Eemland noord

Utrecht 4-8-2003 - Persberichten district Eemland noord

Onder invloed
BAARN Zaterdagavond rond 21.45 uur zagen agenten op de Brink een man op een bromfiets rijden. De man viel op omdat hij zonder helm reed. Op het moment dat de agenten de man aanspraken werden zij bedwelmd door een enorme dranklucht. Een blaasproef wees uit dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. Het analyseapparaat gaf een resultaat van 720 ug/l. De man, een 40-jarige inwoner van Baarn kreeg een rijverbod van 8 uren en dagvaarding mee naar huis.

Later op de avond werd bij het benzinestation aan de Amsterdamsestraatweg een 23-jarige inwoner van Baarn betrapt op het gebruik van alcohol in het verkeer. Controle op het ademanalyseapparaat gaf een resultaat van 325 ug/l. Deze bestuurder kreeg een geldboete van 190 Euro en een rijverbod van 2 uren.

Op de vlucht
BAARN Een 17-jarige jongen uit Baarn ging zaterdagavond rond 21.00 uur op de Leestraat met zijn bromfiets onderuit. Kort daarvoor had hij een stopteken van de politie genegeerd. Agenten wilden de jongen controleren omdat hij vermoedelijk met een opgevoerde bromfiets reed. Bij de valpartij liep hij enkele schaafwonden op. Eerder op de dag was hij ook al gecontroleerd en had een bekeuring gekregen voor de gebreken aan de bromfiets. De bromfiets kon hij nu inleveren op het politiebureau.