Ingezonden persbericht


Persbericht

Mooie inhaalrace Ferdinand Kool in EK Formule Renault 2000

Assen/Oudenbosch, 3 augustus 2003 - MP Motorsport-coureur Ferdinand Kool (Oud-Beijerland) heeft een indrukwekkende inhaalrace gereden tijdens een wedstrijd van het EK Formule Renault 2000 op TT Circuit Assen. Gestart vanaf de 25ste startpositie, klom hij voor 44.000 toeschouwers op naar de twaalfde plaats. "Ik ben goed te spreken over mijn race", vertelde hij. Olivier Tielemans (Weert), pas bezig aan zijn tweede autosportseizoen, kon zich door pech helaas niet kwalificeren in het zeer competitieve veld. "Ik kom ervaring tekort ten opzichte van de meeste deelnemers. Mijn doelstelling dit weekeinde was juist om ervaring op te doen", aldus Olivier.

Tijdens de 'Rizla Racing Day' op TT Circuit Assen stonden twee races meetellend voor het EK Formule Renault 2000 op het programma. Het startveld telde een kleine 50 deelnemers, samen de internationale elite op het gebied van de Formule Renault 2000. Na de podiumplaats van Ferdinand Kool in de tot nu toe laatste race van het Habo DaCosta Formule Renault 2000 toog MP Motorsport optimistisch naar TT Circuit Assen.

De eerste race, verreden aan het einde van de zaterdagmiddag, werd al na drie ronden afgevlagd. Door twee ongevallen en een afgebroken start liep de race dusdanig uit, dat deze voortijdig beëindigd moest worden. Om zes uur moet het stil zijn op het circuit, deze 'deadline' werd niet gehaald.

In de tweede race vertrok Ferdinand Kool vanaf de 25ste startplek. "In dit zeer competitieve veld met veel ervaren teams komen we nog wat tekort", realiseerde Ferdinand zich. "Bedenk wel dat dit ons eerste seizoen in de Formule Renault 2000 is. We leren als team wel heel snel, dat blijkt uit onze goede prestaties in het Habo DaCosta Formule Renault 2000 kampioenschap." Ferdinand vocht zich in de 20 ronden lange race snel naar voren, na een mooie inhaalrace kwam hij als twaalfde over de finish. "In de race kon ik mij vrij makkelijk naar voren werken", blikte hij terug op zijn race. "Als ik een tegenstander gepasseerd was, kon ik meteen een gaatje slaan." Kool was tevreden over zijn prestatie. "We praten hier over een erg competitief veld, met gelijkwaardige auto's. Ik heb mij vandaag in de kijker gereden, dat is belangrijk voor mij als coureur."

Olivier Tielemans (19) kende een minder voorspoedig weekeinde. Hij werd in de eerste tijdtraining erg opgehouden in zijn snelste ronden. "Toen ik aan mijn snelle ronden wilde beginnen, kwamen er opeens een stuk of achttien auto's uit de pits. Daar reed ik achter. Toen ik eindelijk weer vrij baan had, hadden mijn banden hun beste tijd gehad." Oliviers tijd was helaas onvoldoende om zich in het 50 auto's tellende veld te kwalificeren voor één van de 30 startposities. In de tweede kwalificatietraining werd Tielemans het slachtoffer van zand, dat door een andere deelnemer op het wegdek was achtergelaten. "We kwamen met z'n drieën op de gladde bocht af, we vlogen vervolgens met z'n drieën van de baan", blikte hij terug. "Mijn auto zat op dat moment vol grind en mijn banden waren verpest." Dit incident kostte Olivier zijn deelname aan de tweede race.

Uitslag: 1. Simon Pagenaud (F), 20 ronden in 26:45.096; 2. Lewis Hamelton (GB), op 1,254;

3. Toni Vilander (SF), op 9,333; 12. Ferdinand Kool, op 30,042.

Voor de redactie,