Universiteit Twente

Robots raken slaags op campus UT
Scholieren bouwen eigen wedstrijdrobot

Op de campus van de Universiteit Twente vindt op zondag 3 augustus een heus gevecht plaats tussen wedstrijdrobots. In een speciaal ingerichte arena gaan de robots de strijd met elkaar aan, die in de week ervoor zijn gebouwd door 14-18 jarige deelnemers van het RobotWars Camp. Dit is een van de zomerkampen voor scholieren van Twente SUMMERCAMPus. Het RobotWars event vindt plaats in gebouw Hal D op de campus. De 29 havo- en vwo-scholieren hebben in een week een wedstrijdrobot gebouwd onder begeleiding van studenten van de Universiteit Twente en `roboteers' die eerder meededen aan de BNN Robot Wars. Op verschillende onderdelen gaan de robots de strijd aan. De jury zal bijvoorbeeld kijken naar kwaliteit en uiterlijk van de robot, toegebrachte schade, agressie en stijl. Behalve wedstrijden van deze zelfgebouwde robots, zullen op 3 augustus ook gevechten te zien zijn van professionele robots, waarbij de roboteers ook uitleg geven over de techniek en uitrusting van hun robots.
Het RobotWars Camp is een van de kampen die TwenteSUMMERCAMPus in de zomer organiseert voor scholieren. Zo zijn er ook kampen waarin ze een hovercraft of raket bouwen, een videoclip in elkaar zetten of een computergame ontwerpen. De scholieren verblijven tijdens zo'n kamp in speciale blokhutten en kunnen ook gebruikmaken van de vele sportieve en culturele faciliteiten op de campus.
De RobotWars arena is ingericht in gebouw Hal D. Het evenement begint om 12.00 uur en om 16.30 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. Hal D bevindt zich op www.utwente.nl/dienstverlening/route/ links van de parkeerplaats bij gebouw 10.
Voor meer informatie over het RobotWarsCamp en andere kampen: www.summercampus.nl
Contactpersoon voor de pers: Renate ten Ham, Twente SUMMERCAMPus, tel 053 4895892, e-mail r.h.tenham@utwente.nl

Laatst gewijzigd op 28-07-2003 © Universiteit Twente