Nederlandse Spoorwegen

Persbericht
Zwolle, 29 juli 2003

Makkelijk met de trein naar de Deventer Boekenmarkt Aankopen mee in handig Tijd voor Lezen-tasje

NS zet op zondag 3 augustus 2003 extra lange treinen in naar en van Deventer voor bezoekers van de Deventer Boekenmarkt. Deze Grootse Boekenmarkt van Europa is uitstekend bereikbaar met de trein. Het begin van de Boekenmarkt is op slechts 500 meter lopen van station Deventer. Op de Boekenmarkt krijgen kopers hun boeken mee in een handig Tijd voor Lezen-tasje van NS.

Tijd voor lezen
Reizen per trein en lezen horen bij elkaar. Daarom is NS hoofdsponsor van Stichting CPNB - Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek. NS steunt de Boekenweek, de Weken van het Reisboek, de Maand van het Spannende Boek, de Kinderboekenweek en de NS Publieksprijs. Ook organiseert NS onder de noemer Tijd voor Lezen zelf bijzondere activiteiten rondom lezen. Speciaal voor de Deventer Boekenmarkt heeft NS maar liefst 25.000 Tijd voor Lezen-tasjes laten maken. Hiermee wordt het meedragen van alle aanwinsten op de Boekenmarkt een stuk makkelijker.

VVV in stationshal
In de hal van station Deventer staat van 07.30 -14.00 uur een VVV-stand met informatie over de Boekenmarkt. Hier zijn de Deventer Boekenmarktboekjes te koop met informatie over de Boekenmarkt en over Tijd voor Lezen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de extra lange treinen naar Deventer op 3 augustus 2003: www.ns.nl.
Teletekstpagina 754.
0900-1475 (E 0,35 p.m.).
Voor meer informatie over Tijd voor Lezen:
www.tijdvoorlezen.nl


Noot voor de redactie,