Provincie Utrecht

Persbericht

Project campingateliers; 5 kunstenaars / 5 vouwwagens / 5 campings

Kunst op de camping

25-7-2003
Een bijzonder initiatief. Vijf kunstenaars die van een vouwwagen hun atelier maken. Binnen een week maken zij een prachtig kunstwerk. De vouwwagens worden beschilderd, beplakt, gefotografeerd en één vouwwagen wordt zelfs een ademend object. En dit allemaal gewoon op de camping. Daar waar kunst normaal gesproken geen rol speelt. 'Wanneer maak je het mee dat je een kunstenaar in de vakantie, op de camping, aan het werk ziet? Iedere dag zal er net een stukje veranderd zijn. Je ziet het kunstwerk voor je ogen ontstaan. En soms mag je zelf ook meewerken. Het is een uniek project.' Arjen Schat van het Grafisch Atelier Utrecht, mede initiatiefnemer van het project, is erg enthousiast. De provincie Utrecht ook. Zij heeft het project dan ook gesubsidieerd vanuit het Actieprogramma Cultuurbereik.

De kunstenaars en hun vouwwagens
Moritz Ebinger staat van 4 tot en met 11 augustus op Camping De Maarnse Berg in Maarn. Hij beschildert de vouwwagen tot een bijzondere en fantasievolle voorstelling. Er wordt gebruikt gemaakt van donkere en zilveren kleuren. In het donker lijkt de vouwwagen te zweven.

Chantal Spieard staat van 4 tot en met 11 augustus op Camping De Batterijen in Renswoude. Zij fotografeert campinggasten in alle mogelijke situaties en gebruikt de vouwwagen als een galerie. Iedereen is ook van harte uitgenodigd vragen te stellen over haar werk.

Hieke Pars en Wouter Bos staan van 11 tot en met 18 augustus op Camping De Krakeling in Zeist. Zij bouwen de vouwwagen om tot een multifunctionele ruimte. In de vouwwagen kan je bijvoorbeeld overdag relaxen, een vakantiefilm bekijken en 's avonds lijkt 't wel een disco. De Alpen Kreuzer is gedeeltelijk transparant dus ook van buitenaf zijn de activiteiten zichtbaar.

Olaf Mooij staat van 18 tot en met 25 augustus op Camping Bonte Vlucht in Doorn. Hij bouwt de vouwwagen om tot ademend object. De vouwwagen verkeert in een diepe slaap.

Henk de Vries staat van 18 tot en met 25 augustus op Camping King's Home in Soest. Hij maakt een soort militaire bunker van zijn vouwwagen. De vouwwagen wordt beschilderd en geluid, film en fotografie maken de voorstelling af.

Kom kijken!
Ook niet-campinggasten zijn van harte uitgenodigd de kunstwerken te bekijken. Tussen 10 en 18 uur staan de campings voor u open!

Meer informatie
Wilt u contact met één of meerdere kunstenaars? Of meer weten over het project? Dan kunt u contact opnemen met Arjen Schat, telefoonnummer 06 48527368, e-mail: arjen@gau.nu. Grafisch Atelier Utrecht, Plompetorengracht 4, 3512 CC, Utrecht, tel: 030 231 8582, mail: info@gau.nu, web: www.gau.nu.

Meer informatie: Irma Vermeend, telefoon 030 258 21 53 of Irma.Vermeend@provincie-utrecht.nl