NCRV

Hilversum, 23 juli 2003
t.a.v. de redactie

EK Reizen in BuZz
Vanaf zondag 3 augustus
18.00 20.00 uur
NCRV Radio 3 FM
www.buzz.nl

NCRV's BuZz presenteert EK Reizen

NCRV's BuZz en het Travel Championship Committee verzorgen in augustus het Europees Kampioenschap Reizen. Deelnemers starten op 1 augustus bij backpackers-centrum JoHo in Amsterdam en reizen vervolgens af naar Athene. Op 31 augustus finishen ze op het Lowlands Festival.

Het EK Reizen is een 'reis', geen 'race'. Het is een strijd mét -en niet tegen- de elementen van het reizen. Onderweg kunnen deelnemers aan het EK Reizen bewijzen dat ze echte reizigers zijn door - langs een zelfgekozen route - punten te scoren op de basiselementen van het reizen. Bijvoorbeeld op het gebied van planning, integratie, avontuur, activiteiten, vervoer en overnachting.

Punten worden verdiend door bijvoorbeeld te reizen per zeilboot of jeep, te overnachten in een zelfgebouwde boomhut of kasteel. Ook een bezoek aan een traditionele trouwerij levert punten op. Het gaat erom dat de reizigers zo veel mogelijk landen, steden en hoogtepunten zien en een echte reis-attitude aannemen.

BuZz doet in augustus iedere zondag tussen 19.00 en 20.00 uur verslag van de hoogte- én de dieptepunten tijdens de reis. Alle deelnemers zijn daarnaast online te volgen via www.ekreizen.nl.

Inschrijving (www.ekreizen.nl) staat voor iedereen open. De winnaar gaat de geschiedenis in als de allereerste Europees Kampioen Reizen.

BuZz wordt gepresenteerd door Marc de Hond en is te beluisteren zondag van 18.00 tot 20.00 uur op Radio 3FM en op www.buzz.nl.




NCRV