Eemland zuid

Utrecht 4-8-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Rijden onder invloed
AMERSFOORT - Zaterdagavond is rond 20.00 uur een 33-jarige man op de Brouwersstraat aangehouden voor het rijden onder invloed in zijn auto. De man, een inwoner van Nijkerk, werd gecontroleerd door politieagenten. Zij namen een blaastest af en die gaf aan dat de man vermoedelijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat de man een alcoholpercentage van 400 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
LEUSDEN In de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 05.00 uur een 18-jarige automobilist op de Lockhorsterweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De jongeman, een inwoner van Amersfoort, reed met gedoofde lichten. Surveillerende agenten zagen dit en gaven de man een stopteken. Bij de man werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij vermoedelijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat de man een alcoholpercentage van 285 ug/l in zijn lichaam had. De Amersfoorter kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring van 190 euro.

Verkeersongeval letsel
LEUSEN Zaterdagmiddag rond 17.30 uur vond bij de Beekridder een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 18-jarige inwoner van Leusden was met zijn auto op de verkeerde rijbaan terechtgekomen en botste op een tegenligger, een 53-jarige inwoner van Leusden. Waarschijnlijk reed de man met een te hoge snelheid.

In de auto van de 18-jarige jongeman zaten twee passagiers. Een van de passagiers, een 18-jarige inwoonster van Leusden, is met waarschijnlijk een gebroken been naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer moest het dak van de auto afknippen om de vrouw te bevrijden. De 18-jarige bestuurder liep bij het ongeval een gebroken kaak op. Verder raakte, voor zover bekend, niemand gewond. Beide autos zijn door een takelwagen weggehaald.
De politie onderzoekt hoe het verkeersongeval heeft kunnen gebeuren.