Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 3-08-2003
Persberichten zondag 3 augustus 2003
Perspiket Ron Reinds 06-52528707 tot 12.00 uur

Aanrijding met letsel

HOOGEVEEN Gistermiddag vond er een aanrijding plaats op kruising van de Zuidwoldigerweg-Bethesdastraat-Jos van Aalderenlaan. Een 79-jarige vrouw uit Hoogeveen reed op haar fiets vanaf de Bethesdastraat over het fietspad van de Zuidwoldigerweg en is zonder uit te kijken de Zuidwoldigerweg opgereden.Daar werd ze aangereden door een 20-jarige autobestuurster uit Hoogeveen. De 79-jarige vrouw werd met een ambulance overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. Na onderzoek bleek de vrouw enige gebroken ribben en diverse schaafwonden aan armen en hoofd aan de aanrijding over gehouden te hebben.

Bromfietser onder invloed

MEPPEL Vannacht werd een 18-jarige bromfietser uit Sint Jansklooster op de Steenwijkerstraatweg gecontroleerd. De man blies 345 ug/l en kreeg een transactie aangeboden.

Alcomobilist

MEPPEL Tijdens een controle van een automobilist op de Cort van de Lindenstraat nam deze letterlijk de benen. In de omgeving van de Thorbeckelaan werd de 30-jarige uit Meppel afkomstige chauffeur aangetroffen. De man bleek onder invloed te zijn en blies 700 ug/l. Tevens reed de man zonder rijbewijs in de auto van zijn broer. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

ASSEN Deed een 82-jarige Assenaar gistermorgen aangifte van diefstal van zijn fiets. Hij had zijn fiets bij de Neptunuspassage geparkeerd ter hoogte van de Aldi. Gistermiddag meldde de aangever zich aan het bureau en vertelde dat hij een man op zijn fiets zag rijden die in diezelfde Aldi liep. De aangever is samen met een politieman ter plaatse gegaan om fiets en man aan te wijzen. De man, een bekende van de politie, is daarop aangehouden. De dader kreeg een snelrechtdagvaarding.

Schapen gestolen

ZORGVLIED Een 47-jarige eigenaar van schapen uit Weiteveen deed gisteravond aangifte van diefstal van twee schapen. De schapen, een ooi en een ram, liepen in een weiland aan de Doktor H A Stheemanstraat en zijn tussen 09.00 uur en 19.00 uur weggenomen. De totale waarde van beide schapen is 150 euro.

Inbraak/vernieling autos

HOOGEVEEN Van vier autos die geparkeerd stonden op het Stationsplein zijn de ruiten ingeslagen. Niet duidelijk was of er iets vermist werd. De eigenaren worden door de politie ingelicht.

Winkeldief aangehouden

BORGER Bij een supermarkt aan de Hoofdstraat werd gistermiddag een 52-jarige man uit Borger aangehouden terzake winkeldiefstal. De man had enkele boodschappen afgerekend bij de kassa maar vergat twee flessen port die hij in zijn tas had gestopt, ter waarde van 16,98 euro, af te rekenen. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

Veroorzaker mishandeling aangehouden

ZUIDLAREN In de nacht van dinsdag op woensdag 30 juli is een 19-jarige jongen uit Zuidlaren zonder enige aanleiding door een hem onbekende jongeman geslagen. Toen hij omstreeks 00.15 uur naar huis fietste werd hij op de Oldengaarden aangesproken door een groepje van drie jongens. Twee daarvan kende hij doch een derde was hem onbekend. Uit het gesprek kwam naar voren dat men hem verdacht van een mishandeling van een familielid van de hem onbekende jongeman. Deze jongeman sloeg hem hierna enkele keren in zijn gezicht waarna de heren vertrokken. Na onderzoek bleek de verdachte van deze mishandeling een 18-jarige Veendammer te zijn. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding. De 19-jarige jongeman had niets met de mishandeling van zijn familielid te maken.

Jongeman aangehouden voor bedreiging met mes

HOOGEVEEN Gisternacht omstreeks 03.00 uur is in de Grote Kerkstraat een 17-jarige jongen uit Pesse aangehouden. De jongen had in een café een 17-jarige plaatsgenote met een mes bedreigd. Na onderzoek bleek dat de jongen gezien had dat zijn jongere zusje ruzie met de 17-jarige jongedame had en wilde zijn zusje helpen. Na aanhouding bleek dat hij het mes niet meer in zijn bezit had. Deze werd later door personeel van het café aan het bureau gebracht. Hij bekende de bedreiging.

Alcomobilist bedreigt meerdere weggebruikers

SCHOONOORD Na een avondje stappen waarbij een 29-jarige Assenaar behoorlijk aan alcohol genuttigd had stapte de man in zijn auto en reed daarbij door diverse straten. Daarbij werden meerdere weggebruikers door de man bedreigd. Hij dreigde ze dood te rijden, dood te steken etc. De man weigerde na aanhouding door de politie in de Langeveldstraat mee te werken aan een blaastest op straat. Na aanhouding blies de man op het bureau wel met als resultaat 910 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Aantreffen harddrugs

NIEUW AMSTERDAM Vannacht trof een medewerker van discotheek Twins aan de Vaart zuidzijde een 15-jarige jongeman uit Emmen aan die in het bezit was van 11 XTC-pillen. Nadat de jongen was aangehouden verklaarde hij de pillen uit nieuwsgierigheid te hebben gekocht en ze voor eigen gebruik wilde houden. Hij deed vrijwillig afstand van de pillen. Er werd proces-verbaal opgemaakt en de jongeman kreeg tevens een ontzegging van 1 jaar voor discotheek Twins