Arcadis NV

Arnhem, 4 augustus 2003

ARCADIS EXPANDEERT IN INFRASTRUCTUURMARKT IN FLORIDA

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming heeft vandaag bekendgemaakt dat in het kader van de uitbreidingsstrategie in de Amerikaanse infrastructuurmarkt een koopovereenkomst is getekend met het bedrijf Lawson, Noble & Webb, Inc. (LNW). LNW is actief in transportinfrastructuur met een specialisatie in civiele techniek en is voornamelijk actief in de Amerikaanse staat Florida. Het bedrijf heeft 125 medewerkers en een jaaromzet van US$ 10 miljoen. Naar verwachting zal de acquisitie eind augustus worden afgerond. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Recent heeft ARCADIS ook het bedrijf Reese, Macon Associates (RMA) overgenomen. Dit bedrijf heeft 10 medewerkers en een jaaromzet van US$ 2 miljoen. RMA is vooral actief in de water- en afvalwatermarkt, eveneens in Florida. Met deze overnames komt het totaal aantal medewerkers van ARCADIS in de Verenigde Staten op ongeveer 2100.
ARCADIS heeft de afgelopen jaren met beide bedrijven intensief samengewerkt zodat verwacht mag worden dat snel synergie-voordelen zullen worden bereikt. De overgenomen ondernemingen bieden ARCADIS een solide basis voor de verdere ontwikkeling van de activiteiten in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS zegt: "Deze overnames maken deel uit van onze strategie om onze positie in de Amerikaanse markt te versterken. Ze betekenen een uitbreiding van onze infrastructuuractiviteiten naar Florida, een van de sterkst groeiende staten in Amerika. Door deze acquisities kunnen we profiteren van de investeringen in infrastructuur waarmee deze groei gepaard gaat. Via de overgenomen bedrijven kunnen ook andere ARCADIS diensten in Florida in de markt worden gezet. We gaan door met het zoeken naar additionele overnames in de Verenigde Staten en Europa."

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie, voor zowel bedrijven als overheden. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van circa EUR850 miljoen en heeft 8500 medewerkers in dienst.