Persbericht

Tranen van geluk voor Sanders op Assen

Assen, zondag 3 augustus 2003. Tijdens de vierde Rizla Racing Day op het zonnige TT Circuit van Assen pakte Bertus Sanders de overwinning in de Toyota Yaris Cup. Op de tweede plaats eindigde Marco Scholten voor de teleurgestelde Marc Koster. In de Toyota Ladies Cup was de winst wederom voor Renate Sanders die tijdens de volgende week te verrijden Marlboro Masters haar titel kan veilig stellen. Meer dan 40.000 toeschouwers woonden het gratis toegankelijke racefestival bij.

Een trotse vader Sanders moest een traantje wegpinken toen zijn kroost op het podium stond. Vooral het sterke rijden van Bertus maakt de lange Drent de beste kampioenskandidaat in de Toyota Yaris Cup. De race begon voor de coureur niet gemakkelijk. "Direct na de start kreeg ik een knal van Nicky (Groot Kormelink-red) en zakte terug naar de vierde plaats." Maar, Sanders kwam sterk terug en pakte in de zesde ronde de tweede plaats van Scholten. "Het gat met Koster was behoorlijk, maar gelukkig besloot Scholten met mij samen te werken en reden wij steeds dichter naar Koster toe." Koster voelde de hete adem van het achtervolgende duo en bezweek tenslotte onder de heftige druk. "Ik verloor steeds meer snelheid, waarschijnlijk door een verkeerde bandenspanning. In de Stekkenwal blokte ik, kwam op het vuile gedeelte en zakte terug naar de derde plaats", vertelde de duidelijk teleurgestelde Gooise coureur. Sanders dus kon zijn geluk niet op al vond hij het jammer dat het gevecht met Koster niet op de baan kon worden uitgevochten. "t Was net of het van boven kwam toen Koster dat foutje maakte en ik ineens aan de leiding ging. Ja, het kampioenschap komt nu ineens wel dichtbij, met nog drie wedstrijden te gaan. Maar, het worden nog drie moeilijke races. Zandvoort is niet mijn thuiscircuit en Koster rijdt daar altijd sterk." Koster pareerde met: "21 punten is wel een grote achterstand en daarmee heb ik het niet meer in eigen hand. We zullen zien tijdens de Marlboro Masters, volgende week."

Uitslag: 1. B. Sanders (Emmen), 13 ronden in 22:53.810; 2. Scholten (Amersfoort) op 0.353; 3. Koster (Naarden) op 5.771; 4. M. Verschuur (Nijmegen) op 6.490; 5. F. Groot Kormelink (Groenlo) op 8.472; 6. Engel (Driehuis) op 15.856.

Uitslag Toyota Ladies Cup: 1. Sanders; 2. Van Wonderen; 3. Maathuis; 4. Akkermans.

Stand Nederlands kampioenschap Toyota Yaris Cup: 1. B. Sanders 90; 2. Koster 69; 3. Buijs 60; 4. Kleyn van Willigen 56; 5. M. Verschuur 53; 6. Scholten 49.

Stand Toyota Ladies Cup: 1. Sanders 48; 2. S. Verschuur 28; 3. Van Wonderen 25; 4. Maathuis 24.

Volgende race: zondag 10 augustus, Circuit Park Zandvoort