Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 31-07-2003

Televisie
DE GULLE MINNAAR/WAT ZIEN IK
Uitzending zondag 3 augustus en zondag 10 augustus Nederland 2 ­ 21.53 uur


---
Tros zendt nederlandse topfilms uit

In augustus zendt de TROS twee bekende Nederlandse speelfilms uit van producer Rob Houwer. Op zondag 3 augustus is DE GULLE MINNAAR te zien en op zondag 10 augustus WAT ZIEN IK.

DE GULLE MINNAAR is een komische Nederlandse speelfilm met in de hoofdrol Peter Faber. Peter is een alleenstaande vader die erg populair is bij de moeders van de kinderen die bij zijn zoon op school zitten. Met velen heeft hij een relatie, maar het gaat niet altijd zoals hij het wil. Hij ontmoet namelijk bij toeval de mooie radiopresentatrice Mascha en wordt op slag verliefd op haar. Hij vergeet alle andere vrouwen in zijn leven en gaat helemaal voor haar. Hij rekent echter niet op revanche, één van de vrouwen schakelt een roddelblad in om Peters losbandige leven in beeld te brengen en dat leidt tot hilarische situaties. Hoofdrollen: Peter Faber, Mariska van Kolck, Ian Smith, Ella van Drumpt en Sylvia Millecam.

De humoristische speelfilm WAT ZIEN IK uit 1971 speelt zich af op de Amsterdamse Wallen. Blonde Greet heeft zich gespecialiseerd in delicate gevallen. Voor een verkleedpartij, een prettig pak slaag of een lichte vernedering ben je bij haar op het goede adres. Zij heeft echter wel een zwakke plek en dat is haar vriendin Nel. Het is haar bovenbuur en collegaatje die vaak assisteert bij de komische klanten. Nel heeft een pooier waar zij van houdt, maar die haar tegelijkertijd doodongelukkig maakt. Wanneer Nel haar grote liefde ontmoet, zorgt Blonde Greet ervoor dat zij uit het leven kan ontsnappen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Hoofdrollen: Ronnie Bierman, Sylvia de Leur, Bernhard Droog, Allard van de Scheer, Carry Tefsen, Ton Lensink, Andre van de Heuvel en Trudy Labij.



Ingezonden persbericht