Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 3 augustus 2003

Tanja Rijsman 053-455 55 88

Diefstal polstas

Politie houdt dief aan

Enschede

Zaterdag 2 augustus omstreeks 14.15 uur doet een 49-jarige man uit Libanon aangifte van diefstal van zijn polstas. De tas werd weggenomen, terwijl de man een parkeerautomaat aan de Molenstraat in Enschede bediende. De man kon een duidelijk signalement van de dader verschaffen, waarop later op de middag een 40-jarige man uit Enschede is aangehouden. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het bureau. (03-101264)

Aanhouding winkeldief

Politie houdt winkeldief aan

Enschede

Bij een winkel aan de Noorderhagen in Enschede werd zaterdag 2 augustus om 14.35 uur een 56-jarige man uit Enschede aangehouden voor winkeldiefstal. De man was duidelijk onder invloed van alcohol en verzette zich tegen de aanhouding. Hij is hierop meegenomen naar het bureau en daar ingesloten. (03-101277)

Diefstal vrachtwagen

Diefstal vrachtwagen en goederen

Oldenzaal

Van een terrein aan de Enschedesestraat in Oldenzaal werd in de nacht van vrijdag 1 augustus op zaterdag 2 augustus een vrachtwagen weggenomen. Het betreft een truck met laadhuif, wit met blauwe strepen met op de dakspoiler een afbeelding van een rottweiler. De vrachtwagen is van het merk MAN type 12.192F met het kenteken VR-54-SB. Behalve de truck, werden van een oplegger diverse goederen meegenomen. Ook werd een zeecontainer opengebroken waaruit een aantal dozen is buitgemaakt. Om op het terrein te komen hebben de daders een slot geforceerd en hekwerk vernield. De politie stelt een onderzoek is. (03-101235)

Parkeerboete

Vrouw door het lint na bekeuring

Enschede

Een 56-jarige vrouw uit Enschede kreeg zaterdag 2 augustus rond 15.40 uur een boete voor parkeren zonder geldig kaartje. Bovendien had de vrouw haar auto op het trottoir geparkeerd. De vrouw was het niet eens met de bekeuring en werd zo boos dat ze het nodig vond de agent die haar bekeurde te beledigen. Zij is aangehouden voor belediging en meegenomen naar het bureau. Met een boete van E130,- kon ze haar weg weer vervolgen. (03-101295)

Openbare dronkenschap

Twee mannen aangehouden wegens bedreiging

Hengelo

Zaterdag 2 augustus omstreeks 16.16 uur kreeg de politie klachten van winkelend publiek over een groep mensen die zich ophield aan de Wemenstraat in Hengelo. Toen agenten de groep bezochten bleek het te gaan om zo'n twaalf personen die in het openbaar alcohol nuttigden. Toen agenten de groep aanspraken en opdroeg te vertrekken werd een van hen, een 43-jarige man uit Losser woedend. Hij bedreigde een agent en werd daarop aangehouden. Een tweede man uit het groepje, een 27-jarige Hengeloër vond het nodig zich met de aanhouding te bemoeien. Ook hij bedreigde de agenten en werd aangehouden. De twee mannen zijn meegenomen naar het bureau. De rest van de groep viel na dit optreden uiteen, zodat het weer rustig werd. (03-101314)

Aantasting openbare orde

Politie grijpt in bij burenruzie

Hengelo

Zaterdag 2 augustus om 22.36 uur kreeg de politie een melding dat er een conflict gaande was aan de Goudenregenstraat in Hengelo. Eenmaal ter plaatse bleek dat een 20-jarige bewoner zich recalcitrant gedroeg. De man was onder invloed van alcohol en hij had vanaf zijn balkon een televisie op straat gegooid. Als de politie hem wil aanhouden gaat hij er vandoor. Na een achtervolging te voet lukt het een agent om de man aan de Klimopstraat alsnog in de boeien te slaan. De man blijft gewelddadig en is meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. (03-101395)

Zondag 3 augustus om 00.19 uur is er opnieuw onrust aan de Goudenregenstraat. Een 29-jarige buurtbewoner uit dreigende taal naar omstanders. De man is duidelijk onder invloed van alcohol. De politie houdt de man aan. De 42-jarige vrouw van de man bemoeit zich met de aanhouding, zij uit bedreigingen naar de agenten waarop ook zij is aangehouden. Beide echtelieden zijn meegenomen naar het bureau. (03-101433)

Rijden onder invloed

Bromfietser onder invloed aangehouden

Almelo

Zondag 3 augustus om 00.05 uur werd aan de Hagenborg in Almelo ter controle een bromfietser aangehouden. Uit de blaastest blijkt dat de bestuurder, een 27-jarige Almeloër, alcohol heeft genuttigd. De man is meegenomen naar het bureau voor ademanalyse. De test wees 1,2 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt. (03-101426)

Rijden onder invloed

Bestuurder aangehouden

Hellendoorn

Zondag 3 augustus om 3.00 uur werd aan de Ninaberlaan in Hellendoorn ter controle een personenauto staande gehouden. De bestuurder, een 34-jarige man uit Nijverdal weigerde in eerste instantie iedere medewerking aan de alcoholcontrole. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier is een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt. (03-101426)

Vechtpartij

Verdachte aangehouden na vechtpartij

Oldenzaal

Zondag 3 augustus om 2.41 uur was er op de Markt in Oldenzaal een vechtpartij ontstaan tussen twee horecabezoekers. Een van hen, een 17-jarige man uit Almelo raakte hierbij gewond. De man werd door een 18-jarige man uit Oldenzaal met een bierglas geslagen. De jongeman is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar behandeld aan een snijwond in zijn arm. De 18-jarige Oldenzaler is door de politie aangehouden voor verhoor. Nader onderzoek volgt. (03-101501)

Rijden onder invloed

Bromfietser onder invloed aangehouden

Almelo

Zondag 3 augustus om 4.15 uur werd aan de Ootmarsumsestraat in Almelo ter controle een scooter aangehouden. De bestuurder, een 18-jarige man uit Almelo is aangehouden en meegenomen naar bureau voor ademanalyse. De test wees 1,4 promille uit, waarop proces-verbaal is opgemaakt. (03-101509)


---- --