Politie Zeeland


Z-5288-2003 BROMFIETSER GEWOND
Op de Ringdijk Noord in Cadzand is zaterdag rond 00.30 uur een bromfietser gewond geraakt.
De bromfietser uit de gemeente Sluis (leeftijd niet bekend) was met zijn bromfiets tegen 2 bermstenen aangereden en sloeg daardoor over de kop. Hij is met een gebroken sleutelbeen en schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Zijn helm is totaal vernield. Zijn bromfiets heeft lichte schade opgelopen.

W-5289-2003 ONGEVAL A58
Op de A58 ter hoogte van Nieuw- en Sint Joosland vond zaterdag rond 07.30 uur een ongeval plaats.
Een 29-jarige Vlissingse automobilist had tijdens het inhalen van een andere auto uit moeten wijken voor een overstekend konijn. Hij kwam vervolgens met zijn linker voorwiel in de berm, corrigeerde en ging weer slingerend de rijbaan op, is tegen de vangrail aangereden, gestuiterd en rondgetold. Kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de middenberm. De bestuurder en zijn inzittende, een 21-jarige Vlissinger, kwamen met de schrik vrij. Omdat de bestuurder naar alcohol rook is hem een blaastest afgenomen. Het bleek dat hij 1½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Zijn auto is zwaar beschadigd.

O-5290-2003 ONGEVAL KAPELLE
Op de kruising Vierwegen / A58 te Kapelle vond zaterdag rond 10.30 uur een ongeval plaats.
Een Spaanse vrachtwagenchauffeur reed over de Vierwegen, komende uit de richting van 's Gravenpolder. Hij verleende op vermeld kruispunt geen voorrang aan een 36-jarige automobiliste uit 's Gravenpolder. De brandweer moest de auto openknippen om de vrouw te bevrijden. Ze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Haar auto is total loss. De vrachtwagen heeft lichte schade opgelopen.


O-5291-2003 EENZIJDIG ONGEVAL YERSEKE
Op de Molendijk in Yerseke is zaterdag om 14.40 uur een motorrijder gewond geraakt.
Een 46-jarige inwoner uit Vilvoorde reed op zijn motor over de Molendijk komende uit de richting van de Zanddijk. Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt, botste tegen een bermpaaltje aan en reed de dijk af. Hij is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De motor is totaal vernield.

O-5292-2003 AANRIJDING DELTAWEG
Op de Deltaweg in Goes vond zaterdag om 12.25 uur een aanrijding plaats.
Een 41-jarige automobilist uit Utrecht reed over de linkerrijstrook van de Deltaweg. Naast hem reed een 39-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Op een gegeven moment wisselde de man uit Utrecht van rijstrook, maar zag daarbij de andere automobilist over het hoofd. Er was alleen blikschade.