. Als de politie hem verzoekt om het pand te verlaten, blijft de man zich vervelend gedragen. Hem wordt gesommeerd de Markt te verlaten, maar dit bevel volgt hij niet op. De man wordt hierop aangehouden, waarbij hij het nodig vindt om de agenten te beledigen. Inmiddels bemoeien twee mannen, van 39 en 19 jaar beide uit Oldenzaal, zich met de situatie. Ook zij vinden het nodig om de agenten te beledigen en ook zij worden hiervoor aangehouden. Een van hen, de 19-jarige jongeman, verzet zich hierbij hevig. Alledrie de mannen zijn meegenomen naar het bureau hen wordt: niet voldoen aan een bevel of vordering, belediging en weerspannigheid ten laste gelegd. (03-101148)

Dronken bestuurder aangehouden

Vrachtwagenchauffeur haalt dronken bestuurder van de weg

Hengelo

Op zaterdag 2 augustus om 6.19 uur meldt een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Enschede, dat hij op de A35 in Hengelo een dronken bestuurder heeft aangetroffen. De bestuurder, een 31-jarige man uit Almelo stond met zijn auto stil op de rijbaan van de snelweg. De chauffeur heeft samen met een 41-jarige chauffeur uit Westerhaar die ook te hulp schoot de auto met bestuurder van de rijbaan gehaald. Toen de politie arriveerde om de man mee te nemen werd deze zeer gewelddadig. Hij probeerde de agenten te schoppen en te slaan en uitte dreigende taal. Uiteindelijk is de man geboeid meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. De auto is afgesleept. (03-101170)

---- --