Ingezonden persbericht


Assen, 7 juli 2003

Persbericht: 4e Gratis toegankelijke Rizla Racing Day

GRATIS NAAR DE RIZLA RACING DAY IV

AUTO-, MOTOR- EN STUNTPROGRAMMA - 3 AUGUSTUS OP HET TT CIRCUIT ASSEN

Spanning, sfeer, snelheid, stunts en sensationele races! Dat kun je op zondag 3 augustus allemaal beleven op het TT Circuit Assen tijdens het GRATIS toegankelijk auto- en motorsportfestijn, de Rizla Racing Day IV. Na drie succesvolle edities is de Rizla Racing Day uitgegroeid tot één van de hoogtepunten op de auto- en motorsportkalender. Het gratis toegankelijke evenement kenmerkt zich door een uiterst competitief internationaal raceprogramma in zowel motor-, auto-, als kartklassen. Daarnaast staat het evenement bekend om de vaak verrassende en spectaculaire demonstraties en stunts, gecombineerd met de aanwezigheid van Internationaal bekende coryfeeën. Kenners weten dat alleen tijdens de Rizla Racing Day genoten kan worden van zoveel hoogstaande auto- motor en kartsport, gecombineerd met unieke demonstraties en de aanwezigheid van Internationale toppers en dat alles zonder daarvoor toegang te betalen!

NEDERLAND S GROOTSTE GRATIS RACE-EVENEMENT OP HERHALING

De Rizla Racing Day trekt al jaren grote namen aan. Zo kwamen in het verleden autocoureurs Jos Verstappen en Peter Cox naar Assen en bejubelden vorig jaar 50.000 bezoekers Paris Dakar specialist Jan de Rooy in zijn speciale racetruck. Tal van toppers uit de motorwereld (Aoki, Van den Goorbergh, Janssen en Guintoly leverden steevast hun bijdrage en het publiek smulde van de Franse stuntman Patrick Bourny met zijn wonderlijke stunttruck. Met name de vaak onverwachte aanwezigheid van Internationale prominenten en de daarbij behorende exotische voertuigen maken dat de Rizla Racing Day, het enige gratis toegankelijke evenement op dit gebied in ons land, bij auto- en motorliefhebbers hoog aangeschreven staat.

TOPPERS TREKKEN NAAR TT CIRCUIT

Ook dit jaar is de lijst van Internationale toppers uit verschillende disciplines groot: Supersport 600 en voormalig MotoGP-rijder Jurgen van den Goorbergh is weer van de partij, net als het 250cc Dark Dog Molenaar Honda team met coureur Henk v/d Lagemaat en zijn vrouwelijke collega Katja Poensgen. Paris-Dakar legende Jan de Rooy en zijn zoon Gerard met het Team Gauloises De Rooy en ook het Ten Kate Honda Team met WK Supersport rijders Chris Vermeulen en Karl Muggeridge zijn van de partij. Uit Engeland komt het Rizla Suzuki Superbike Team met rijders John Reynolds en Yukio Kagayama (Suzuki GSX-R1000). De TV-registratie van onder andere de programma s Formule 1 op RTL 5, Cars & Bikes op Yorin, SBS 6 Sport, Eurosport en RTV Drenthe zorgt voor een uitstraling van de Rizla+ Racing Day door heel Europa.

DEMO S, OPTREDENS EN 10 RACES

Het raceprogramma is zoals gebruikelijk weer zeer divers en telt 10 races + een superaantrekkelijk pauzeprogramma. Naast de altijd verrassend snelle 250cc Superkarts en de ONK-wegraces in de 125cc, 250cc en Supersport 600 klasse, verschijnt ook de FIM World Classic Series aan de start. In deze officiële WK-klasse starten tal van bekende op heuse ex-Grand Prix machines met een cilinderinhoud van 351 500cc tot bouwjaar 1973. Een enorm populair kampioenschap op racemotoren (Norton Manx, Seeley, Aermacchi, Matchless, Ducati, MV Agusta) van toen! Het autoprogramma bestaat onder meer uit het EK Formule Renault 2000, races in een hele moderne formulewagen, waarin tal van high-tech elementen zitten die je ook in een Formule 1 auto tegenkomt. Niet voor niets vormt deze klasse voor veel coureurs de opstap naar het summum van de autosport, de Formule 1. Verder brengt sponsor Renault de ID&T Clio Renault Sport Cup aan de start. Twee andere competitieve autoklassen, de Toyota Yaris Cup en de Dutch Super Car Challenge, maken het autoprogramma van de Rizla Racing Day IV compleet.

HANDTEKENINGEN JAGEN&

Voor de echte liefhebbers die zo dicht mogelijk bij de actie willen zitten zijn er voor ¬ 15,00 paddock toegangsbewijzen te koop en zelfs nu al te bestellen. De paddock-kaarten geven op zondag 3 augustus toegang tot het kloppende hart van de TT Circuit Assen. Daar waar de beroemde coureurs tussen de races door verblijven en de Formule Renault bolides, de Gauloises Paris-Dakar trucks van Jan en Gerard de Rooy, de Honda Grand Prix-racers van Henk van de Lagemaat van dichtbij te bewonderen zijn. Een unieke mogelijkheid om een handtekening te vragen van een van de aanwezige GP-toppers en de diverse BN-ers (bekende Nederlanders), waaronder diverse soapsterren en voetbal vedettes&

&EN FOTO S SCOREN

&of wat dacht je een foto met de Rizla-babes, met Jurgen van den Goorbergh, Katja Poensgen, Jim Reynolds of met een van de fraaie Formule Renault raceauto s of motoren die in het rennerskwartier te bewonderen zijn. Onder de Hoofdtribune bij te tunnel, of aan de oostzijde van de baan nabij het Welcome Center zijn de paddock-kaarten te koop. Ze kunnen nu ook al besteld worden op www.rizlaracingday.com of door te bellen met telefoonnummer (0592) 31 80 55.

TIJDSCHEMA - Zondag 3 augustus 2003

De trainingen voor de Rizla Racing Day IV (die overigens niet gratis toegankelijk zijn) worden verreden op vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus. Het programma voor de GRATIS toegankelijk wedstrijddag start al om 10.00 uur s morgens met Heat 1 van de 250cc Superkarts, waarna de 4 motorraces worden verreden. Na de 2e heat van de Superkarts volgt dan de middagpauze, waarin diverse demonstraties van o.a. het Gauloises Paris-Dakar DAF, Jurgen van den Goorbergh met de two-seater met een welk hele speciale gast en de aanwezige Grand Prix coureurs in actie komen. Daarna is het de beurt aan de vier autoraces die op het programma staan. De hele dag door kunt u tegen betaling van ¬ 15,- (euro) in de paddock genieten van alle warmdraaiende auto s en motoren. Het tijdschema van zondag 3 augustus luidt als volgt:

10.00 uur 250cc Superracekarts - 1e heat 14 ronden

10.40 uur ONK 125cc motoren 12 ronden

11.20 uur FIM Classic World Series motoren 12 ronden

12.00 uur ONK 250cc motoren 14 ronden

12.40 uur ONK Supersport 600 motoren 14 ronden

13.20 uur 250cc Superracekarts - 2e heat 14 ronden

14.00 - 14.45 Pauze: Optredens, demo s en stunts

14.45 uur ID&T Clio Renault Sport Cup 13 ronden

15.30 uur Toyota Yaris Cup 13 ronden

16.15 uur E.K. Formule Renault 2000 race 2* 14 ronden

17.10 uur Dutch Supercar Challenge 45 min.


* E.K. Formule Renault 2000 - race 1 vindt plaats op zaterdag 2 augustus om 17.05 uur, met daaraan voorafgaand de trainingen.

LADIES DAY ZATERDAG 2 JUNI

Honda Nederland nodigt vrouwelijke motorrijdsters uit om op zaterdag 2 augustus 2003 op de trainingsdag van de Rizla Racing Day naar het circuit van Assen te komen. Naast het trainingsprogramma van de Rizla Racing Day zullen er speciaal voor vrouwen een aantal activiteiten georganiseerd worden: Zo kunnen de motormeiden onder leiding van bekende Honda coureurs op het circuit een paar rondjes rijden, verzorgt Motorcycle High School clinics t.b.v. het verbeteren van rijvaardigheid en voertuigbeheersing, kunnen er vragen worden gesteld aan bekende Honda coureurs (en wat dacht je van een foto) en is er voor kentekenhouders van een Honda een drankje in de VIP room en toegang tot het dakterras van de VIP units met extra goed uitzicht op de baan. Het spreekt voor zich dat aanmeldingen van Honda-rijdsters met prioriteit behandeld worden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail ladiesday@honda-eu.com, via faxnummer 0180-491889 of via www.rizlaracingday.com.

GRATIS KAARTEN OOK OP WWW.RIZLARACINGDAY.COM

In diverse auto-, motor-, kart- en life-stylemagazines en via de dealers van sponsors Renault en Honda zijn in de komende weken de Gratis toegangskaarten te vinden. Hoofdsponsor Rizla brengt, net als voorgaande jaren, een speciaal actievloeiboekje op de markt. Dit vloeiboekje geldt niet alleen als entreebewijs op de wedstrijddag, er zijn ook spectaculaire prijzen mee te winnen! (toegang op trainingsdagen en tot paddock is niet gratis). Naast de twee gratis toegangskaarten voor de Rizla Racing Day IV die onder aan deze krantenpagina staan afgedrukt, kunt u ook nog extra gratis toegangskaarten uitprinten door te surfen naar website www.rizlaracingday.com .

PADDOCK TOEGANG

Voor de echte liefhebbers die zo dicht mogelijk bij de actie willen zitten zijn er tegen betaling paddock toegangsbewijzen te bestellen. Deze kaarten geven op zondag 3 augustus toegang tot het hart van het TT Circuit Assen, waar de bolides warmdraaien en de beroemde en minder beroemde coureurs tussen de races door verblijven. Op de website www.rizlaracingday.com kan men niet alleen gratis toegangsbewijzen uitprinten, er staan ook instructies voor het bestellen van paddockkaarten voor de racedag. De website biedt verder aanvullende informatie en de laatste nieuwtjes over het evenement.

WEB-TIPS!

Naast de www.rizlaracingday.com website is er voor de internet surfers nog veel meer te beleven. Surf voor merchandising, caps, T-shirts, miniaturen en boeken etc eens naar www.race-planet.com of voor de nieuwe GRATIS Dutch TT screensaver naar www.tt-assen.com. Meer digitaal auto- en motornieuws vindt u op:

www.rizlaracingday.com

www.race-planet.com

www.renault.nl

www.honda.nl

www.tt-assen.com

www.sma-races.nl

www.toyota.nl

www.vdgoorbergh.comwww.vdgoorbergh.com

www.molenaarracing.comwww.deeceeteam.com

www.gauloisesracing.com

www.knmv.nl

www.motograndprix.com

www.worldsbk.com www.knmv.nl

www.racesport.nl

ZORG DAT JE ER VROEG BENT !!!

In verband met de verwachte drukte worden de Rizla Racing Day IV-bezoekers dringend geadviseerd vroeg naar Assen af te reizen, of voor het openbaar vervoer te kiezen. De Regiopolitie Drenthe en KLPD melden dat de verkeersafhandeling nagenoeg hetzelfde zal zijn als tijdens de Dutch TT.

Alle motorrijders worden naar de afslag Assen/Smilde (afrit 33) geleid en met de borden TT Motoren via Witten naar de parkeerplaatsen doorgezonden.

Bezoekers die in de Zuidlus willen plaatsnemen op bijvoorbeeld de Stekkenwal tribune, wordt aangeraden via Meppel-Smilde te rijden of de A28 bij Beilen-Westerbork (afrit 31) te verlaten en dan de provinciale weg Beilen-Hooghalen en de TT-borden te volgen.

Voor het overige verkeer dat de afrit 32 (Assen Zuid) neemt, staan net als tijdens de Dutch TT TWEE RIJBANEN ter beschikking bij de Haarbrug. Met deze extra rijbaan kan het verkeer nabij de bottle-neck van de Haarbrug veel vlotter naar de parkeerterreinen worden geleidt. Stem af op RTV Drenthe (90,8 FM), die u over alle speciale routes en filemeldingen rond het TT Circuit Assen in de regio informeert.


************************