Politie Gelderland-Zuid

Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89
Datum Zondag  3 augustus                                             
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN

Ongevallen met letsel

Op de A325 ter hoogte van Lent zijn vrijdagmiddag twee personenauto's tegen elkaar gebotst. Een 46-jarige automobilist uit Duiven kwam uit de richting van de Pastoor van Laakstraat. Voor hem reed een 40-jarige automobiliste uit Westervoort. De automobiliste moest remmen voor een stoplicht. De automobilist kon niet op tijd zijn auto tot stilstand brengen. Hierdoor ontstond een aanrijding. De automobiliste uit Westervoort raakte hierbij licht gewond. Zij is voor behandeling overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.
Op vrijdagmiddag is op het Keizer Karelplein een aanrijding ontstaan tussen een 21-jarige automobilist uit Pfalzdorf (Duitsland) en een 38-jarige motorrijder uit Ooij. Vermoedelijk verleende de automobilist op de kruising met de Nassausingel geen voorrang aan de motorrijder waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de motorrijder enkele kneuzingen op.
Op vrijdagavond is op de Van Schuylenburgweg een aanrijding ontstaan tussen een 32-jarige motorrijder en een 79-jarige automobiliste uit Nijmegen. Vermoedelijk verleende de automobiliste geen voorrang aan de motorrijder waardoor een aanrijding ontstond. Beiden zijn met licht letsel overgebracht naar het Caniusius ziekenhuis.
Op zaterdagavond is op de Graafseweg een 27-jarige automobilist uit Griekenland tegen een middengeleider van de weg gebotst. De man liep na de aanrijding weg. Een getuige melde dit aan de politie. Kort daarna werd de maan aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. De automobilist bleek door de aanrijding gewond te zijn aan zijn hoofd. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Radboud ziekenhuis.

Woninginbraak

Op vrijdag 1 augustus is in een woning aan de Neerbosscheweg ingebroken. Door een deur open te breken zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit de woning is onder meer computerapparatuur gestolen. Aangifte deed de 53-jarige bewoonster.

Auto gestolen

Vanaf de Nassausingel werd in de nacht van donderdag op vrijdag een blauwe Peugeot met het kenteken XH-VH-95 gestolen. Aangifte deed een 33-jarige inwoonster van Wijchen.

Fietsendieven aangehouden

Op vrijdagavond hield de politie twee jongens uit Nijmegen, 14 en 17 jaar oud, aan omdat zij vanaf de 80ste straat Zwanenveld geprobeerd hadden fietsen te stelen. Beiden zijn overgebracht nar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Bedrijfsinbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in een bedrijf aan de Wijchenseweg ingebroken. Het is niet bekend hoe de dieven het pand zijn binnengekomen. Er is onder meer een mobiele telefoon gestolen. Aangifte deed 35-jarige inwoner van Nijmegen.

Vernielingen

Op zaterdagavond is een 21-jarige inwoner van Nijmegen op de In de Betouwstraat aangehouden. Hij zou even daarvoor in een horecagelegenheid aan de Bisschop Hamerstraat een vitrine hebben vernield. Getuigen meldden de vernieling aan agenten. De agenten hebben de 21-jarige aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Een 22-jarige Nijmegenaar deed aangifte van de vernieling.
Op zaterdagavond zijn twee jongens uit Nijmegen, 16 en 17 jaar oud, aangehouden omdat zij vanuit hun woning met vermoedelijk een luchtbuks hadden geschoten. Hierbij raakten zij goederen in de woning aan de Doorwerthstraat. De 67-jarige bewoonster belde de politie die een onderzoek instelde. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. Er is afstand gedaan van het wapen.
Op zondagochtend werd op de Adagiostraat een 20-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. Hij zou met een hamer op een geparkeerde auto hebben geslagen. De 20-jarige is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Aangifte deed de 75-jarige eigenaar van de auto.

Beroving

Vandaag deed een 24-jarige inwoner van Nijmegen aangifte van beroving. De Nijmegenaar fietste op vrijdag 1 augustus over de Zwanenstraat. Hij werd ingehaald door een bestuurder van de scooter die hem vervolgens klemreed. De bestuurder van de scooter bedreigde de Nijmegenaar met een mes. Een andere man, die achter op de scooterzat, doorzocht de zakken in de kleding van de Nijmegenaar en nam geld weg. Het tweetal ging er vervolgens vandoor in de richting van de St. Agnetenweg.

DISTRICT TWEESTROMENLAND

Horssen- ongeval met letsel

In de nacht van zaterdag op zondag kwam op de Noord Zuid een 17-jarige bromfietser uit Druten ten val. De bromfietser kwam uit de richting van Appeltern. Vermoedelijk had de Drutenaar zijn bromfiets niet volledig onder controle. Hij reed over een op de weg liggende paal waarna hij ten val kwam. Hij is met een hoofdwond en nekletsel overgebracht naar het Canisius ziekenhuis in Nijmegen.

Wijchen- ongeval met letsel

In de nacht van zaterdag op zondag is op de A50 een 35-jarige automobilist uit Oss van een talud afgereden en over de kop geslagen. De man kwam uit de richting van Ravenstein. Hij had zijn auto niet onder controle. Na een inhaalmanoeuvre kwam de automobilist aan de rechterkant van de weg in de berm terecht. Vervolgens reed de man de snelweg weer op en kwam tegen de vangrail van de middenberm terecht. Hierna stak de man de weg weer over. Reed van het talud af en sloeg over de kop. De automobilist is met nekletsel en snijwonden overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Wijchen- auto's opengebroken
Afgelopen weekend zijn een viertal auto's die geparkeerd stonden aan de Berendonck opengebroken. Er is onder meer geluidsapparatuur gestolen. De eigenaren van de auto's deden aangifte. De politie adviseert om bij het verlaten van de auto goederen niet in de auto achter te laten.

Beek- man en vrouw gewond na steekvlam
Op zaterdagavond liepen een 45-jarige inwoner van Beek en een 36-jarige inwoonster van Beek brandwonden aan gezicht, borst en armen op. De man en de vrouw wilden barbecuen in de tuin van hun woning aan de Goudenregenstraat. Om het vuur aan te krijgen gebruikte de man vermoedelijk spiritus. Bij het aansteken ontstond door onbekende oorzaak een steekvlam. Hierbij raakten beiden gewond. Omstanders verleenden de eerste opvang. De traumahelikopter en twee ambulances kwamen ter plaatse. Beiden slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het Canisius ziekenhuis.

DISTRICT DE WAARDEN

Tiel- automobilist rijdt op agent in

Op vrijdagmiddag is op de Provincialeweg een 23-jarige automobilist uit Tiel op een agent ingereden. In de auto zat ook een 18-jarige inwoner van Tiel. De agent hield met een collega een alcoholcontrole en gaf de automobilist een stopteken. Vlak voordat de automobilist bij de agent was, gaf de automobilist gas en reed op de agent in. De agent kon nog net op tijd wegspringen. De automobilist ging er vandoor. De agenten gingen de automobilist achterna en konden hem en de bijrijder even later aanhouden. De auto werd door de agenten doorzochte en er werd drugs aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De agent deed aangifte van poging tot doodslag. De politie onderzoekt de toedracht tot dit incident.

Culemborg- personalia betrokkenen treinongeval bekend

Op vrijdagmiddag 1 augustus is, rond 16.15 uur, op de bewaakte spoorwegovergang aan de Zeedijk een auto met twee inzittenden door een trein geschept. In de auto zaten een 60-jarige inwoner van Varik en een 59-jarige inwoonster van Varik. De man kon voor de botsing uit de auto komen. De vrouw lukte dit niet. Zij is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De toedracht tot dit ongeval wordt onderzocht door de spoorwegpolitie.

Culemborg- woninginbraak

In een woning aan de Mophosostraat is op vrijdag 1 augustus ingebroken. Vermoedelijk zijn de dieven via een raam de woning binnengekomen. Uit de woning is onder meer geld gestolen. Aangifte deed de 76-jarige bewoner.

Culemborg- verzet bij aanhouding

Een 19-jarige inwoner van Nieuwegein is op vrijdagavond op de Markt aangehouden omdat hij zich verzette tijdens zijn aanhouding. De 19-jarige reed op een bromfiets zonder dat hij verlichting voerde. Een agent die dit zag, vorderde hem stil te staan. De bromfietser reed door waarna de agent hem vastpakte en aanhield. De bromfietser verzette zich tegen de aanhouding en stompte de agent tegen de borst. De 19-jarige kon uiteindelijk worden geboeid. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Culemborg- medicijnen verloren

Een mevrouw uit Culemborg meldde de politie dat zij ter hoogte van de Tamarastraat haar medicijnen was verloren. Het zou gaan om Primolut, 5 mg. Diegene die de medicijnen vindt, wordt verzocht deze bij de politie af te geven.

Ingen- ongeval met letsel

Op zaterdagavond raakte een 34-jarige bromfietser op de N320 gewond. De bromfietser zou vanaf de Leeweg de N320 op zijn gereden. Hierbij botste de bromfietser tegen de achterzijde van een tractor. De bromfiets kwam onder een achterwiel van de tractor terecht. Vervolgens kreeg de bromfietser een aanhanger over zich heen. De bromfietser is met bekkenletsel en botbreuken per traumahelikopter overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Vermoedelijk zou de bromfietser alcohol hebben gedronken.

Haaften- viertal aangehouden voor bedrijfsinbraak

Op vrijdagavond hield de politie drie inwoners van Haaften, een van 19 en twee van 21 jaar oud, en een 20-jarige inwoner van Waardenburg aan op verdenking van het plegen van een inbraak in een bedrijf aan de Hertog Karelweg. Getuigen zagen de inbraak plaatsvinden en belden de politie deze kon het viertal aanhouden. Bij de aanhouding is een diensthond ingezet. De vier zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. Een medewerker van het bedrijf deed aangifte.

Ommeren- aanhouding voor mishandeling

In de nacht van zaterdag op zondag is in een horecagelegenheid aan de Ommerenseveldweg een 20-jarige inwoner van Lienden aangehouden. In de horecagelegenheid zou een opstootje zijn ontstaan. De 20-jarige zou hierbij een 34-jarige medewerker van de horecagelegenheid hebben geslagen. De 20-jarige is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 34-jarige medewerker deed aangifte.

Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89
---- --