TNT Post Groep NV

CV HTML versie

Download CV

David Kulik
Group Managing Director Logistics
Download hoge resolutie foto

David Kulik gaat logistieke divisie van TPG leiden

De Raad van Commissarissen van TPG heeft het genoegen bekend te maken dat David Kulik (55) als Group Managing Director leiding gaat geven aan de divisie Logistiek. De heer Kulik heeft momenteel de positie van Managing Director van TNT Logistiek Noord-Amerika en stuurt daarnaast het "Transformation through Standardisation"-project aan, dat eerder dit jaar is gelanceerd om de operationele marge van Logistiek te herstellen. In zijn nieuwe functie zal hij verantwoordelijk zijn voor alle logistieke activiteiten van TPG wereldwijd en lid worden van de Raad van Bestuur.

David Kulik volgt Roberto Rossi (60) op, die terug treedt uit deze functie en het bedrijf zal verlaten. De benoeming van David Kulik wordt op 1 september 2003 van kracht. Ten aanzien van de benoeming gelden nog enkele statutaire eisen. Overeenkomstig de in 1991 contractueel vastgelegde regelingen, die al bestonden voor de overname van TNT door TPG, zal de heer Rossi een vertrekvergoeding ontvangen van EUR 1,932 miljoen.

David Kulik heeft de Amerikaanse nationaliteit en heeft een lange staat van dienst bij grote logistieke bedrijven. Hij trad in 2000 in dienst van het bedrijf, toen TPG het vooraanstaande Noord-Amerikaanse logistieke bedrijf CTI Logistx overnam, dat onder de leiding van de heer Kulik succesvol was opgebouwd. In maart van dit jaar heeft hij de leiding gekregen over het "Transformation Through Standardisation"-initiatief, dat hij nu vanuit zijn nieuwe positie zal voortzetten. In de nieuwe arbeidsovereenkomst van de heer Kulik zal rekening worden gehouden met de aanbevelingen van de Commissie Corporate Governance in Nederland.

"Ik ben verheugd over de benoeming van Dave Kulik als leider van ons logistieke bedrijf in de huidige moeilijke fase waarin het erom gaat een stevige basis te creëren voor de toekomstige groei van onze activiteiten in deze sector," aldus Peter Bakker, voorzitter Raad van Bestuur van TPG. "Zijn kwaliteiten als manager, zijn staat van dienst, zijn deskundigheid en zijn ervaring in deze bedrijfstak zullen van onschatbare waarde blijken om onze transformatieplannen tot een succes te maken en onze leidende positie in de logistieke wereld verder uit te bouwen. Wij zijn Roberto Rossi erkentelijk voor de bijdrage die hij aan het bedrijf heeft geleverd gedurende de laatste twaalf jaar."

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 160.000 medewerkers in 62 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2002 bedroeg ruim EUR11,7 miljard, een groei van 5% ten opzichte van 2001. De omzet is gedurende het eerste halfjaar van 2003 met 1% gestegen. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

4 augustus 2003