Ministerie van Defensie


---


---

Nederlands team maakt zich op voor start Militair WK triatlon

01-08-2003

Zaterdagmiddag (2 augustus) is het eindelijk zover. Dan gaat het sportieve gedeelte van het Militair Wereld Kampioenschap Triatlon in Dronten van start. Een moment waar de militairen van het Nederlands team enorm naar uitkijken. Na bijna twee weken trainingskamp zijn ze helemaal klaar voor de olympische afstanden van 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Op de legerplaats bij Oldebroek, gedurende het WK de verblijfplaats van de deelnemers, zijn de buitenlandse atleten inmiddels ook gesetteld. De meeste van hen kwamen dinsdag en woensdag aan. Donderdag stond in het teken van de officiële opening, waarbij de 22 deelnemende landen zich in militair uniform aan het Drontense publiek presenteerde. Vandaag, de dag voor de wedstrijd, staat in het teken van de laatste voorbereidingen. De buitenlandse atleten verkennen het pacours. Voor de Nederlanders is dit niet meer nodig. Zij delen deze dag naar eigen behoefte in. Voor de één betekent dat nog even zwemmen of de benen los fietsen, voor de ander absolute rust.

Coach Rik van Trigt (KL), in 1993 zelf vijfde van de wereld, en Chef dEquipe Fred Streefland (KLu) hebben alle vertrouwen in een goede prestatie morgen. We hebben een aantal ervaren triatleten in ons midden en ook een paar grote talenten. Een ideale mix, aldus Rik van Trigt. Met name van sergeant Paul Verkleij (KL), sergeant Sjaco Kramer (KLu) en soldaat Peter Sikma (KL) verwachten we wel veel. Peter is pas twintig, maar hij is een enorm talent, vult Fred Streefland aan. De jongens zelf zijn er nuchter onder. We gaan voor een goed resultaat. In ieder geval in de Top 45, dan zit ik bij de bovenste helft, lacht Peter.

De Nederlandse deelnemers zijn naast Paul Verkleij, Sjaco Kramer en Peter Sikma ook Wim Korving (KM), Jan Bos (KL), Bas Borreman (KL), Daniëlle Krijgsman (KLu), Angelique van der Linden (KL), Karin van der Sangen (KM), Johan Snijders (KLu), Hans van Eerenbeemt (KL), Dennis Moerman (KL) en Ellen van den Maagdenberg (KMar).

De veteranen starten morgen om 14.00 uur, de dames om 14.10 uur en de heren om 14.25 uur. Alle onderdelen zijn opengesteld voor publiek.

Voor meer informatie over triatlon, zie www.triatlonweb.nl