Politie Zaanstreek-waterland



10:20 01-AUG-03
LOC: VOLENDAM

Man aangehouden voor zware mishandeling ex-vriendin

Een 34-jarige man uit Volendam werd in zijn woning aangehouden wegens zware mishandeling van zijn ex-vriendin. De man had afgelopen woensdagnacht in een horecagelegenheid het 20-jarige slachtoffer, eveneens uit Volendam, bewusteloos geslagen en haar daarna nog diverse malen geschopt terwijl zij op de grond lag. De verdachte was buiten zinnen en vrienden van de vrouw hebben erger kunnen voorkomen. Zij hield vermoedelijk een hersenschudding, enkele schaafwonden en een pijnlijke arm aan de mishandeling over. De man en de vrouw hebben een relatie gehad, die een half jaar geleden is beëindigd. De Volendammer kan dit moeilijk verkroppen en valt haar sinds die tijd voortdurend op alle mogelijke manieren lastig. De verdachte werd in verzekering gesteld.

15:43 01-AUG-03
LOC: PURMEREND, MELKWEG

Vernielingen op bouwterrein

In de avond of nacht van donderdag op vrijdag zijn drie graafmachines op een bouwterrein vernield. Men sloeg alle ruiten van de machines in en vernielde de verlichting. Men heeft voor zover bekent niets weggenomen. De machines stonden op een afgesloten bouwterrein. Men heeft dan ook over het hek moeten klimmen om bij de machines komen. De politie heeft een onderzoek naar de daders ingesteld.

17:49 01-AUG-03
LOC: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Vluchtende winkeldief toch aangehouden

Een 34-jarige man zonder vaste woonplaats kon na een achtervolging door de politie worden aangehouden wegens winkeldiefstal. De man had bij een parfumeriewinkel flesjes parfum weggenomen, waarna hij er vandoor ging. Zoekende agenten zagen vervolgens op de traverse van het NS station een man lopen, die aan het opgegeven signalement voldeed. Toen de man de agenten zag zette hij het op een rennen. Dat mocht niet baten. Hij werd in elkaar gedoken en hijgend van de inspanningen in het winkelcentrum Trefpunt aangetroffen en aangehouden. Aan het politiebureau bekende hij de diefstal. De man werd ingesloten.

00:16 02-AUG-03
LOC: PURMEREND, GEDEMPTE WHERE

Dronken joyrider zonder rijbewijs

Een 17-jarige jongen uit Purmerend trok de aandacht van de politie omdat hij in een auto zonder verlichting reed. De jongen had alcohol gebruikt en blies aan het bureau 525 ug/l, bijna tweemaal zoveel als is toegestaan. Hij had gezien zijn leeftijd uiteraard geen rijbewijs en omdat te verdoelen had hij aanvankelijk een valse naam opgegeven. Bovendien bekende hij zonder toestemming de auto van zijn moeder te hebben geleend. Van al deze feiten wordt een proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg de jongen een rijverbod van vijf uur.

01:48 02-AUG-03
LOC: ZAANDAM, JONGE ARNOLDUSSTRAAT

Autokrakers aangehouden

Een 16 en twee 19-jarige jongens, allen uit Amsterdam, werden afgelopen nacht aangehouden als verdacht van autokraken. Getuigen, die de jongens bezig hadden gezien, belden de politie. Die kon de jongens op aanwijzing van een nog aanwezige getuige, aanhouden. Er bleken twee auto's te zijn opengebroken. De jongens waren behoorlijk onder invloed van alcohol. Zij werden ingesloten en later in verzekering gesteld.



06:45 02-AUG-03
LOC: WATERGANG, JAAGWEG

Slapende automobilist rijdt sloot in

Een 20-jarige automobilist uit Amsterdam viel in slaap achter het stuur en reed een sloot in, waar hij tegen een betonnen bruggetje tot stilstand kwam. Hij raakte licht gewond aan een duim, lip en knie.
Een getuige zag de man in een vloeiende lijn van de weg af de sloot in rijden. Daarbij ook tegen een verdeelkast van NUON. Het slachtoffer had die nacht gewerkt. Zijn auto raakte total loss.

06:48 02-AUG-03
LOC: ZAANDAM, POELENBURG

Ruiten bedrijfspand en auto ingeslagen

In de afgelopen nacht werden acht ruiten van een uitzendbureau en de ramen van een auto van datzelfde bureau ingeslagen. Ook werd er een flinke deuk in de auto geslagen of getrapt. Het betreft hier vermoedelijk een wraakactie. De politie stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht kontact op te nemen met het politiewijkteam Poelenburg via 0900-8844.

12:24 02-AUG-03
LOC: ZAANDAM, LEEGHWATERWEG

Politie zoekt getuigen van diefstal door nepagenten

De politie is op zoek naar getuigen van diefstal door drie nepagenten, die op vrijdag, 1 augustus tussen 16.30 en 17.00 uur op de rotonde bij De Zaanse Schans een auto met Chinese toeristen heeft aangehouden. De nepagenten stonden bij een donkerkleurige personenauto, vermoedelijk met zwaailicht en knipperende alarmlichten. De mannen hadden allen een Zuid Europees uiterlijk en gebruikten de Engelse en Turkse taal. Er was in ieder geval een kleine en een grote forse man bij betrokken. Allen waren in de leeftijd tussen 25 en 30 jaar en droegen donkere kleding. Getuigen worden dringend verzocht kontact op te nemen met het politiewijkteam Oud Koog via 0900-8844.
De mannen gaven de auto van de Chinese toeristen een stopteken en geboden de bestuurder hen te volgen. Vervolgens werd naar een doodlopende straat in de onmiddellijke omgeving gereden, waar de zes inzittende aan een paspoortcontrole werden onderworpen. Daarna werden alle tassen doorzocht, zogenaamd op zoek naar cocaïne. Daarna mocht men weer gaan. Later bleek uit één van de tassen een enveloppe met E 4500,- te zijn weggenomen.

15:15 02-AUG-03
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDE

Winkeldief op heterdaad betrapt

Agenten in burger zagen een hen bekende, 51-jarige man uit Zaandam lopen, die zich al vaker aan winkeldiefstal had schuldig gemaakt. Zij volgden de man en zagen hem een warenhuis inlopen. Via de etalageruit zagen zij de man een hapjespan onder zijn jas stoppen en vervolgens de winkel uitlopen zonder te betalen. De man werd aangehouden en naar het bureau gebracht.

15:16 02-AUG-03
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, DHALIASTRAAT

Politie haalt verwaarloosde honden uit woning

Naar aanleiding van een melding van de dierenambulance heeft de politie twee verwaarloosde honden uit een geheel afgesloten woning gehaald. Alle ramen van de benedenverdieping waren gesloten en de gordijnen dichtgetrokken. Aan de achterzijde van de woning waren de ramen bovendien met rolluiken gesloten. Er was niemand in de woning aanwezig. Via de brievenbus zagen de agenten een hoop post in de gang liggen. Vervolgens zijn zij de woning binnengegaan via een openstaand raam van de bovenverdieping. De hele woning bleek bezaaid met uitwerpselen, zwermen zwarte vliegen en een ondraaglijke stank. Er werd geen water of voedsel voor de honden aangetroffen. De dierenambulance heeft zich over de honden ontfermd. Voor de bewoner is een briefje achtergelaten om kontact op te nemen met de politie.

22:45 02-AUG-03
LOC: WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Controle streetracers

Op zaterdagavond hield de politie een twee uur durende controle op de streetracers bij sportpark De Kalverhoek. Er werd geen overlast geconstateerd en de radio's stonden op een normaal niveau.

04:20 03-AUG-03
LOC: PURMEREND, PINKSTERBLOEM

Oplettende getuige voorkomt scholenbrand

Bij de politie kwam een melding binnen, dat er een school in brand zou staan. Ter plaatse bleek men tegen een gevel van een noodgebouw van een basisschool een brandje te hebben gesticht, vermoedelijk met kranten. De gevel had al vlam gevat, maar de brandweer had het vuur snel onder controle. De schade bleef beperkt. De politie stelt een onderzoek naar de dader in.

06:17 03-AUG-03
LOC: PURMEREND, KOEMARKT
ZAANDAM, DAM

Rustige weekendnachten, maar veel geluidsoverlast

De avonden en nachten van vrijdag en zaterdag zijn zowel in Purmerend als in Zaandam rustig verlopen. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Wel werden op de Dam en omgeving een aantal wildplassers en foutparkeerders bekeurd. Ook bromfietsers zonder helm waren de klos. Ten slotte werden een aantal terrassen verwijderd, waarvoor geen vergunning was verleend.
Door het mooie weer kreeg de politie in de nachten veel klachten van geluidsoverlast te verwerken. Het betrof veelal verjaardags- of buurtfeestjes, waarvan de bezoekers zich niet van de overlast bewust waren. Geluid draagt 's nachts echter ver en is hinderlijk als men wil slapen. In de meeste gevallen werd het geluidsniveau teruggeschroefd naar aanvaardbare proporties. In een enkel geval moest worden gedreigd met het in beslag nemen van geluidsapparatuur, wat dan weer het gewenste effect had.

09:18 03-AUG-03
LOC: WORMER, SPATTERSTRAAT

Banden lek gestoken

Bij de politie werden vier aangiften gedaan van in de afgelopen nacht lek gestoken autobanden. Van twee auto's stak met alle vier de banden lek. Ook vier banden van een aangekoppelde paardentrailer werden lek gestoken. Van twee andere auto's werden ieder twee banden vernield. De vernielingen zijn vermoedelijk gepleegd met een mes, daar in alle banden een soortgelijke snee werd aangetroffen.
Aangenomen wordt dan ook, dat het hier dezelfde dader of daders betreft.

---



---- --