Ministerie van Defensie


---


---


Twaalfde plaats voor Nederland op Militair WK triatlon

03-08-2003

Het Nederlands team is zaterdag (2 augustus) twaalfde geworden op het Militair Wereld Kampioenschap Triatlon in Dronten. Sergeant Paul Verkleij van de Koninklijke Landmacht was de beste Nederlander op de olympische afstanden van 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Hij eindigde op de 41e plaats met een tijd van 1.53.57. De goede resultaten van onder andere Bas Borreman (46e met 1.54.53) en Jan Bos (56e met 1.57.02) zorgden voor de uiteindelijke twaalfde plaats.

Chef dEquipe Fred Streefland (KLu) is tevreden met het resultaat. Er deden dit jaar heel wat sterke landen mee. Gezien de kwaliteit van de overige deelnemers mogen we zeker trots zijn op deze twaalfde plaats. Iedereen heeft naar behoren gepresteerd, aldus een contente Fred Streefland. In de meeste landen krijgen de militairen veel tijd van hun werkgever om te trainen. Veel van hen werken nauwelijks en sporten bijna fulltime. Het zijn bijna allemaal professionele triatleten. De Nederlandse militairen beoefenen de sport op amateurbasis en trainen voornamelijk in hun vrije tijd. Dat zorgt voor een niveauverschil.

Eindklassement landenteams Heren:
1. Frankrijk
2. Duitsland
3. Oostenrijk
12. Nederland

Bij de dames waren Karin van der Sangen (KM) met 2.24 en Daniëlle Krijgsman (KLu) met 2.25 de beste Nederlanders. Hun resultaten waren goed voor de 31e en 34e plaats. Het Nederlandse dames werden in het eindklassement voor landenteams zesde.

Bij de senioren heren eindigde Johan Snijders (KLu) als beste Nederlander op de vijfde plaats. Hij deed dit in een tijd van 2.00.45. Hans van den Eerenbeemt (KL) werd tiende, Dennis Moerman (KL) elfde. Bij de senioren dames moest Ellen van den Maagdenberg (KMar) het opnemen tegen haar collega uit België. Deze strijd verloor ze, maar wel met de prachtige tijd van 2.19.

Voor meer informatie over triatlon, zie www.triatlonweb.nl

foto: Militair WK Triatlon, onderdeel zwemmen (Peter Wiezoreck)

Gerelateerde pagina's

* Nederlands team maakt zich op voor start Militair WK triatlon
* Het 10e Militair Wereldkampioenschap Triatlon dit jaar in Dronten