Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1
van Vrijdag 01-aug-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 02-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Botsing door vermoedelijk laagstaande zon

Zwolle - Op de Heinoseweg zijn vrijdagavond rond 18.30 uur twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Een 74-jarige bestuurder uit Raalte kwam vanuit Heino en wilde op een gegeven moment, ter hoogte van restaurant de Mol, linksaf slaan. Op datzelfde moment kwam hem een 53-jarige bestuurder uit Dalfsen tegemoet, die hij vermoedelijk door de laagstaande zon, over het hoofd zag. Een frontale botsing was het gevolg. De 74-jarige man en zijn 73-jarige echtgenote werden naar het ziekenhuis gebracht. Hier bleek de man spierpijn van de gordel te hebben overgehouden en de vrouw een gebroken pols en diverse schaafwonden. De 53-jarige man schoot na de aanrijding door tegen een hek, dat beschadigd raakte. Hij raakte niet gewond.

(03-096255)


---


Inbraak bij sportvereniging

Zwolle - In het gebouw van een sportvereniging aan de Goertjesweg is tussen 31 juli 22.00 uur en 1 augustus 08.00 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door het verbreken van een deur. Er is o.a. een keukenapparaat weggenomen en enkele levensmiddelen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(03-096036)


---


Agressieve winkeldief aangehouden

Zwolle - In een winkel aan de Bisschop Willebrandlaan is vrijdagavond een agressieve winkeldief aangehouden. Personeel van de winkel zag dat de 56-jarige verdachte uit Zwolle twee artikelen onder zijn jas had, welke niet betaald waren. Op het kantoor van de winkel werd de man agressief en gaf een personeelslid een klap in het gezicht, tevens werd een andere medewerker van de winkel door hem bedreigd. De politie heeft de man meegenomen. Hij kreeg een proces-verbaal en een dagvaarding.

(03-096256)


---


Twee medewerkster horecagelegenheid mishandeld

Zwolle - Op de Grote Markt en de Steenstraat zijn vrijdagmiddag twee medewerksters van een horecagelegenheid mishandeld. De 39-jarige verdachte uit Zwolle had voor de genoemde horecagelegenheid aan de Grote Markt een toegangsverbod, omdat hij veel overlast veroorzaakte. Toen de eerste medewerkster, een 49-jarige vrouw uit Zwolle, even een boodschap ging doen op de fiets herkende de verdachte haar op de Steenstraat en gooide een stok naar haar. Zij kreeg deze in haar zij, die een pijnlijke plek opleverde. De vrouw is toen aangifte gaan doen. Even later zat de verdachte op het terras van de horecagelegenheid aan de Grote Markt. De tweede medewerkster, een 20-jarige vrouw uit Zwolle, verzocht de man het terras te verlaten in verband met het toegangsverbod. Hierop sloeg hij haar op haar neus, die hierdoor brak. De politie, die snel ter plaatse was, kon de man hierop aanhouden. Hij is ingesloten op het politiebureau.

(03-096220)


---


Bedreigende man met veel verzet aangehouden

Zwolle - Vrijdagochtend kreeg de politie de melding dat een man bij het een kantoor aan het Lubeckplein personeel bedreigde. De man wilde geld hebben en toen hij dat niet kreeg, maakte hij een hoop stampij. Hij werd er vervolgens door een 35-jarige medewerker uit Zwolle uit gezet, waarop hij de man bedreigde. Toen de politie arriveerde was de man inmiddels op het station aangekomen. Samen met agenten van de spoorwegpolitie is de man toen aangehouden. De 33-jarige verdachte uit Zwolle bood hevig verzet en ging geheel door het lint. Hij probeerden diverse collega's te spugen en te schoppen. Ook tijdens het overbrengen naar het bureau bleef de man agressief. De man werd in verzekering gesteld.

(03-095973)


---


Drie schuurtjes uitgebrand

Zwolle - Aan de Van Langenmarke zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie schuurtjes uitgebrand. De schuurtjes stonden achter de huizen. Tijdens de brand is de bewoners van de bijbehorende woningen verzocht hun woning te verlaten. De schade beperkte zicht tot de drie schuurtjes, die wel totaal uitbrandden. Volgens de brandweer is er sprake van brandstichting. De toedracht wordt nog onderzocht. Er raakte niemand gewond.

(03-096391)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Vrijdag 01-aug-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 02-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Dronken bestuurder zonder rijbewijs aangehouden

Deventer - Op de Rozengaarderweg heeft de politie vrijdagavond een 20-jarige man uit Deventer aangehouden wegens rijden onder invloed. Men zag de verdachte met groot licht over de Snipperlingsdijk rijden. Hij reed richting centrum, over het vak linksaf, maar ging rechtdoor. Daarbij slingerde hij behoorlijk. Vanaf de Snipperlingsdijk tot in de Rozengaarderweg is er met een stopteken achter hem gereden. In de auto lagen diverse lege flessen drank. De man blies 670 ug/l. Zijn rijbewijs kon niet ingevorderd worden, omdat hij nog geen rijbewijs had. Hij kreeg de nodige processen-verbaal.

(03-096334)


---


Bestuurder zonder rijbewijs krijgt meerdere bekeuringen

Deventer - Tijdens een controle van een personenauto in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Bokkingshang, constateerde de politie dat de bestuurder, een 22-jarige man uit Hengelo (Ov.), geen rijbewijs had. De bijrijder had deze evenmin en daarom werden de mannen verzocht uit de stappen zodat een van de agenten de auto weg kon rijden. Toen de mannen uitgestapt waren, vroeg de agent om de sleutels. De bestuurder gaf aan dat deze in de auto zaten, wat niet zo was. Hierop werd de bestuurder gefouilleerd. Toen men daarmee klaar was, rende de bestuurder weg richting Houtmarkt. Hier werd hij echter opgevangen door collega-agenten, die hem boeiden. Op het politiebureau gaf de verdachte ook nog een valse naam op. Hij kreeg de nodige processen-verbaal.

(03-096403)


---


Diefstal uit bedrijf

Bathmen - Bij een bedrijf aan de Koekendijk is tussen donderdag 20.30 uur en vrijdag 05.15 uur ingebroken. Er werd een geldbedrag weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(03-096039)


---


15-Jarige aangehouden voor vernieling ruit

Deventer - Aan de Sweelinckstraat heeft de politie vrijdagavond een 15-jarige jongen uit Deventer aangehouden voor vernieling. Even daarvoor was er een melding gekomen van vernieling van een ruit van een school aan de Splithofstraat. Het signalement luidde "door twee jongens op een invalidenfiets". Aangezien de politie bij het aanrijden naar de melding de jongen op deze fiets hadden zien rijden, kon deze even later worden aangehouden. Zijn broertje was de tweede jongen. De 15-jarige bekende de vernieling. Hij zal worden doorgestuurd naar Halt.

(03-096237)


---


Bromfietser krijgt meerdere bekeuringen

Bathmen - Op de Holterweg heeft het team Verkeersveiligheid vrijdagmiddag een 16-jarige jongen uit Deventer op zijn bromfiets aangehouden. De jongen reed 83 km/u, terwijl hij maar 40 mag. Tevens droeg hij geen helm en had hij geen bromfietscertificaat. Hij kreeg voor deze overtredingen diverse bekeuringen.

(03-096291)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1
van Vrijdag 01-aug-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 02-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Bestuurder zonder rijbewijs aangehouden

Kampen - Tijdens een controle van een personenauto op de Industrieweg vrijdagmiddag, bleek de 22-jarige bestuurder uit Dronten geen rijbewijs te hebben. Ook de inzittenden hadden geen rijbewijs. De auto is daarop aan het politiebureau geplaatst en de bestuurder kreeg een proces-verbaal.

(03-096181)


---


13 Fietsen deze week in Kampen gestolen

Kampen - Afgelopen week zijn er in Kampen 13 fietsen weggenomen. Over het algemeen zijn het afgesloten mooie, nieuwere fietsen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
---


Zakkenrollerij

Kampen - Tijdens de Kamper Uit Dagen zijn op donderdag en vrijdag meerdere personen de dupe geworden van zakkenrollers in de binnenstad. Er werden o.a. diverse portemonnees met inhoud weggenomen. Er werd drie keer aangifte gedaan.
---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Vrijdag 01-aug-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 02-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Autobrand

Raalte - Tussen de Ommerweg en de Almelosestraat heeft de brandweer vrijdagmiddag een autobrand geblust. Wat de oorzaak van de brand was, is onbekend. Er raakte niemand gewond.

(03-096186)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Vrijdag 01-aug-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 02-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Man loopt gewond na ongeval naar huis

Staphorst - In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat er een auto zwaar beschadigd tegen de vangrail stond op de Viaduktweg. Toen de politie ter plaatse kwam, was er geen bestuurder meer aanwezig. De auto had enorme schade en zat onder het bloed. Omstanders wisten te vertellen dat de auto van een 19-jarige man uit Staphorst was. Bij de woning van de man aangekomen, bleek de man zich inmiddels gewassen te hebben, maar omdat hij nog steeds uit zijn neus en oren bloedde werd de ambulance gebeld. De man verklaarde zich niets meer te kunnen herinneren. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een zware hersenschudding bleek te hebben en er vier snijwonden zijn gehecht. In verband met mogelijk drankgebruik is een bloedproef afgenomen.

(03-096388)


---


Eenzijdig ongeval op Dr. Van de Vechtlaan

Hasselt - Op de Doctor van de Vechtlaan heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 36-jarige bestuurder uit Zwolle reed tegen een bloembak aan. Hij verklaarde dat hij een aantal fietsers moest ontwijken, die op de rijbaan reden i.p.v. op het fietspad. Toen de man moest blazen mislukte dit. Ook aan de bureau ging het niet. Hierop is een bloedproef afgenomen. De auto is afgesleept.

(03-096393)


---


Twee jongens aangehouden voor vernielen abri

Steenwijk - Op het Stationsplein zijn vrijdagavond twee jongens aangehouden voor het vernielen van een abri. Getuigen verklaarden de jongens in de abri te hebben gezien na het horen van een harde knal. De jongens, 19 en 18 jaar uit Meppel, konden worden aangehouden. Bij onderzoek bleek, dat een ruit van ong. 1.20 m br x 2.00 was vernield. Er zaten vele barsten/sterren in de ruit. De beide jongens zijn overgebracht naar het politiebureau. Zij kregen een proces-verbaal en zijn ingesloten.

(03-096339)


---


Bermbrand

Zwartsluis - Vrijdagochtend heeft de brandweer een bermbrand geblust aan De Velde. De brand bleek veroorzaakt door 'broei' in de grond. De brandweer heeft de berm goed natgemaakt.

(03-095969)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Vrijdag 01-aug-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 02-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Botsing auto - fiets

Ommen - Op de kruising Danteweg / Dikkersstraat vond vrijdagochtend een aanrijding plaats tussen een fietster en een automobilist. De 74-jarige fietster uit Ommen reed over de Dikkersstraat, vanuit het centrum Ommen. Zij verleende op het kruispunt geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 22-jarige automobilist uit Ommen. De vrouw viel op het wegdek. De ambulance heeft haar met licht letsel naar huis gebracht.

(03-095978)


---


15-Jarige rijdt op bromfiets en door rood

Slagharen - Op de Herenstraat heeft de politie vrijdagmiddag een 15-jarige jongen aangehouden. Tijdens de surveillance zagen agenten de jongen met een snorfiets door rood rijden. Hij kwam vanaf de Zwarte Dijk en stak de kruising over de Herenstraat in. Hij werd toen staande gehouden. Hij bleek toen ook nog geen 16 jaar te zijn, dus geen bromfietscertificaat te hebben. Hij kreeg twee bekeuringen.

(03-096204)


---


Brand in korenveld

Lutten - Aan de Dedemsvaartseweg stond vrijdagmiddag enige tijd een deel van een korenveld in brand. De eigenaar was net even lunchen toen hij vanachter zijn bureau de rook zag. Hij heeft toen met zijn tractor het land rondom het brandende gedeelte omgeploegd om te voorkomen dat de brand zou uitbreiden. De buurman belde de brandweer, die het vuur geblust heeft. De oorzaak van de brand is niet bekend.

(03-096047)


---


Verwarde man thuisgebracht

Beerze - Van een camping aan de Kampweg kwam vrijdagmorgen rond 07.00 uur de melding dat hier een verwarde man zou rondlopen. Toen de politie arriveerde trof men de man aan terwijl hij hier stond te schreeuwen en wartaal sprak. Agenten hebben deze man aangesproken, echter er kwam geen zinnig woord uit. Zelfs op de vraag wie hij was, kwam geen duidelijkheid. De man is toen meegenomen door de politie. Omdat hij steeds een plaatsnaam in Twente noemde, is men met de man naar deze plaats gereden, waar hij werd herkend. De 59-jarige man bleek in Sibculo te wonen en is toen in Sibculo naar huis gebracht. Daar werd hij al sinds donderdag vermist. Hij was in verwarde toestand weggereden in zijn auto. De politie zal deze auto nog opzoeken.

(03-095936)


---


Controle parkeerschijf

Ommen - Tijdens de controle op het gebruik van de parkeerschijf in Ommen werden enkele bekeuringen uitgeschreven, te weten:

Geen parkeerschijf aangebracht:
1 x 11 Aprilplein,
11 x Markt,
1 x Tuinstraat,
2 x Varsenerstraat,
1 x Vrijthof,
1 x Weth. Paarhuisstraat.

Tijd niet juist of overschreden:
1 x 11 Aprilplein,
1 x Varsenerstraat.

Buiten de vakken parkeren:
1 x Vrijthof (thv ABN-AMRO bank).

(03-096307)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Zaterdag 02-aug-2003 07:00 uur
tot Zondag 03-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Meerdere autobanden lek gestoken van 24 auto's

Deventer - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er op een parkeerterrein aan het Wezenland en de Margijnenenk meerdere autobanden lek gestoken. Het gaat in totaal om negen auto's op het Wezenland en vijftien aan de Margijnenenk. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(03-096644)


(03-096434)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Zaterdag 02-aug-2003 07:00 uur
tot Zondag 03-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-4963891)
---


Door inhaalmanoeuvre in de sloot

Beerzerveld - Op de N36 bij Beerzerveld zijn zaterdagmiddag twee auto in een droge sloot langs de weg beland. Bleek dat een 43-jarige man uit Den Haag op een gegeven moment de auto's die voor hem reden wilde inhalen. Dit waren er drie, waarvan de voorste met caravan. Toen de man naast de tweede auto reed, besloot deze plotseling ook in te willen halen en stuurde naar links. Deze 42-jarige automobilist uit Ommen, raakte hierbij de zijkant van de eerste man, die in de linker berm terecht kwam, vervolgens tegenstuurde en weer naar rechts schoot de weg op. Hierbij reed hij met de voorzijde vol in de linkerflank van de 42-jarige man. Door deze aanrijding belandden beiden in de rechter diepe droge sloot. Er raakte niemand gewond. Tegen de man uit Ommen wordt proces-verbaal opgemaakt.

(03-096499)


---



Auto gestolen en uitgebrand

Ommen/Dedemsvaart - Aan de Zuidelijke Dwarsweg in Ommen is zaterdagavond een auto geheel uitgebrand. De eigenaar, een 28-jarige man uit Hoogeveen, had de auto omstreeks 20.30 uur geparkeerd aan de Mahlerstraat in Dedemsvaart. Hierna is de auto gestolen en even later uitgebrand teruggevonden in Ommen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De brandweer heeft de brandende auto geblust.

(03-096701)


---


Kapschuur geheel verbrand

Stegeren - Aan de Rooiweg is zaterdagmiddag een kapschuur vol hooi geheel verbrand. De brandweer heeft de brand geblust. Een getuige verklaarde een man te hebben gezien die uit de schuur kwam rennen en vervolgens in een auto stapte, waarvan de getuige een gedeeltelijk nummerbord had onthouden. Naar aanleiding van het signalement en het nummerbord kon even later een 21-jarige man uit Dedemsvaart worden aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt en de man is ingesloten.

(03-096498)


---


Beginnende bosbrand op tijd geblust

Beerze - Zaterdagmiddag heeft de brandweer een beginnende bosbrand geblust bij het spoor in Beerze. Het bleek een brand te zijn ter hoogte van de Gemoelaksweg, met een oppervlakte van 50 x 50 meter. De brandweer had de brand snel brandmeester. Het treinverkeer heeft even stilgelegen, doordat men het spoor nodig had voor blusactiviteiten. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet duidelijk.

(03-096543)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1
van Zaterdag 02-aug-2003 07:00 uur
tot Zondag 03-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-4963891)
---


Rijden onder invloed

Kampen - Op de Oudestraat is zondagmorgen vroeg een 32-jarige snorfietser uit Kampen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 280 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

(03-096784)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Zaterdag 02-aug-2003 07:00 uur
tot Zondag 03-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Fietster schrikt en valt

Laag Zuthem - Op de Zwolseweg is in de nacht van zaterdag op zondag een 53-jarige fietster uit Laag Zuthem gevallen. De vrouw reed samen met haar man richting de Hagenweg. OP een gegeven moment kwam hen een 44-jarige fietser uit Heino tegemoet. De man slingerde nogal en hoewel hij nog een eind verwijderd was, schrok de vrouw er toch van, waardoor ze viel. Ze had een wond boven haar oog en moest in het ziekenhuis behandeld worden.

(03-096721)


---


Twee bekeuringen tijdens nachtdienst

Wijhe/Raalte - Tijdens de nachtdienst van zaterdag op zondag zijn in Wijhe en Raalte twee personen bekeurd. In Wijhe werd op de Raalterweg een 13-jarige bestuurder van een bromfiets bekeurd, voor het rijden op de bromfiets onder de 16 jaar. En in Raalte werd een bestuurder van een auto bekeurd voor het onnodig geluid veroorzaken. Hij stond eerst al het verkeer op de Almeloseatraat te blokkeren en reed daarna met gierende banden weg.

(03-096767)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Zaterdag 02-aug-2003 07:00 uur
tot Zondag 03-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Auto over de kop na slip

Staphorst - Zaterdagmiddag heeft er op de A28, linkerbaan, ter hoogte van Staphorst een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. De man (personalia onbekend, bekend bij KLPD)) raakte met zijn auto in de slip en kwam via de berm in de sloot. Vervolgens sloeg hij over de kop en kwam aan de overzijde van de sloot in het grasland terecht. Hij werd uit zijn auto geslingerd en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met nekklachten.

(03-096486)


---


Verrast door filevorming

Rouveen - Zaterdagmiddag vond er nog een eenzijdig ongeval op de A28, linkerbaan, ter hoogte van Rouveen, plaats. Door plotselinge filevorming kon een 44-jarige bestuurder uit Steenwijk niet tijdig remmen en verloor hij de controle over zijn voertuig. Hierdoor botste hij tegen een vangrail op, maakte en salto en kwam weer op de wielen van de auto terecht. Zowel de bestuurder als zijn inzittende hadden een gordel om. De man is met vermoedelijk licht nek- en rugletsel naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. De inzittende, een 42-jarige vrouw uit Steenwijk, had nergens last van.

(03-096487)


---


Dronken mannen vliegen uit bocht met auto

Sint Jansklooster - Op de Schaarweg is zaterdagavond een 70-jarige vrouw (woonplaats onbekend) bijna aangereden door een auto die met hoge snelheid uit de bocht vloog. Toen de politie arriveerde zagen zij een hoop schade aan een weiland. De vermoedelijke twee daders zouden dronken zijn en weg zijn gegaan. In de groep mensen die erbij stond, werden twee mannen aangewezen als zijnde de daders. Zij werden hierop aangehouden. De vermoedelijke bestuurder, een 39-jarige man uit Sint Jansklooster, had letsel aan zijn been, maar wilde niet geholpen worden. De tweede, een 31-jarige man uit Vollenhove, kon bijna niet lopen en moest eigenlijk naar het ziekenhuis, maar wilde dit niet. De mannen verklaarden dat een Poolse man zou hebben gereden. Er waren echter geen gegevens van deze man bekend. De twee verdachten zijn gehoord en de mogelijke bestuurder weigerde een blaasproef. Het onderzoek wordt voortgezet.

(03-096665)


---


Ooggetuige redt bejaarde man uit gracht

Steenwijk - Op de Noordersingel is zaterdagavond een 81-jarige man met zijn invalidenwagen in de gracht terecht gekomen. De man kon geen gebruik maken van het wegdek i.v.m. het wielerspektakel. Hij reed daarom aan de zijde van de wal. De ruimte was hier uiterst beperkt, waardoor hij met zijn invalidenwagen het talud afrolde en in de gracht terecht kwam. Een man uit Tuk (leeftijd onbekend) was ooggetuige van het voorval en bedacht zich geen moment. Hij sprong het water in en trok het slachtoffer samen met vrienden op het droge. De bejaarde man had enkele verwondingen aan zijn hand, maar mankeerde verder niets.

(03-096633)


---


Einde


---- --



Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1
van Zaterdag 02-aug-2003 07:00 uur
tot Zondag 03-aug-2003 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Aanrijding met ree

Zwolle - Op de Wijheseweg heeft een automobiliste in de nacht van zaterdag op zondag een ree aangereden. De 40-jarige vrouw uit Olst reed richting Wijhe toen er opeens een ree overstak. Zij trachtte nog te remmen, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De ree kwam gewond in de sloot terecht. Een jachtopziener heeft hem uit zijn lijden moeten verlossen.

(03-096722)


---


Bromfietser verlaat plaats ongeval

Zwolle - Zaterdagmiddag is een onbekende bestuurder van een bromfiets op de Hogenkampsweg achterop een auto gereden. Een 52-jarige automobiliste uit Zwolle moest op een gegeven moment remmen, de bromfietser achter haar kon dit niet meer op tijd en botste er achterop. Hij is er daarna met zijn bromfiets vandoor gegaan. Zijn bijrijder, een 13-jarige jongen uit Zwolle was wel op de plaats van het ongeval en had een wond aan zijn knie. Hij werd in het ziekenhuis behandeld. De jongen wilde echter niet vertellen wie de bestuurder van de bromfiets was. Een onderzoek wordt ingesteld.

(03-096559)


---


Kleuter aangereden door bromfietser

Zwolle - Op de Molenweg is zondagmiddag een 5-jarig jongetje aangereden door een bromfietser. Het jongetje kwam op een gegeven moment een woning uitrennen, toen er vanaf de Assendorperstraat een 37-jarige bromfietser uit Zwolle aan kwam rijden. Deze probeerde weliswaar het jongetje nog te ontwijken, maar dit lukte niet meer. Door de aanrijding belandde het jongetje gedeeltelijk onder een geparkeerde auto. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij zijn sleutelbeen had gebroken en diverse schaafwonden op zijn lichaam had.

(03-096576)


---


Gevallen bromfietser krijgt alsnog proces-verbaal

Zwolle - Op de Schellerweg is in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige bromfietser uit Zwolle gevallen. De man weigerde alle hulp, zowel van omstanders als van de politie, en reageerde agressief. Met een schaafplek en een bloedlip ging hij lopend met de bromfiets richting huis. De bromfiets was weliswaar behoorlijk beschadigd, maar toch weet de man hem weer aan de praat te krijgen en rijdt erop weg. Daarop besluiten agenten om de politieauto 30 meter voor hem stil te zetten om te controleren of de brommer nog wel veilig is. Hierop rijdt de bromfietser tegen de dienstauto aan, de remmen bleken niet meer zo goed te werken. Hierop werd de man aangehouden. Hij moest tevens blazen, wat een uitslag van 560 ug/l (1,3 prom.) opleverde. De brommer is in beslag genomen en de man kreeg een proces-verbaal.

(03-096763)


---


Mishandeling

Zwolle - Bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt is in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige man uit Zwolle mishandeld door een 43-jarige man uit Zwolle. Eerstgenoemde gooide een muntje in een snackautomaat, daarop gooide de verdachte er een muntje bij en haalde het eten eruit. Toen de 29-jarige hier wat van zei werd hij geslagen. Toen de politie arriveerde bekende de verdachte meteen. Hij is aangehouden en ingesloten.

(03-096763)


---


Getuigenoproep mogelijke mishandeling

Zwolle - Op zaterdagavond is een 26-jarige man uit Zwolle om omstreeks 20.50 uur vanaf het station richting binnenstad gefietst. Hij is via de Luttekestraat in de richting Grote Markt gegaan. Wat er toen gebeurd is kan de man zich niet meer herinneren, maar op de Grote Markt ter hoogte van de Febo lag hij plotseling op de grond en had hij pijn aan zijn kaak en kin. De man heeft ook de indruk dat hij even bewusteloos is geweest. Hij is vervolgens op zijn fiets naar een vriend gegaan, waarna hij naar het ziekenhuis is gegaan. Hij bleek een breuk aan zijn kaak te hebben en een stukje van zijn kin verbrijzeld. Ook bleek hij enkele contanten uit zijn zak te missen. De man heeft de indruk te zijn neergeslagen. De politie komt daarom graag in contact met eventuele getuigen van deze mogelijke mishandeling of val. U wordt hiervoor verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000.

(03-096668)


---


Brandjes in Zwolle

Zwolle - Aan de Distelvlinder is in de nacht van zaterdag op zondag een houten schuurtje met inhoud en een schutting afgebrand. De brand is door de brandweer geblust. Er raakte niemand gewond. Tegelijkertijd was er brand in een soort houtwal aan de Vuurvlinder. Ook deze is door de brandweer geblust. Even hiervoor stonden twee stenen container en een bankstel aan de Tyassenbelt in brand. Ook deze brand is geblust. Een ernaast geparkeerde auto liep o.a. lakschade op.

(03-096769)


(03-096781)


(03-096786)


---


Twee aanhoudingen op Grote Markt

Zwolle - In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding dat er mogelijk wat problemen waren aan de Korte Kamperstraat, waarbij meerdere personen betrokken zouden zijn. Daarom werd besloten dat een tweede politieauto assistentie zou gaan verlenen aan de al aanwezige agenten. Toen deze tweede auto op de Grote Markt kwam, sprong er een man voor de politieauto en belette de doorgang. Nadat de 37-jarige man uit Zwolle meerdere keren was duidelijk gemaakt dat hij weg moest gaan en hij dit weigerde, werd hij aangehouden. Een andere man kwam hierop op de agenten aflopen en beledigde hen meerdere malen luid. Hierop is deze tweede 37-jarige man uit Zwolle ook aangehouden voor belediging.

(03-096761)


---


Rijbewijs ingenomen voor 54 km te hard

Zwolle - Op de Marsweg is zaterdagavond een 28-jarige automobilist uit Kampen aangehouden voor te hard rijden. De man reed gecorrigeerd 104 km/u waar 50 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-096644)


---


Einde


---- --