Politie Noord- en Oost Gelderland

Zaterdag omstreeks 15.20 uur woedde er brand in een korenveld aan de Doetinchemseweg in Doetinchem. De brandweer rukte met groot materiaal uit en het vuur dreigde in de richting van een aantal woningen te gaan. Dankzij snel optreden van de brandweer kon dit worden voorkomen. Door de brand ging ongeveer een hectare koren in vlammen op. Getuigen hebben 2 jonge mannen rond het tijdstip van de melding zien wegrennen en de politie gaat dan ook van brandstichting uit.

Kreeg de 112-centrale omstreeks 18.20 uur een melding, dat er op de Hofstraat in Doetinchem een man met de fiets zou zijn gevallen. Hij zou mogelijk gedronken hebben en was slecht aanspreek-baar. Bij de komst van de politie werd het slachtoffer bewusteloos in de struikjes aangetroffen en ambulancepersoneel bracht hem naar het ziekenhuis. Inmiddels was zijn toestand dermate verslechterd, dat hij in coma was geraakt. De familie is in kennis gesteld en de politie zoekt getuigen van het gebeurde.

Omstreeks 21.35 uur trof een getuige op de Van Limburg Stierumstraat in Groenlo een meisje in bewusteloze toestand aan. Gewaarschuwd ambulancepersoneel bracht har bij kennis, waarna de 19-jarige Groenlose verklaarde XTC in combinatie met een kalmeringsmiddel te hebben gebruikt. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd.

Een 35-jarige Doetinchemmer heeft vannacht uit eindelijk toch onderdag gekregen in het politiebureau maar zal een pv en de schade aan een auto moeten betalen. De man meldde zich omstreeks 00.25 uur aan het politiebureau omdat hij wegens alcoholmisbruik uit zijn nachtopvang was gezet. Hij weigerde op straat te gaan slapen en een tocht naar Arnhem om daar in de nachtopvang te gaan slapen vond het te ver. Vervolgens trapte hij aan de Prinsenhof een deuk in een auto en werd alsnog aangehouden en ingesloten.

De ambulance moest omstreeks 01.15 uur uitrukken naar een gewonde jongeman op de Netterdensestraat in Netterden. Het 14-jarige slachtoffer uit die plaats had onderweg naar huis ruzie gekregen met een vriendje. Toen deze het wilde bijleggen en men naast elkaar fietste kwam het slachtoffer door nog onbekende oorzaak te vallen en liep een hoofdwond op. Per ambu is hij naar het ziekenhuis vervoerd.

Een 20-jarige automobilist uit Borculo heeft omstreeks 04.25 uur een bekeuring gekregen omdat hij op de Needseweg al toeterend langs zijn vrienden reed. Passerende agenten vonden dit gezien het tijdstip absoluut niet passend en bekeurden de man. Deze was het daar eigenlijk niet mee eens
---

Omstreeks 07.30 uur is een 18-jarige jongeman uit Ede met zijn bestelbus op de Elsmansdijk in Neede door onbekende oorzaak tegen een boom gereden. De 17-jarige passagiere uit Neede en de
bestuurder liepen diverse schaafwonden op.

Einde berichten

Anton de Ronde 055 - 5482050


e