QUALCOMM INCORPORATED

QUALCOMM kondigt nieuwe functionaliteiten aan

QUALCOMM kondigt nieuwe functionaliteiten voor de Europese Transport Industrie aan

Waalre, Nederland, August 4 /PRNewswire/ --


- Wireless Solutions Provider biedt nieuwe funncties aan Europese transportbedrijven voor verbeterde werking en een grotere winst

QUALCOMM Incorporated (Nasdaq: QCOM), leider in de mobiele communicatie voor de transportindustrie, kondigde vandaag de beschikbaarheid van verschillende nieuwe functies aan voor zijn mobiele communicatiesysteem EutelTRACS (R) voor de Europese transportindustrie. De oplossingen van QUALCOMM HourTRACS (R), SensorTRACS (R), TrailerTRACS (R) en ViaWeb (R), bieden een betere bedrijfsvoering, grotere winstgevendheid en grotere klantentevredenheid aan vervoersbedrijven en hun klanten aan, terwijl ze de krachtige functies en prestaties die al beschikbaar waren in het EutelTRACS-systeem, uitbalanceren. Het Nederlandse vervoersbedrijf Vos Logistics gebruikt al sinds 1993 EutelTRACS en heeft zijn contract voor de komende drie jaar verlengd om ook gebruik te kunnen maken van het HourTRACS-systeem.

'Met HourTRACS kunnen we wachttijden, fouten in routeschema's en tijdschrijffouten van chauffeurs reduceren en ons hoge niveau van klantenservice behouden, terwijl we ook de kosten laag houden,' zei Dhr. Wim Vos, directeur van Vos Logistiscs.

'Onze vrachtwagens zijn al uitgerust met het mobiele communicatiesysteem EutelTRACS van QUALCOMM. Door TrailerTRACS daaraan toe te voegen, verbeteren we de productiviteit van onze opleggers,' zei Dhr. Charles Prevost, voorzitter van het Franse vervoersbedrijf Prevost. 'Met de verbeterde monitoring en gebruik van opleggers, kunnen we efficiënter werken en een superieure klantenservice bieden.'

'Klanten die ons systeem EutelTRACS gebruiken, hebben nu de mogelijkheid uit aanvullende toepassingen te kiezen, die voldoen aan hun operationele eisen en die de winst op hun investeringen verbeteren,' zei Michael Geffroy, directeur van QUALCOMM Wireless Business Solutions Europe. 'Bovendien zijn deze oplossingen ontwikkeld met dezelfde aandacht voor de kwaliteit en betrouwbaarheid, die altijd al kenmerkend waren voor QUALCOMM's managementoplossingen voor vrachtwagens.

Het vermogensbeheersysteem TrailerTRACS van QUALCOMM levert een onvertraagd overzicht op de verbindingen, de identificatie van vrachtwagen en oplegger, huidige locatie en status. Tegelijkertijd is de tussenkomst van de chauffeur niet meer nodig en krijgt de vervoerscoördinator de mogelijkheid vooruit te lopen op geladen en lege oproepen. In gekoelde vrachtwagens kan het systeem de temperatuur tijdens de rit controleren en een alarm laten afgaan vóór de verzending, wat de transportverliezen reduceert.

De softwaremodule HourTRACS geeft een direct overzicht van alle chauffeurs van het bedrijf weer en levert hun de essentiële informatie om zich aan de beschikbare en vereiste Europese werk- en rusttijden te houden terwijl er optimaal gebruik wordt gemaakt van het beschikbare personeel. Chauffeurwerkzaamheden worden nauwkeurig per minuut geregistreerd en de gegevens kunnen beschikbaar gemaakt worden voor latere verwerking in een pakket van operationele en administratieve systemen.

Het prestatiecontrolesysteem SensorTRACS verzamelt en analyseert de belangrijkste gegevens van het voertuig, die nodig zijn om brandstof te besparen, motorslijtage te reduceren en de prestatie van de chauffeur te verbeteren. Door het koppelen aan de output van de vrachtwagensensor levert het systeem belangrijke informatie aan een hoofdcomputer over het toerental, de snelheid en het stationair draaien van de vrachtwagen. Deze computer isoleert en volgt de voertuiggegevens in het besturingspaneel van de chauffeur en levert een gemakkelijk te gebruiken tool voor het bijhouden hoe de vrachtwagens worden bestuurd.

Door gebruik te maken van gegevens van het mobiele communicatiesysteem EutelTRACS, maakt het opsporingssysteem ViaWeb het voor vervoersbedrijven en hun klanten mogelijk de laadstatus en positie, verschepingsinformatie, leveringsbewijzen en bijzondere gegevens via Internet te volgen en te rapporteren. Vervoersbedrijven kunnen deze informatie als een service aan hun klanten leveren via een website van QUALCOMM en zichzelf de ontwikkelingstijd en ondersteuningskosten daarmee besparen.

Het EutelTRACS-systeem van QUALCOMM is een mobiel communicatie- en opsporingssysteem, dat via de satelliet werkt en dat onvertraagde berichten en positierapporten doorgeeft aan de vrachtwagens en hun meldkamers. De berichten worden via de satelliet en via Eutelsat's Network Management Centre naar vervoersbedrijven door heel Europa gestuurd. Het EutelTRACS-systeem is een interactief, volledig geïntegreerd informatie managementsysteem dat mobiele communicaties in twee richtingen, het volgen via de satelliet en de managementsoftware voor de vrachtwagens bevat. Met de introductie van het mobiele communicatiesysteem OmniTRACS (R) biedt QUALCOMM sinds 1988 oplossingen voor de transportindustrie. Deze oplossingen leverden de transportbedrijven een innovatieve en effectieve manier om hun logistieke activiteiten te organiseren en efficiënter te maken. De managementoplossingen voor vrachtwagens blijven de standaard bepalen voor het aanbieden van producten en services, die voldoen aan de eisen van een constant veranderende markt. QUALCOMM heeft vandaag de dag meer dan 470.000 exemplaren van het mobiele communicatiesysteem OmniTRACS wereldwijd verkocht.

QUALCOMM Incorporated (www.qualcomm.com)is een toonaangevend bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen en leveren van innovatieve digitale draadloze communicatiesystemen en -diensten die gebaseerd zijn op de digitale CDMA-technologie van de onderneming. Het hoofdkantoor van QUALCOMM staat in San Diego, Californië, en het bedrijf behoort tot de S&P 500 Index en de 2003 FORTUNE 500 (R) en staat genoteerd aan de Nasdaq Stock Market (R) onder het tickersymbool QCOM.

Uitgezonderd historische informatie, bevat dit persbericht toekomstgerichte verklaringen die aan risico's en onzekerheden onderhevig zijn, waaronder het vermogen van het bedrijf om tijdig en op winstgevende wijze significante hoeveelheden van het communicatiesysteem EutelTRACS te ontwerpen en te laten vervaardigen, de mate en snelheid waarmee EutelTRACS wordt ingevoerd, veranderingen in economische omstandigheden in de verschillende markten waar het bedrijf actief is, alsook andere risico's die van tijd tot tijd in de SEC-rapporten van het bedrijf zullen worden opgenomen, waaronder het rapport op formulier 10-K voor het jaar dat op 30 september 2002 eindigde, en het meest recente formulier 10-Q.

QUALCOMM, OmniTRACS, EutelTRACS, SensorTRACS, TrailerTRACS, HourTRACS en ViaWeb zijn geregistreerde handelsmerken van QUALCOMM Incorporated. Alle andere handelsmerken zijn in het bezit van hun respectieve eigenaren.

Voor meer informatie, neem contact op met: Marjolijn Verleg, QUALCOMM
Wireless Business Solutions Europe, +31-40-2285800, of fax, +31-40-2285822,
europe@qualcomm.com, of Patty Goodwin, Corporate Public Relations,
+1-858-651-4127, of fax, +1-858-651-5873,
publicrelations@qualcomm.com,
of Julie Cunningham, Investor Relations, +1-858-658-4224, of fax,
+1-858-651-9303, jcunningham@qualcomm.com, allen van QUALCOMM Incorporated.

Website: http://www.qualcomm.com

Marjolijn Verleg, QUALCOMM Wireless Business Solutions Europe, +31-40-2285800, of fax, +31-40-2285822, europe@qualcomm.com, of Patty Goodwin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4127, of fax,
+1-858-651-5873, publicrelations@qualcomm.com, of Julie Cunningham, Investor Relations, +1-858-658-4224, of fax, +1-858-651-9303, jcunningham@qualcomm.com, allen van QUALCOMM Incorporated


04 aug 03 08:44