Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Weekend 2 en 3 augustus 2003

Uitslaande brand in cateringbedrijf
ETTEN LEUR Zondagochtend rond 4.50 uur kwam de melding binnen van omwonenden dat er brand was in een catering cq traiteursbedrijf aan de Voorsteven in Etten Leur. De brand is ontstaan in de compressorruimte, vermoedelijk door een storing. Hier lagen ook acht flessen met koolzuur om maaltijden te vacumeren. De brandweer ondernam meteen actie om deze flessen in verband met het ontploffingsgevaar naar buiten te brengen. De brand ontwikkelde zich tot een uitslaande brand; het pand en de inventaris moeten als ver verloren worden beschouwd. Zon dertig brandweerlieden werden ingezet. Vanwege de uitslaande brand werd ook geblust vanaf een hoogwerker. Even na 6.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De eigenaar van het bedrijf vermoedt dat de schade op kan lopen tot 1,5 à 2 miljoen euro.

Aanhouding verdachten mishandeling
BREDA Vrijdagmiddag rond 16.00 uur kreeg de politie een melding van mishandeling op straat. Verschillende getuigen hadden gezien dat op het Korenveld een 32-jarige man in elkaar werd geslagen door twee of drie jongens en dat ze ook zijn fiets hadden vernield. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op in zijn gezicht. De vermoedelijke daders zijn vrijdagavond en zaterdag aangehouden voor nader verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding winkeldief Moerwijk
BREDA Vrijdag 1 augustus werd een 30-jarige Rotterdammer aangehouden bij een supermarkt in winkelcentrum Moerwijk. Hij had voor 1,67 aan snijwaren niet afgerekend bij de kassa. De verdachte is met een sepot heengezonden.

Aanhouding twee illegalen
BREDA Vrijdag 1 augustus trof de Vreemdelingendienst in een woning aan het Pastoor Pottersplein twee illegale Chinezen aan. Eén van hen was een vrouw die al eens eerder was aangehouden. Door cellengebrek was zij heengezonden met de mededeling dat ze Nederland binnen 24 uur moest verlaten. Nu bleek dus dat ze dat niet gedaan had. De beide illegalen zijn ingesloten.

Fransen aangehouden voor bezit drugs
BREDA Het A16-team heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de A16 twee Fransmannen van 23 en 26 jaar aangehouden voor het bezit van 188 gram heroine, 4 gram heroine en 1 gram hash. De mannen verklaarden de drugs gekocht te hebben in een huis in Rotterdam en wilden het mee terugnemen naar Frankrijk. Ze worden voorgeleid aan de rechter commissaris.

Dronken man ramt autos Haagdijk
BREDA Een 44-jarige man uit Breda werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden na een aanrijding te hebben veroorzaakt op de Haagdijk. Hierbij raakten meerdere autos beschadigd, waarvan één total loss raakte. Na een blaastest bleek de man te veel alcohol te hebben gedronken, hij blies 415 ug/l (0,95 promille).

Rustig uitgaansweekend
BREDA In het centrum van Breda is van vrijdag op zaterdag het horecatoezicht uitgevoerd. Het was prima weer, de terrassen zaten redelijk vol en er heerste een ontspannen sfeer. Er deden zich nauwelijks incidenten voor.

Omstreeks 02.20 uur werd een 53-jarige Bredanaar in de Torenstraat aangehouden omdat hij een portier van een horecagelegenheid een klap gegeven had. De man werd door enkele portiers overmeesterd en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld. De portier liep geen zichtbaar letsel op. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 22-jarige Rotterdammer werd om 03.35 uur in een horecagelegenheid door portiers betrapt op het in het bezit hebben van harddrugs. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Verder werden er nog enkele bekeuringen uitgedeeld voor het verkeerd parkeren in en rond het stadshart.

Fietser rijdt voetganger aan
KLUNDERT Vrijdagavond rond 23.50 uur vond een aanrijding plaats op de Voorstraat waarbij een fietser een plotseling overstekende voetganger aanreed. Deze 41-jarige man uit Klundert kwam ten val en is met een flinke hoofdwond vervoerd naar het Fransiscus ziekenhuis in Roosendaal.

Vernieling ruit
FIJNAART Op de Voorstraat te Fijnaart werd vrijdagnacht, na een onenigheid over een vernielde fiets, bij een horecagelegenheid de ruit ingegooid. Later die nacht is de dader aangehouden, een 20-jarige man uit Klundert. Hij is in de loop van de volgende ochtend na verhoor in vrijheid gesteld. De schade wordt op hem verhaald.

Bromfietser gaat onderuit door graan op de weg
ZEVENBERGEN Vrijdagavond rond 18.30 uur is een 16-jarige bromfietser ten val gekomen op de Zeestraat in de bocht voor de Watermolen. De bestuurder verloor de macht over het stuur doordat er graan op de weg lag. Hij is met een ambulance vervoerd naar het Amphia ziekenhuis, waar diverse kneuzingen werden geconstateerd.

Watervloed in Zeestraat
ZEVENBERGEN Vrijdagavond rond 19.00 uur kreeg de politie een melding dat er water uit een garage stroomde in de Zeestraat. Volgens de beller waren de bewoners op vakantie, maar waren ze overdag wel even thuis geweest. Toen de politie polshoogte bij de woning ging nemen bleek dat zowel de garage, bijkeuken als een groot deel van de keuken blank stonden en er een grote waterstroom uit de garage kwam. Via een openstaand raam is de politie de woning ingegaan en heeft de kraan dichtgedraaid die de boosdoener bleek te zijn De familie van de vakantiegangers werd gealarmeerd zodat er gedweild kon worden.

Bron: Manon Erkens