Digitale Gemeente Houten

Politieke partijen verontrust over drugsgebruik Houten

zondag 3 augustus 2003 - Door: Ed Plekkenpol

De politieke partijen in Houten zijn verontrust over het vermeende hoge drugsgebruik in de gemeente. SGP- voorman van Leeuwen heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van B&W.

In de afgelopen maanden zijn in Houten vier verdachten aangehouden op verdenking van handel in drugs. Naar aanleiding van informatie startte de politie in Houten eind 2002 een onderzoek, waarbij bleek dat er op twee plaatsen in de gemeente in drugs werd gehandeld. Bij deze locaties, café de Spil aan de Molenzoom en een woning aan de Randhoeve, zijn acties gehouden waarbij de verkopers zijn aangehouden. Hierbij werden verschillende soorten harddrugs en geld aangetroffen. Uit het politieonderzoek bleek dat een groot aantal jongeren uit Houten harddrugs gebruikt.

Daags na het bekendmaken van de onderzoeksresultaten van de politie ontkende burgemeester C.Lamers in alle toonaarden dat een grote groep jongeren drugs gebruikt. Volgens Lamers is het persbericht van de politie een beetje uit de duim gezogen. Volgens cijfers van de GGD zou Houten het laagste drugsgebruik hebben in de provincie Utrecht.

De verschillende berichtgeving en het vermeende hoge drugsgebruik is voor SGP-voorman van Leeuwen reden geweest om het college van B&W opheldering te vragen. Zo wil hij weten hoe omvangrijk de groep jonge harddruggebruikers is. Ook wil hij weten hoe het verschil in berichtgeving tussen politie en gemeente is ontstaan en welke actie er preventief en repressief wordt ondernomen.
Zowel GroenLinks als PvdA in Houten willen dat de discussie over een coffeeshop in Houten heropend wordt.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).