Politie Flevoland

Aanhouding harddrugs

Lelystad 3-8-2003 - De politie heeft zaterdagnacht twee mannen uit Lelystad aangehouden. In eerste instantie ging het om rijden zonder rijbewijs in een niet APK gekeurde auto. Even later troffen agenten in de auto harddrugs aan.

Op de Neringweg in Lelystad zagen agenten de auto al staan. De APK bleek verlopen te zijn. De auto reed op dat moment niet, wel zat een 24-jarige Lelystedeling achter het stuur, met naast hem een 21-jarige plaatsgenoot. De oudste van de twee was niet in het bezit van een rijbewijs en agenten waarschuwden hem dan ook niet te gaan rijden.

Even later zag de Lelystedelingse politie de auto toch rijden met de 24-jarige man als bestuurder. Hij werd daarom aangehouden. De auto werd in beslag genomen, omdat na controle bleek dat het rijden zonder geldig rose papiertje al vaker voorgekomen was. Bij het overbrengen van het voertuig naar het politiebureau troffen agenten harddrugs aan in de wagen. Beide verdachten werden daarom (ook) aangehouden in verband met het bezit van harddrugs. Ze werden overgebracht naar het bureau van de politie, waar het duo werd ingesloten. Uiteindelijk nam de politie ruim twintig XTC pillen en een kleine tien bolletjes, vermoedelijk coke in beslag.