Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 3-8-2003 - Persberichten district Utrecht

Gewond bij straatroof

UTRECHT Een 78-jarige vrouw uit Utrecht raakte zaterdagochtend op de Bernadottelaan gewond nadat zij was beroofd van haar portemonnee.

Een ongeveer 16-jarig meisje in gezelschap van een klein kind trok aan de schoudertas van de vrouw. Die viel hierdoor op straat en liep verschillende schaafwonden op. Met letsel aan haar heup is zij door de ambulancedienst naar het Mesos ziekenhuis Oudenrijn gebracht.

De dader is zonder buit vertrokken. Aan de hand van videobeelden wordt bekeken of de dader nog is te achterhalen.

Geweld bij aanhouding wildplassen

UTRECHT Agenten hadden zondagochtend om 00.10 uur op het Oudkerkhof de handen vol tijdens de aanhouding van een man die niet wenste te luisteren naar de politie. De man nam het tijdens het uitschrijven van een bekeuring voor wildplassen op voor zijn maat. Nadat de agenten verschillende malen hadden gesommeerd om door te lopen werd de 33 jarige man uit Driebergen aangehouden. De man gedroeg zich dermate agressief dat vier agenten nodig waren om hem in bedwang te krijgen. Uiteindelijk kon de verdachte in de boeien worden overgebracht naar het bureau Paardenveld. Daar is hij ingesloten voor nader verhoor.

Aanhouding geweldpleger

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond om 19.30 uur in het park transwijk een 36-jarige Utrechter aangehouden na mishandeling van een vrouw. Surveillerende agenten zagen in het park een man die zij herkende al een man die regelmatig geweld gebruikt. Nu had hij een 35-jarige vrouw uit Utrecht met een steen op het hoofd geslagen. Ook had de vrouw verschillende builen en schrammen door het geweld opgelopen. Op het moment dat de man werd aangehouden gedroeg hij zich bij