Politie Noord- en Oost Gelderland

Zaterdagochtend kreeg een 86-jarige bewoonster aan de Veldweg in Hattem vreemd bezoek aan haar woning. Een man scharrelde door haar tuin en toen de vrouw hem aansprak vertelde hij dat hij voor tuinonderhoud kwam. Even later hoorde de vrouw dat haar vuilnisbak omver gegooid werd. Ze ging naar buiten om hem overeind te zetten en toen zij weer binnen kwam trof ze de bewuste man in haar huis aan. Ze heft hem eruit gejaagd en miste even later een aantal sieraden. De man is 20 a 30 jaar oud, gezet postuur met dikke buik, getint uiterlijk en hij droeg een donkerblauw trainingspak met een wit blokje of streepje. De politie zoekt getuigen op 0900- 8844

Een 70-jarige inwoner van Putten is in een supermarkt aan de Dorpsstraat in zijn woonplaats besloten van zijn tas met portemonnee. De tas stond in het winkelwagentje en in een onbewaakt ogenblik werd deze gestolen.

Broei in een aantal poetsdoeken met lijmolie en terpentine is de oorzaak van en zolderbrandje dat zaterdag omstreeks 18.30 uur woedde aan de Wielewaal in Ermelo. De bewoner werd door een buurman gewaarschuwd die rook van de zolder zag komen en met emmers water trachtte hij het vuur te doven. De brandweer Ermelo deed de rest en schade beperkte zich tot de zolder.

Een 42-jarige inwoonster van Nijmegen heeft aangifte van diefstal van haar grijze Mercedes Benz 300 D, gekentekend TT-20-KF gedaan. De auto stond op parkeerplaats de Harder in Harderwijk. Een 28-jarige inwoner uit Schoonebeek stond op dezelfde parkeerplaats en ontdekte bij terugkomst dat er in zijn auto ingebroken was. Hij mist uit het dasboard het radio/navigatiesysteem en o.a. een mobiele telefoon. Men heeft de achterklep van de auto geforceerd.

Drank maakt meer kapot dan je lief is moet een 32-jarige man uit Harderwijk zich vandaag realiseren. Hij had te diep in het glaasje gekeken en kreeg omstreeks 20.00 uur aan de Helmbloemmeen in z'n woonplaats hierover ruzie met een vriend. Deze wilde hem laten afkoelen en gaf hem een paar beste tikken. Uit frustratie sloeg de 32-jarige tegen een verkeersbord en loopt thans met z'n arm in het gips omdat hij een gebroken middenhandsbeentje heeft opgelopen.

De politie onderzoekt een vechtpartij aan de Luttekepoortstraat in Harderwijk, waarbij 2 broers van 22 en 28 jaar uit die plaats rake klappen opliepen. Het incident vond omstreeks 01.30 uur plaats en een 45-jarige plaatsgenoot die bij de vechtpartij betrokken was verklaarde aan de politie dat hij de twee had aangepakt omdat zij iemand anders mishandelden. De twee broers hebben een hele andere verklaring en de politie zoekt getuigen van het incident.

Een 34-jarige Puttenaar werd omstreeks 02.00 uur betrapt toen hij in een kantine van een camping in zijn woonplaats wilde inbreken. De man was het openbare gedeelte ingegaan en toen hij merkte, dat hij ontdekt was vluchtte hij naar de wc. Hier werd hij door de eigenaar en getuigen aangehouden en aan de politie overgedragen.

Om 02.15 uur is in Harderwijk een 30-jarige man uit Zeewolde aangehouden omdat hij een 23-jarige Harderwijker ene bierglas in het gezicht had gedrukt. De jongeman liep twee snijwondjes op en liet zich hiervoor in het ziekenhuis behandelen. De aanleiding was een onbenullige opmerking van de verdachte.

In Ermelo aan de Lijsterlaan zijn omstreeks 03.00 uur drie groene brievenbussen in brand gestoken. In e e n geval liep en heg ook nog schade op.

5 jongeren zijn vanmorgen vroeg op de F.A.Molijnlaan in Nunspeet gewond geraakt toen de auto waarin zij zaten uit de bocht vloog, vervolgens een lantaarn en boom omver reed en in een tuin tot stilstand kwam. Het ongeval gebeurde omstreeks 04.10 uur en agenten hadden de auto, die bestuurd werd door een 19-jarige jongeman uit Dronten even tevoren met hoge snelheid zien rijden. Toen zij kort daarop de melding van een ongeval kregen ontstond direct het vermoeden, dat het hier de bewuste auto betrof. Bij de komst van de politie bleken 3 jongeren uit de auto te zijn geslingerd, terwijl 2 van hen in de vernielde auto zaten. De brandweer verleende assistentie om de slachtoffers uit de auto te halen en met 4 ambulances werden de slachtoffers naar het ziekenhuis vervoerd ( Sophia en Wezenlanden). Allen zijn ter observatie opgenomen en e en slachtoffer moest direct worden geopereerd.
Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de auto in de bocht van de Molijnlaan over een drempel is gevlogen en kennelijk is de bestuurder toen de macht over het stuur kwijt geraakt.
De andere slachtoffers komen uit Hoofddorp (17), Lopik (18 en 19) en Dronten (19).

Een 21-jarige man uit Ermelo werd omstreeks 04.25 uur in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. toen agenten hebben in zijn auto controleerden roken zij een alcohollucht en de ademanalyse op het politiebureau wees 1.5 promille aan. Zijn rijbewijs is ingevoerd en pv wordt opgemaakt.

Einde berichten

Anton de Ronde 055- 5482050