Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 31 augustus 2003

Jansen evenaart record op Nacht van de Atletiek

Robbert-Jan Jansen van Prins Hendrik Vught heeft bij zijn Grand Prix-debuut zijn persoonlijk record geëvenaard. Bij de IAAF-Grand Prix II-wedstrijd in het Belgische Heusden kwam hij over een hoogte van 5,20 meter bij het polsstokspringen. Daarmee werd de eerstejaars senior zaterdag 3 augustus twaalfde in een sterk internationaal veld. Na 5,20 meter faalde Jansen nipt op een hoogte van 5,40. In het Duinenstadion van Heusden-Zolder bleef hij twee andere polsstokhoogspringers voor, waaronder de Wereldkampioen Dimitri Markov. De KBC Nacht van de Atletiek werd gewonnen door de Zuid-Afrikaan Okkert Brits met een hoogte van 5.70 meter.

Anne van den Hurk blonk uit in de B-serie op de 800 meter vrouwen. De NK-finaliste uit Haarsteeg kwam tot een tijd van 2 minuten 8.01 seconden. Daarmee werd ze vijfde, en verbeterde ze zich met meer dan 2 seconden.

Cor Datema uit Best kwam in de 1500 meter tot een negende plaats in de 2e serie van het voorprogramma. Hij kwam tot 3 min. 52.96 seconden.

In het naprogramma, 3 reeksen 5000 meter voor de mannen, was er een seizoensbeste tijd voor Michiel Otten, en 2 persoonlijke records: voor Noël Keijsers, en Rob Bravenboer.
* Prins Hendrik-triatleet Richard van Diessen uit Kerkdriel heeft de uitnodiging geaccepteerd voor een van de zwaarste triathlons ter wereld: de Ironman-triathlon van Hawaï, in oktober. Van Diessen won vorig week in de leeftijdsklasse 40 - 45 jaar met voorsprong de kwalificatiewedstrijd bij de Ironman van Zürich (Zwi). EINDE BERICHT

* Anja Smolders is de Nacht van de Atletiek uitgestapt op de 5000 meter, waar ze te veel last van de warmte had. Stefan Beumer is niet gestart vanwege een lichte kuitblessure; hij gaat zich nu richten op het najaarsseizoen.

Ingezonden persbericht