Korps: Friesland, plaats: Fryslân 2-08-2003
Politieberichten 01/08 (13.00 uur) t/m 02/08 (13.00 uur)

Wolvega: winkeldiefstal, aanhouding verdachte
Vrijdag rond 12.00 uur is aan de van Harenstraat een 17-jarige jongen uit Sonnega aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De verdachte had een paar sportschoenen uit een winkel aan de van Harenstraat weggenomen en kon worden aangehouden op aanwijzing van het personeel van de winkel. Op het politiebureau bekende de jongen de schoenen te hebben gestolen. Na verhoor is de jongen weer in vrijheid gesteld. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt.

Stavoren: brand in schip
Vrijdag rond 13.45 uur is brand ontstaan in een schip dat op het IJsselmeer lag. Het schip werd door een ander schip nabij de sluis van Stavoren gebracht, waar de brandweer het schip bluste. De brand was ontstaan door oververhitting van de uitlaat. Niemand raakte gewond. Het schip liep hoofdzakelijk roetschade op.

Harlingen: winkeldiefstal, aanhouding verdachte Vrijdag rond 16.00 uur is in een winkel aan de Roordaweg een 25-jarige man uit Harlingen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De verdachte had een fles lamninaatvernieuwer uit de winkel weggenomen en werd door personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. De man bekende in de winkel en deed afstand van het gestolen goed. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak personenauto
Tussen vrijdag 08.45 uur en 16.00 uur is aan de Sixmastraat ingebroken in een personenauto. Uit de auto is een radio/cd-speler weggenomen. Een 31-jarige vrouw uit Warns deed aangifte.

Leeuwarden: zware mishandeling, aanhouding verdachte Vrijdag rond 16.25 uur is aan de Annie Westlandstraat een 18-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 24-jarige man uit Leeuwarden. De twee mannen bevonden zich in het trappenhuis van een pand aan de Annie Westlandstraat toen beiden onenigheid kregen over geld. De verdachte stak daarna met een zakmes in de bovenarm van zijn plaatsgenoot. Het slachtoffer hield de man vervolgens vast en belde de politie. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en in verzekering gesteld. Het slachtoffer had een steekwond in zijn bovenarm en is met een ambulance naar het Medisch Centrum Leeuwarden Zuid gebracht.

Westergeest: aanrijding met letsel
Vrijdag rond 17.50 uur zijn een 31-jarige motorrijder uit Westergeest en zijn 16-jarige passagier uit Garyp gewond geraakt bij een aanrijding op de Eelke Meinertswei. Een 42-jarige vrachtwagenbestuurder uit Dokkum reed over de Trekweg in de richting van Dokkum. Bij de kruising met de Eelke Meindertswei verleende de vrachtwagenchauffeur geen voorrang aan de motorrijder die op de Eelke Meindertswei in de richting van Kollumerzwaag reed. Een aanrijding was het gevolg. De motorijder had arm- en beenletsel. Zijn passagier had armletsel. Beiden zijn per ambulance naar het Medisch Centrum Leeuwarden Zuid gebracht.

Sneek: bezit wapen, aanhouding verdachte
Vrijdag rond 23.00 uur is op de Oppenhuizerbrug een 18-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van bezit van een wapen. De politie kreeg een tip van een voorbijganger dat de verdachte een vlindermes in zijn hand had. Hierna heeft de politie de man gevraagd het vlindermes op te bergen. Dit weigerde de man. De politie heeft de verdachte vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau bleek dat de man eerder die avond een 32-jarige man uit Sneek had bedreigd toen beiden betrokken waren bij een aanrijding. De verdachte is in verzekering gesteld.

Stiens: verboden wapenbezit, aanhouding drie verdachten Zaterdag rond 02.05 uur zijn aan de Wythusterwei drie verdachten aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. De politie werd rond 01.45 uur aan de van Harenstraat in Sint Anna Parochie aangesproken door een automobilist (gegevens niet bekend). Deze automobilist zou in Stiens door een groep jongens zijn bedreigd met een elektroschok apparaat. Aan de Wythusterwei in Stiens zag de politie even later een groep jongens lopen. Na een zoekslag in de straat werden een honkbalknuppel, een keukenmes en een zwaar gevonden. Hierop werden drie verdachten aangehouden, een 24-jarige man uit Stiens, een 16-jarige jongen uit Stiens en een 15-jarige jongen uit Stiens. De verdachten zijn voor verhoor naar het politiebureau gebracht en zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De wapens zijn in beslag genomen.

Nes (Ameland): openlijke geweldpleging, aanhouding twee verdachten Zaterdag rond 02.20 zijn aan de Strandweg twee 18-jarige mannen uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Beiden hadden meerdere personen geschoppen en geslagen. De twee verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en voorgeleid.

Twijzelerheide: vernieling autos
Tussen vrijdag 23.00 uur en zaterdag 08.30 uur zijn twee personenautos die geparkeerd stonden aan de Bjirkewei vernield. De autos zijn vernield met een gestolen fiets. De fiets was bovenop een auto gegooid en raakte hierbij een andere auto. Een 33-jarige inwoner van Zwaagwesteinde heeft aangifte gedaan.

Grou: brand in boot
Zaterdag rond 11.30 uur is brand ontstaan op een boot. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Een vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend) liep op haar arm een brandwond op. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. De brand ontstond toen de vrouw de benzinetank van de boot bijvulde. De hierbij vrijgekomen benzinedampen kwamen te dicht bij het vlammetje van de koelkast, waardoor een steekvlam ontstond. De boot brandde uit.

Rijden onder invloed

Leeuwarden
Zaterdag rond 00.15 uur is aan de Cornelis Trooststraat een 24-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 660 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Wolvega
Zaterdag rond 02.00 uur is aan de Hoofdstraat Oost een 60-jarige automobilist uit Oldeholtwolde gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 530 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van vijf uren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Drachten
Zaterdag rond 02.30 uur is aan de Rijksweg A7 een 18-jarige automobilist uit Neuss (Duitsland) gecontroleerd. De automobilist bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 710 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden
Zaterdag rond 02.05 uur is aan de Spanjaardslaan een 35-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleer. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 470 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van vier uren. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden
Zaterdag rond 04.35 uur is op de Vrouwenpoortsbrug een 26-jarige snorfietser uit Leeuwarden gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 530 ug/l en kreeg een rijverbod van vijf uren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Jelsum
Zaterdag rond 04.40 uur is aan de Bredyk een 25-jarige automobilist uit Staphorst gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 305 ug/l en kreeg een rijverbod van twee uren.

Offingawier
Zaterdag rond 04.55 uur is aan de Paviljoenwei een 30-jarige automobiliste uit Grou gecontroleerd. De vrouw bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau blies de vrouw 700 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Bureau communicatie (0900) 88 44