Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

2 en 3 augustus 2003

Brand frietfabriek

BERGEN OP ZOOM Zaterdagavond rond 18.00 uur brak er tijdens het productieproces brand uit in een frietfabriek aan de Kade. De brand ontstond in de lekbak onder een bakoven. De brandweer bestreed het vuur met zowel poeder als water. Het brandweerkorps van Bergen op Zoom kreeg hierbij assistentie van de korpsen uit Woensdrecht en Steenbergen, in totaal werden zon vier 30 brandweerlieden ingezet. Rond 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De schade aan het bedrijf lijkt mee te vallen; de productieapparatuur is bestand tegen hoge temperaturen. De brand zorgde voor een flinke stankoverlast. Bezorgde bewoners van Bergen op Zoom konden zich via de calamiteitenlijn van de gemeente op de hoogte stellen van wat er aan de hand was. Er was geen gevaar voor de volksgezondheid.

Snelheidscontrole

HALSTEREN Op de Tholenseweg, de Halsterseweg en de Steenbergseweg, zijn vrijdag 1 augustus, tussen 09.45 en 10.45 uur, buiten de bebouwde kom snelheidscontroles gehouden. Er waren 462 passanten, 33 daarvan waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 87 km per uur, terwijl ter plaatse 60 km is toegestaan.

Autodieven aangehouden

BERGEN OP ZOOM Op vrijdag 1 augustus is tussen 09.30 en 14.40 uur een rode Opel Corsa uit 1990 ontvreemd vanaf de Parallelweg. Het voertuig was afgesloten.

De auto werd zaterdagavond aangetroffen in Oudenbosch. De vier inzittenden werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Na onderzoek bleek dat deze personen ook betrokken zijn geweest bij de diefstal van een portemonnee van een terrasje in Moerstraten.

Woninginbraken

BERGEN OP ZOOM In de nacht van zaterdag 2 augustus op zondag 3 augustus werd er ingebroken in een woning aan De Heiningen. De inbreker(s) richtte(n) nogal wat schade aan aan de woning. Zo werden aan de achterzijde de deur en een raam inclusief kozijnen zwaar beschadigd. Aan de voorzijde van de woning werd een ruit vernield. Hoewel alles overhoop gehaald was, is er vermoedelijk niets gestolen.

Dezelfde nacht werd er ingebroken in een woning aan de Koepeldwarsstraat. Men kwam in de woning door een ruit aan de voorzijde te vernielen. De gehele beneden verdieping werd doorzocht. Er is nog niet bekend wat er is gestolen.

Aanhouding Fransen voor export softdrugs

Op de rijksweg A4 zijn drie personen aangehouden van Franse nationaliteit, die in het bezit waren van een hoeveelheid verdovende middelen. Op het moment van de controle rookten de verdachten een joint. De verdachten waren van plan de drugs mee te nemen naar Frankrijk. Elk van hen kreeg een schikkingsvoorstel van 720 euro.

Aanhouding bezit verdovende middelen

ROOSENDAAL In het centrum werd een 23-jarige man uit België aangehouden omdat hij te veel verdovende middelen bij zich had. Hij kreeg een schikking van 240 euro aangeboden. Na betaling van dit bedrag, kon hij weer gaan.

ROOSENDAAL Op vrijdag 1 augustus werd op diverse plaatsen in Roosendaal controles gehouden op de regels van de Visserijwet. Er bleek veel te worden gevist in de Watermolenbeek en de vijver aan de Enclaveberg. Diverse vissers werden gecontroleerd. De nodige informatie werd verschaft; in sommige gevallen werden de vissers gewaarschuwd en in een enkel geval werd verbaliserend opgetreden.

Bron: Manon Erkens