Politie Noord- en Oost Gelderland

Een 64-jarige fietser uit Wilp raakte zaterdagmiddag (12.20 uur)op de Nieuwstad in Zutphen gewond toen de passagier van een auto plotseling het portier opende. De man botste tegen het geopende portier en sloeg over de kop en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Pv wordt opgemaakt.

Een 32 jarige motorrijder uit Ruurlo liep omstreeks 16.40 uur op de Nettelhorstweg in Lochem diverse kneuzingen op toen hij met zijn motor onderuit ging. Hij had even tevoren een vrachtwagen ingehaald en raakte daarbij de stoeprand van een verkeersheuvel. Door de val gleed hij over straat en een automobilist uit de richting Lochem kon hem gelukkig ontwijken.

Rond 23.30 uur is een 16-jarige jongeman uit Deventer op het station in Zutphen aangehouden nadat hij even tevoren op de vuist was gegaan met twee conducteurs. De man werd zonder plaatsbewijs in de trein aangetroffen en weigerde iedere medewerking. Toen men hem uit de trein wilde zetten begon de man te trappen en te bijten. Hij is aangehouden en aan de spoorwegpolitie overgedragen. door de politie-inzet op deze melding zijn enkele andere meldingen (o.a geluidsoverlast) niet behandeld.

Vandaal belandt in sloot.
Een 20-jarige jongeman uit Twello is vannacht in de sloot beland toen hij aan een getuige trachtte te ontkomen. De getuige zag, dat een jongeman op een fiets omstreeks 01.35 uur aan de Troelstralaan tegen autospiegels trapte. Hij stapte in zijn auto en ging op zoek naar de jongeman. Op de Brahmsstraat zag hij hem rijden, ditmaal met een plantenbak onder de arm. Deze gooide hij van zich af en ging er vandoor. De jongeman fietste kennelijk een rondje en terug bij de Troelstralaan kon de getuige de jongeman klem rijden. Hij wilde een klein paadje inrijden, maar dit ging mis, hij belandde in de ernaast gelegen sloot. Kletsnat ging hij er vervolgens vandoor. De inmiddels gewaarschuwde politie ging samen met de getuige op pad en trof de jongeman elders in het dorp onder een carport aan. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor en verklaring.In de Troelstrlaan werd e e n vernielde autospiegel aangetroffen en de politie maakt pv op.

Broers in de fout.
Rond 02.50 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid over de IJsselkade in Zutphen rijden. Zij wisten de bestuurder, een 41-jarige Zutphenaar, op de Mozartstraat te laten stoppen en deze bleek te hebben gedronken.Aan het politiebureau blies hij 1.4 promille en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.
Terwijl de bestuurder naar het politiebureau was gebracht bleef de passagier in de auto wachten. Op een gegeven moment zag een andere surveillance-eenheid de auto rijden en liet de bestuurder stoppen. Deze, een 45-jarige man uit Apeldoorn en broer van de 1e verdachte bleek ook gedronken te hebben en had eveneens 1.4 als promillage. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.