Persbericht

Sterk optreden Paul Meijer in EK Formule Renault 2000

Assen, 3 augustus 2003. Paul Meijer (Bilthoven) heeft goed gepresteerd in de races meetellend voor het Europees kampioenschap Formule Renault 2000. Voor de ogen van maar liefst 44.000 toeschouwers op TT Circuit Assen kwam hij als vierde over de finish in het ultracompetitieve veld. "Ik ben tevreden met dit resultaat", aldus de talentvolle coureur uitkomend voor AR Motorsport.

Paul Meijer is dit jaar de grote favoriet in het Habo DaCosta Formule Renault 2000 kampioenschap, hij voert de tussenstand met een forse voorsprong aan. De verwachtingen waren daarom hooggespannen tijdens de 'Rizla Racing Day' op TT Circuit Assen. Tijdens dit evenement werden twee races meetellend voor het EK Formule Renault 2000 verreden. Een kleine 50 rijders uit vele landen binnen en buiten Europa bonden de strijd met elkaar aan.

In de eerste training, waarin de startposities voor de tweede race werden verdeeld, zat Paul er goed bij. "Het startveld was vanwege het grote aantal deelnemers tijdens de training in tweeën verdeeld: even en oneven nummers. Ik reed de derde tijd van de even rijders, ik kwam slechts een paar duizendsten van een seconde tekort op de nummers één en twee", vertelde hij. Zijn tijd was goed voor de achtste startpositie totaal. In de tweede tijdtraining, bepalend voor de startopstelling van de eerste race, kwam Paul Meijer niet verder dan de vijftiende startpositie. "Ik had geen enkele vrije ronde", verklaarde hij na afloop. "Ik werd telkens opgehouden."

De eerste race werd al na drie ronden afgevlagd. Door enkele ongevallen, gevolgd door het stilleggen van de race (code rood), en een afgebroken start werd er veel tijd verloren. Om zes uur moest het op het circuit stil zijn vanwege de geldende milieueisen, de race werd daarom voortijdig afgevlagd. Meijer klom in de korte race op naar de elfde plaats. "Ik heb geen schade gereden, dat is het belangrijkste", vond hij.

In de tweede race van het weekeinde toonde Meijer aan dat hij niet onderdoet voor de Europese top. Bij de start won hij twee plaatsen, waardoor hij doorschoot naar de zesde plek. Later in de race passeerde hij Ryan Sharp die de vijfde plaats in handen had, vlak voordat de finishvlag viel kreeg Paul zelfs de vierde plaats in handen nadat de voor hem liggende Franck Perera uitviel. "Dit is absoluut een mooi resultaat", stelde Paul tevreden vast. "Temidden van de volledige internationale top eindigde ik bijna op het erepodium. Mijn dank gaat naar mijn team AR Motorsport, mijn auto was weer uitstekend." Volgend weekeinde (9-10 augustus) wordt op Circuit Park Zandvoort de Marlboro Masters verreden, het belangrijkste en grootste autosportevenement van Nederland. Paul Meijer komt dan weer in actie in het Habo DaCosta Formule Renault 2000 kampioenschap. "Volgende week ga ik weer voor de zege, dit was een goede voorbereiding voor de Marlboro Masters", sloot Meijer af.