Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 3 augustus 2003

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN KEILEWEG
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield van zaterdagavond zeven uur tot zondagmorgen drie uur een actie preventief fouilleren op de Keileweg en omgeving. In totaal werden 104 auto's en 170 personen gecontroleerd. Daarbij werden 11 personen aangehouden, waarvan zeven personen op grond van de Wet Wapens en Munitie. Er werden vier steekwapens, een patroon, twee slagwapens en diverse hoeveelheden verdovende middelen in beslag genomen.


* MAN MET 1520 UG/L ACHTER HET STUUR AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield zaterdagavond omstreeks zeven uur op de Beijerlandselaan een auto die werd bestuurd door 48-jarige man uit Rotterdam staande. Politiemensen zagen de man, die zojuist een café' had bezocht, in zijn auto stappen. Bij het wegrijden raakte hij met zijn auto een geparkeerd staande auto en reed vervolgens tegen een stoeprand. Hierop werd de man overgebracht naar het politiebureau, waar hij een blaastest moest afleggen. De 48-jarige Rotterdammer blies 1520 ug/l. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.


* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks kwart over zeven hield politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum op de Jan Evertsenplaats een 17-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij had kort daarvoor in het Museumpark twee mannen uit Tsjechië, 18 en 19 jaar, beroofd. De slachtoffers werden door de verdachte aangesproken, waarna ze onder bedreiging van een mes hun geld en mobiele telefoon moesten afstaan. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en zagen de knaap even later lopen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* STRAATROOF
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks half vijf werd op de Diergaardesingel een 44-jarige man uit Vlaardingen door twee mannen beroofd van zijn geld. Het slachtoffer werd door het tweetal, dat op een scooter reed, aangesproken. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes moest de man zijn geld, enkele honderden euro's, afstaan. Met de buit reden de overvallers vervolgens weg in onbekende richting. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.


* OVERVAL OP POSTKANTOOR
VLAARDINGEN - Zaterdagmiddag omstreeks één uur vond op een postkantoor aan de Dirk de Derdelaan een overval plaats. Een onbekende man kwam het postkantoor binnen, waarna onder bedreiging van een vuurwapen een nog onbekend geldbedrag werd weggenomen. Met de buit rende de overvaller het postkantoor uit en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district Waterweg stelt een onderzoek in.


* AANRIJDING MET LETSEL
MAASSLUIS - Zaterdagmiddag omstreeks vier uur vond op de Mozartlaan een aanrijding tussen twee auto's plaats. Hierbij raakten een 37-jarige man en een 10-jarig jongetje, beiden uit Maassluis gewond.
De 37-jarige automobilist kwam in een bocht op de andere weghelft terecht. Hierbij reed hij tegen een auto aan, die werd bestuurd door een 44-jarige man uit Maassluis. Het slachtoffer, dat bekneld in zijn auto was geraakt, werd door brandweerpersoneel uit zijn benarde situatie gehaald. Hij werd door GGD-personeel vervoerd naar het Sint Franciscus Gasthuis. Zijn mede-inzittende, een 10-jarige jongen, werd met hoofdletsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Als gevolg van de aanrijding werd de rijbaan tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* OVERVAL OP WONING
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks half acht vond op een woning in de Van Meursstraat een overval plaats. Twee onbekende mannen drongen de woning binnen, nadat ze hadden aangebeld. De 80-jarige bewoner werd vervolgens in zijn slaapkamer opgesloten, waarna het huis werd doorzocht. Met diverse persoonlijke bescheiden rende het tweetal de woning uit en vluchtte weg in onbekende richting. Het 80-jarige slachtoffer werd, met hartklachten, door GGD-personeel vervoerd naar het Sint Fransiscus Gasthuis. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.


* AUTOMOBILIST NA ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam hield zaterdagmiddag omstreeks half drie op de Harreweg een 27-jarige automobilist uit Zwijndrecht aan. De man had zich kort daarvoor ontrokken aan zijn staandehouding. Hierop reed de man weg, waarna door politiemensen een achtervolging werd ingezet. Tijdens zijn vlucht overtrad de verdachte diverse verkeersregels, waaronder het negeren van de verplichte rijrichting en het rijden over het trottoir. Op de Harreweg wilde de man keren, maar kwam hierbij met zijn auto in de sloot terecht. Politiemensen hielden de man en zijn mede-inzittende, een 36-jarige vrouw uit Den Haag, aan. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.