Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (3/8)

Oosterhout, 3 augustus 2003.

63 bekeuringen bij snelheidscontroles

MADE - TERHEIJDEN - Op vrijdagmiddag en avond heeft de politie snelheidscontroles uitgevoerd op de Crullaan in made en de Hoofdstraat in Terheijden. In totaal werden bij deze controles 2200 voertuigen gecontroleerd. Er werden 63 bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders die te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bij de controles was 93 kilometer per uur.

Van verdrinkingsdood gered

RAAMSDONKSVEER - Op vrijdagavond raakte aan de Oosterhoutseweg een kind te water in een zandput. Dat gebeurde onder het toeziend oog van de ouders, die geen moment twijfelde en hun kind nasprongen om het te redden. De ouders kwamen hierbij ook in moeilijkheden en twee getuigen van het voorval hebben het drietal vervolgens van een verdrinkingsdood gered. Omdat de moeder en het kind behoorlijk veel water binnen hadden gekregen werden ze door personeel van de GGD overgebracht naar een ziekenhuis. Zowel de ouders als het kind konden niet zwemmen.

Gestolen bromfiets weer terug

OOSTERHOUT - Zaterdag werd aam het Bowlingplein een bromfiets gestolen terwijl de eigenaar ervan even een boodschap was doen. Familieleden van de benadeelde en de gedupeerde bromfietseigenaar zelf gaan in de omgeving op zoek nar de gestolen bromfiets. En met succes want op de Bredaseweg treffen de zoekers de bromfiets aan met daarop twee nog onbekende jongens. Als zij van de diefstal van de bromfiets beschuldigd worden zetten de knapen het op een lopen. Geen daders dus maar wel de bromfiets terug, waar hij behoorde. De politie stelt nog een onderzoek in naar de daders.

Amokmakers aangehouden

WAALWIJK - Vrijdagnacht heeft de politie in de Grotestraat twee inwoners van Waalwijk (18 en 25 jaar oud) aangehouden nadat zij in deze straat amok maakten. De 25-jarige verdachte bedreigde een portier van een horecazaak met een fles te slaan. De 25-jarige bleek trouwens hardleers als het gaat om normen en waarden. Tijdens zijn verblijf op het politiebureau wist hij de mobiele telefoon van zijn medeverdachte te stelen.

Uitstapje door politie verstoord

WAALWIJK - Vrijdagmiddag rond de klok van halfvijf hebben agenten aan de Melkvonderweg een 39-jarige man uit Noordwijk aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat de man nog een boete van 285 euro open had staan. Nadat een kennis van de man de euro`s betaalde op het politiebureau in Noordwijk kon de man zij n toeristisch dagje uit voortzetten.

Dronken brommobieler aangehouden

WAALWIJK - Zaterdagmiddag hebben agenten een 42-jarige man uit Waalwijk met zijn brommobiel van de weg gehaald. Dat gebeurde op de Wim Sonneveldstraat. Tijdens zijn tocht doorkruiste de man met zijn brommobiel diverse bosschages. De man was onder invloed en tegen hem maakt de politie proces-verbaal op.

Man die valse naam opgaf valt door de mand

SPRANG CAPELLE - Op een parkeerterrein aan de Vaerland hebben agenten zaterdagmiddag een 25-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De man gaf onlangs aan de politie een valse naam op. De agent die met de man werd geconfronteerd herkende hem meteen. Aan het politiebureau bleek dat de man ook nog een niet betaald vonnis open had staan.

Bron: Carel Bouman