Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 2-08-2003
Persberichten zaterdag 2 augustus 2003
Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Aanrijding met drank op

MEPPEL Een 34-jarige Hoogevener botste vannacht met zijn auto op de Schuttevaerstraat tegen een aan de linkerzijde van de rijbaan staande lichtmast. De man die te diep in het glaasje had gekeken werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Van de man werd een bloedproef genomen. Tegen het ochtendgloren voelde de man zich weer prima en mocht het ziekenhuis verlaten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

EMMEN Gistermiddag botsten twee bromfietsbestuurders op de Laan van de Marel tegen elkaar. Een 16-jarige Emmenaar reed over het voetpad richting de Laan van de Marel en gaf geen voorrang aan een van rechts komende 20-jarige Emmenaar die eveneens een bromfiets bestuurde. Bij laatstgenoemde zat een 17-jarige jongedame uit Emmen achterop.

De 16-jarige Emmenaar was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en zijn bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. De man werd hiervoor bekeurd en de bromfiets is voor technisch onderzoek meegenomen naar het politiebureau in Emmen. Beide benadeelden kwamen er met schaafwonden en kneuzingen vanaf. Zij droegen beide geen helm en werden daarvoor bekeurd.

Vernielers ruit aangehouden

ASSEN Vannacht werden in de Roessinghstraat een 31-jarige man en een 18-jarige jongedame aangehouden terzake vernieling van een ruit van een woning. Bewoners van een woning aan deze straat werden s nachts wakker van gebonk op de voordeur. De bewoonster zag een haar onbekende man staan die steeds harder op de voordeur bonkte. Kort hierna hoorde ze glasgerinkel van het glas van de voordeur. Tevens zag ze een haar onbekende jongedame staan die pogingen ondernam de man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, mee te krijgen. Hierna werd de politie gebeld. Tijdens de aanhouding verzetten de man en vrouw zich hevig en beledigden de politie. Beiden kon zich na een avondje stappen weinig van het gebeuren herinneren en werden met een dagvaarding de straat weer opgestuurd.

Mishandeling vriendin

RODEN Gistermorgen ontaarde een discussie over de vakantie in een woordenwisseling waarbij een 30-jarige Rodenaar zijn 26-jarige vriendin in zijn woning aan de Oudgenoegstraat mishandelde. De aan het bureau ontboden vriend bekende de mishandeling en kreeg hiervoor een snelrechtdagvaarding.

Blowers bekeurd

ASSEN Tijdens een surveillance in winkelcentrum Peelo aan de Scharmberg werd gistermiddag een 26-jarige Assenaar bekeurd. De man begon demonstratief voor de neus van de politie een joint draaien waarna hij deze aanstak. Hij werd hiervoor bekeurd.

ASSEN Een 17-jarige jongen uit Assen werd gistermiddag bekeurd. Hij stond op het plein van de Meander aan de Epe eveneens een joint te roken.